reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Evis, jak bedziesz u lekarza i bedzie serduszko to popros o zaswiadczenie o ciązy z info który tydzien. To zaswiadczenie przekazujesz do pracodawcy o on musi Ci wyrównać zwolnienie z 80% do 100% Pamiętaj że wyprawka jest droga i każdy grosik się liczy ;-)
Gratulacje ciązy tak w ogóle.

reklama
Dziewczyny bardzo dziękuje za informację, trochę mnie uspokoiłyście:-D teraz tylko, żeby pobrane komórki były dojrzałe i żeby się zapłodniły, to będzie OK, wiem, że muszę pozytywnie myśleć, ma być dobrze-koniec kropka;-)
Evis, Kotuska ma rację z tym zaświadczeniem, zawsze to jakaś informacja dla pracodawcy, bo kobiety w ciąży nie mogą np. pracować w porze nocnej i godzinach nadliczbowych..

Mam takie pytanko do dziewczyn które zmieniały klinikę, długo czekałyście aż dokumenty dojdą do nowej kliniki? U mnie w środę będzie miesiąc, dzisiaj dzwoniłam a moje dokumenty jeszcze nie doszły....:-(w Gamecie jeszcze nie dostali informacji o zmianie realizatora masakra...:(

Enni, ja zmianiałam Gametę w Gdyni na Invicte Gdańsk i trwało to 3 tyg.Jakieś 2 tyg. po złozeniu papierów zadzwonłam do Gamety i rozmawiałam z embriologiem który wysyła papiery i poprosiłam go aby przysieszył i wiem że chyba pisał do MZ maila i jakies 3-4 dni później było info w Invikcie już.

Genna dziękuję :) kochana jesteś :tak:
Oczywiście już się dodzwoniłam :) no już mam nerwa, ponieważ jestem w zawieszeniu. Moje papiery dodatrły do MZ 18 ale moja klinika nie określiła co się stało z zarodkami, czy wszystkie wykorzystałam!! jakas parodia. MZ wysłało zapytanie do Poznania w tym temacie o wyjaśnienie i jak na razie nie dostali odpowiedzi. Normalnie mnie zaraz rozsadzi z nerwów. A oczywiście do Poznania nie mogę się dodzwonić.

reklama
Witajcie :-)
Medalikara ja mam inne żelazo. Jak będę w domu spisze nazwę.

Ewis może masz anemie? Czyli morfologie powinnaś zrobić. Jak dalej niepokoisz się, to jedź do szpitala, albo poproś w klinice by jakiś lekarz Cię przyjął. Chyba że będziesz chodziła zupełnie do innego gina, to może już umów się do niego. Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :-)

A ja siedzę w kolejce do gina :-) mam wyniki prenatalne rozpisane ale nic z tego nie rozumiem. Nie wiem czy te ryzyka są duże czy nie :-/ niech dr mi to omówi. Chyba jest źle jeśli chodzi o ryzyko przedwczesnego porodu 1:16. No i ciekawe czy to że dr na odwrót wpisała moją wagę i wzrost ma znaczenie na te wyniki?...

Do góry