reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zanik objawów ciążowych

Jestem w 11 tygodniu ciąży. Przez cały okres nie miałam praktycznie żadnych typowych objawów poza bólem brzucha na początku oraz bolącymi piersiami i częstszymi wizytami w toalecie. Od dwóch tygodni nie czuję nic. Gdyby nie brak miesiączki to nie czuję się jakbym była w ciąży. Moja wizyta została przesunięta i czekam 5 tygodni na następną. Martwię się. Dodatkowo póki co nie rośnie brzuszek. Czy to powody do niepokoju? Może już szaleję. Proszę o porady🙂

reklama
To normalne :) ja bym się cieszyla.
Brzuch nie rosnie tak wczesnie. Dziecko na tym etapie jest maluśkie, to co ma rosnąć? W pierwszej ciązy jeszcze w 22tc nie mialam brzucha widocznego.

Jak Cię to stresuje to poszukaj lekarza z blizszym terminem, zeby iśc na samo USG.

To normalne :) ja bym się cieszyla.
Brzuch nie rosnie tak wczesnie. Dziecko na tym etapie jest maluśkie, to co ma rosnąć? W pierwszej ciązy jeszcze w 22tc nie mialam brzucha widocznego.

Jak Cię to stresuje to poszukaj lekarza z blizszym terminem, zeby iśc na samo USG.
Ja miałam widoczny brzuch na tym etapie co autorka i był już spory😳

To raczej normalne, u mnie objawy zniknęły w 12 tygodniu w poprzedniej ciąży, a w połowie drugiego trymestru znowu wróciły. Jak Cię to niepokoi to umów się na usg szybciej, może Cię to uspokoi.

Jestem w 11 tygodniu ciąży. Przez cały okres nie miałam praktycznie żadnych typowych objawów poza bólem brzucha na początku oraz bolącymi piersiami i częstszymi wizytami w toalecie. Od dwóch tygodni nie czuję nic. Gdyby nie brak miesiączki to nie czuję się jakbym była w ciąży. Moja wizyta została przesunięta i czekam 5 tygodni na następną. Martwię się. Dodatkowo póki co nie rośnie brzuszek. Czy to powody do niepokoju? Może już szaleję. Proszę o porady🙂
To normalne a w 11 tc nie ma od czego rosnąć brzuch :) Niektóre kobiety (w tym ja 🤣) nie mają brzucha nawet w 20 tc. Jeśli czujesz się dobrze to tylko się cieszyć.

To raczej indywidualna kwestia... podobnie jak sprawa objawów :-)
Ja nie miałam praktycznie żadnych, a mój brzuch w 8. miesiącu przypominał wiele tych z piątego...
U mnie było to samo. Raz się zagadałam z jedną kobietą i mówi mi "to jeszcze chwilę pani poczeka", ja mówię "no troszkę ponad miesiąc i będzie po sprawie", a ona na to "ile? Ja myślałam, że pani w 5 max 6 miesiącu, taki fajny malutki brzuszek xD"

W tym czasie tak jest.ja w drugiej ciąży narzekałam na mdłości i wymioty a jak przeszło to się martwiłam 😅to tak jest.może kup sobie detektor tętna i sprawdzaj to będziesz spokojniejsza

W tym czasie tak jest.ja w drugiej ciąży narzekałam na mdłości i wymioty a jak przeszło to się martwiłam 😅to tak jest.może kup sobie detektor tętna i sprawdzaj to będziesz spokojniejsza
Detektor tętna sprawdza się w późniejszym czasie. Na tak wczesnym etapie ciąży ciężko jest wyłapać tętno dziecka a to często powoduje jeszcze więcej stresu i nerwów

reklama
Detektor tętna sprawdza się w późniejszym czasie. Na tak wczesnym etapie ciąży ciężko jest wyłapać tętno dziecka a to często powoduje jeszcze więcej stresu i nerwów
ja już od 11 tygodnia bez problemu łapałam tętno detektorem 😬 ale wiem, że zaleca się rozpoczęcie używania od 16 tygodnia - tak samo jak autorka mam ciążę bezobjawową, a że walczyłam o nią przez lata - moja głowa potrzebuje częstego potwierdzenia, że jest ok😌

Do góry