reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Moje beta z wczoraj - poznym popoludniem pobieralam krew wiec wyniki mialam w nocy....

BETA - 5139
Progesteron - 98,7
estradiol 1136

Montana powodzenia, na pewno USG wyjdzie wszystko dobrze :biggrin2:.

Kotuska83 na pewno wszystko bedzie dobrze... :-) kciuki za wzrost bety !

Chloe kciuki za wzrost bety !!

Magda gratuluję pierwszego kopniaczka
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Wlasnie jade do lekarza... :happy2: odezwe sie pozniej

reklama
Dziewczyny jak już gadacie o Gonapaptylu to może i rozwiejecie moje wątpliwości. W sobotę robię pierwszy zastrzyk z tym lekiem. Tak na prawdę nie pierwszy raz w życiu, bo wcześniej też już sobie robiłam przed IUI na pęknięcie pęcherzyka. I właśnie to mnie zastanawia. Przy IUI Gonapaptyl miał powodować dojrzewanie i w rezultacie pęknięcie pęcherzyka. A przy IVF ma wyciszać. Owszem dawki są zupełnie inne ale czy jeden lek może mieć zupełnie przeciwstawne działanie?

Marikka znalazłam coś takiego Podanie preparatu w pierwszej fazie stymuluje przysadkowe wydzielanie hormonów LH i FSH, a następnie dochodzi do zwiększenia progu wrażliwości przysadki i zmniejsza wydzielanie gonadotropin. W rezultacie następuje zmniejszenie stężeń hormonów płciowych we krwi do wartości występujących po okresie wygaśnięcia aktywności gonad. Efekty te są przemijające. Po domięśniowym podaniu preparatu maksymalne stężenie triptoreliny we krwi występuje w ciągu pierwszych godzin, po czym zmniejsza się stopniowo w ciągu kolejnych 24 h, a w 4. dniu osiąga drugie maksimum

reklama
Ja miałam Gonapeptyl. Najpierw wycisza a potem w połączeniu z np menopurem gonalem itp. Nie pozwala na pęknięcie pęcherzyków. Dlatego potem podaje sie np ovitrelle lub inne hcg.

Do góry