reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja też sama lubię ogórki kiszone, ale teraz w ciąży ich zapach mnie odrzuca na kilometr, więc sen mnie baaaardzo zdziwił :-D

Już 6 dpt! Jak ten czas leci, co? :) Już się nie mogę doczekać, aż będziesz się testować - liczę na wysoką betę!:-) Kurcze, ogólnie ten czas leci jak szalony. Pamiętam jak ja sama byłam na Twoim miejscu i czekałam już do dnia, żeby zrobić test (bo święta, więc nigdzie bym i tak bety nie zrobiła), a tu już 15 tc :-) teraz już się nie mogę doczekać, aż wezmę w ramiona swoje dziecko (chociaż poród tak bardzo mnie przeraża, że wczoraj mówiłam mężowi i mojej mamie, że dziecko we mnie zostanie na zawsze:eek:)

reklama
OlaSzy pamietam doskonale Twoje oczekiwanie:) jestes miesiac odemnie mlodsza, wiec tym bardziej o Tobie mysle! I faktycznie czas zasuwa niemiłosiernie..15tc:) ani sie obejrzysz a beda polowkowe, a później zacznie sie tachanie brzuchola, albo kulanie piłki i czekanie na malenstwo ♡♡♡
Hahah boisz sie porodu? Jak ciezar zacznie Ci dokuczac, bedziesz marzyc o tym, zeby je wypluc jak najszybciej:) zazdraszczam poki co zmartwien:) ale wiem, ze bedzie u Ciebie wszystko ok! Zaden kleszczowy Ci nie grozi:*

ilka_a - tak jak kasik36 napisała, można te badania zrobić na NFZ. Ja też robiłam :tak:

ilka_a, niebajka, anika11 - czuję się ok, wczoraj jeszcze z rana mnie coś ćmiło, ale już nie wiem czy sobie tego nie wmówiłam. Ogólnie nic się nie dzieje. Nic nie czuję. Mam nadzieję, że to dobry objaw. :baffled:

niebajka - wczoraj z mężem nawiedziliśmy calineczkę. Było bardzo sympatycznie, dobrze się bawiliśmy i człowiek nie myślał o głupotach, hehe. Szkoda, że Wam to wyjście nieco nie wyszło.
Jeśli miałaś skurcze to weź nospę 3x 1 tabl. Nie zaszkodzi. I nie martw się na zapas !!

anika11 - 3 lipca jaką masz wizytę? Przed stymulacją? Ja brałam: kwas foliowy 1x1 (5mg), olej lniany 2 łyżki stołowe dziennie, DHEA 2x1 (po 25mg), koenzym Q10 1x1 (300mg), Omega 3 forte 1x1 , witaminę D3 2000 jedn. (bo miałam pod dolną granicę - ale teraz jest dużo słońca to myślę, że nie trzeba). Mąż przy drugiej stymulacji dostał kwas foliowy 5 mg i Androvit 1x1 tabl, choć mu nic nie dolega.

niebajka, OlaSzy - ale macie sny. Mnie się nic nie śni. Nie martwcie się, w końcu sny to taki zlepek obrazów, tego co nas najbardziej przejmuje i nic nie oznacza ;-)

OlaSzy - zabraniam i oglądać głupot w internecie. Niech Ci mąż założy na komputer ochronę rodzicielską, hahaha. Zobaczysz, będzie wszystko dobrze :tak:

Niebajko - zobaczysz, u Ciebie też czas będzie zasuwać jak głupi. Od pierwszych wymiotów po badania prenatalne minie dosłownie chwila:-) i Hess dobrze Ci radzi - jeżeli czujesz skurcze, weź sobie no spe, ja kilka razy łykałam, chyba po to, by mniej się stresować wynikiem tekstu i nie martwić się, że może to okres:sorry:

Hess, problem jest taki, że wczoraj cały dzień byłam sama w domu. Mąż miał interwencję u klienta - na śląsku w kopalni, jak wyjechał z rana tak dopiero po 22:00 wrócił do domu. Więc co innego miałam robić, jak nie spać, nie jeść i nie oglądać / czytać o porodach?:-D Jak wrócił zobaczył, że jestem przerażona i domyślił się o co chodzi. Powiedział, że będzie blokada na cały internet - w telefonie, komputerze i tablecie. A surfować będę tylko pod jego nadzorem i zgodą na otwieranie odpowiednich stron :-p w sumie wiem, że jest do tego zdolny, więc obiecałam, że już nie będę oglądać krwawych porodów. Za to (żeby było ciekawiej), rano sąsiad zza ściany opowiedział mężowi "ich" poród z weekendu - skończyło się na cesarce na życzenie, oczywiście opowiedział co widział i wtedy mój T. wrócił do domu przerażony i też stwierdził, że lepiej dla nas, jak nie będę rodzić:-D:-D

ahahaha, OlaSzy - ale wiesz, że to nieuniknione jest. Z pewnością im bliżej porodu to większy strach, ale jak już się zlżysz do terminu porodu to będziesz chciała jak najszybciej urodzić ;-)

Pewnie będę krzyczeć w szpitalu, żeby wyrwali ze mnie to dziecko jak najszybciej :-D jak na razie cieszę się tym co jest. Prawda jest taka, że najbardziej boję się bólu po urodzeniu, te szwy, siadanie, brak mocy gdy dziecko potrzebuje mamy.. Dobrze, że jeszcze mam tyle czasu, żeby poukładać to sobie w głowie :sorry:

Hess, dzięki za info o lekach :) a czy leki i dawki sama sobie ustawiłaś, czy były to zalecenia lekarzy?
3 mam wizyte hm... kwalifikacyjna, bo na ostatniej kazała nam dowieźć brakujące wyniki i stwierdziła, ze nas zakwalifikuje. podejrzewam, ze puści nas długim protokołem, wiec pewni antyki przepisze :/

Niebajko, nie strachaj się :) Kropek rośnie pod serduchem :)

Ola, piękne masz sny :)

reklama
kwiatuszek, cześć :) A kiedy masz histeroskopię i co potem?

anika11 - DHEA, kw. foliowy i wit. D 3 była zaleceniem lekarza, resztę brałam sama, jak i inne dziewczyny.

Do góry