reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
biedronka możesz to przeczytać Lista pytań - novum

Ja od wczoraj mam brązowe upławy - zaczęły się po południu po transferze. Sam transfer też był bolesny. Mam nadzieję, że to z tego powodu bo niby z jakiego, trochę panika mi się włączyła ale co ja na to poradzę, będzie co mam być. Czy miałyście podobny przypadek ?

Dziewczyny wczoraj przy wieczornej aplikacji lutki zauwazylam jasnobrazowy sluz, dzisiaj rano tez, z tym, ze jest ciemniejszy, jak plamienia na koniec @ :( Nic nie wyplywa na zewnatrz, wkladka czysta ale to pewnie dlatego, ze leze. Tak bardzo sie boje, ze cos zlego sie dzieje :( Oczywiscie probuje wmawiam sobie, ze to podraznienie od aplikatora ale zle mysli niestety kraza w mojej glowie. Na dodatek jestem na wyjezdzie a przewidywana wizyta dopiero we wtorek :(

Ostatnia edycja:
Witaj biedroneczko! Wiemy dobrze co przezywasz, wierz mi. Musisz wierzyć w swoje zarodki, bo one często pozytywnie zaskakują :tak: teraz to musisz się relaksować i myśleć pozytywnie, nosisz w sobie obecnie dwa maluszki i tak ma zostać:tak: napisz coś więcej o sobie;-) lepiej Cię poznamy. Jak wyglądało to we wcześniejszych podejściach, gdzie się leczysz?

hania - to może być plamienie po transferze; czasami jest, czasami go nie ma. Nie panikuj.
kasik - luteina czasami przybiera barwy od kremowej do kawy z mlekim i brązu, nie przejmuj się.

Hania pamiętam, że dziewczyny po transferach przy których były jakieś trudności miewały plamienia, właśnie takie brązowe. Dziwne że różne Gamety różnie postępują. Myślałam że się konsultują, a tu widać gameta gamecie nie równa. Mam nadzieję jednak że maleństwo zostanie z Wami, trzymam kciuki

Kasik może miałaś coś co miało się oczyścić? Taką pozostałość co też u mnie siedzi? Odpoczywaj dużo i postaraj się umówić szybko do jakiegoś lekarza. Że też kur... ten lekarz stacjonarny nie chcial Ci zrobić usg :-/

Genna za Ciebie nieustające kciuki by wszystko co złe już przeszło, byś mogła w końcu cieszyć się ciążą

Kasik musisz troszeczke zwolnic bo szalejesz kobieto . I w poniedzialek do lekarza idz niech sprawdzi na wszelki wypadek . Ale moze nic zlego od luteiny czesto dziewczyny maja podraznienia . Ja biore duphaston wiec mialam to z glowy.

Dziewczyny mam do oddania troche lekow do stymulacji :
Estrofem -16 tabl.
Lutinus 100 mg. - 13 tabl. dop.
Betadine 200 mg. - 11 globulek
Encorton 5mg. - 5 tabl.
Doxycyclinum 100mg. - 6 tabl.
Luteina 50 podjezykowa - 42 tabl.

Chetnych zapraszam wysle paczuszke .

Biedronka, u mnie jest podobna sytuacja, bo mało nam się zapladnia i są średniej jakości, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze i trafimy w końcu na TE zarodki, Ty może już trafilas i masz właśnie je w swoim brzuszku :tak::tak:znajoma mojej koleżanki, miała podobny problem, kiepsko się dzieliły. Podchodzila do pełnych procedur 3razy. Za ostatnim wprowadzili jej 4zarodki, ale mówili że bardzo zle się dziela...i jeden się przyjął :-) niedługo rodzi:-) (jakby ktoś się dziwil ilością podanych zarodków-nie pochodziła w Polsce;-)tam gdzie pochodziła takie praktyki były dopuszczalne)

Kasik, Hania, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

zycze wszystkim miłego dnia, bo upalny to pewnie jest u każdej z nas;-)

reklama
Kasik, dużo odpoczywaj to na pewno nic groźnego. Brązowe plamienia mogą być od luteiny. Spróbuj dostać się do lekarza jutro żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze i nie martwić się.

Do góry