reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gorączka bez objawów

Oczekuję podzieleniem się doświadczeniami. Tak pójdę do innego. Nikt mi nie postawi diagnozy nie oczekuję tego,ale może ktoś miał podobny przypadek. I nie ufam tej lekarce bo byłam u niej pierwszy raz z dzieckiem i nawet nie zleciła podstawowych badań tylko w ciemno dała antybiotyk.
Ale to, że ktoś miał podobnie lub tak samo nie oznacza, że u Ciebie też tak będzie. Podaj antybiotyk i rób inhalacje z tego co Ci zapisał lekarz.

reklama
Pytanie po co morfologia - ona raczej nie zdiagnozuje Ci infekcji.

Jak już jedziesz, to lepiej pobierz wymaz z nosa/gardła. On więcej Ci powie.
Z ilości limfocytów, neutrofili i leukocytów można a odczytać czy to wirus czy bakteria. Ale faktycznie nie odczytam dokładnie czego to infekcja. A jak pobrać wymaz? W laboratorium mają te probówki czy sama muszę pobrać i zawieść?

Ale to, że ktoś miał podobnie lub tak samo nie oznacza, że u Ciebie też tak będzie. Podaj antybiotyk i rób inhalacje z tego co Ci zapisał lekarz.
Dlatego napisałam o swoim doświadczeniu bo to,że mój syn to ma nie znaczy,że dziecko autorki będzie to miało. A o RTG napisałam bo Nam też nikt nie powiedział ani nie nakierował. Gdybym nie pojechała z dzieckiem na SOR nie wiedziałabym nawet,że to zapalenie pluc jest bo przecież osłuchowo był czysty we wtorek .Obserwacja zostaje.
U Nas w mieście ponoć cały oddział dziecięcy zapełniony zapaleniem płuc (lekarz na SOR w niedzielę mówił).

Z ilości limfocytów, neutrofili i leukocytów można a odczytać czy to wirus czy bakteria. Ale faktycznie nie odczytam dokładnie czego to infekcja. A jak pobrać wymaz? W laboratorium mają te probówki czy sama muszę pobrać i zawieść?
W laoblatorium mają takie probówki do wymazów.

Dlatego napisałam o swoim doświadczeniu bo to,że mój syn to ma nie znaczy,że dziecko autorki będzie to miało. A o RTG napisałam bo Nam też nikt nie powiedział ani nie nakierował. Gdybym nie pojechała z dzieckiem na SOR nie wiedziałabym nawet,że to zapalenie pluc jest bo przecież osłuchowo był czysty we wtorek .Obserwacja zostaje.
U Nas w mieście ponoć cały oddział dziecięcy zapełniony zapaleniem płuc (lekarz na SOR w niedzielę mówił).
Ale wiesz, że on mogł jeszcze nie mieć we wtorek zapalenia płuc?
Mój syn miał zapalenie oskrzeli i ono się pojawiło nagle. W sensie pewnie coś tam się działo już wczesniej, ale objawowy zrobił się dosłownie nagle i też jechalismy na IP wtedy na szybkości. A dzień wcześniej był osłuchiwany przez pediatrę i nic mu nie było.

Tak tylko mówię.

Ale wiesz, że on mogł jeszcze nie mieć we wtorek zapalenia płuc?
Mój syn miał zapalenie oskrzeli i ono się pojawiło nagle. W sensie pewnie coś tam się działo już wczesniej, ale objawowy zrobił się dosłownie nagle i też jechalismy na IP wtedy na szybkości. A dzień wcześniej był osłuchiwany przez pediatrę i nic mu nie było.

Tak tylko mówię.
Tak wiem o tym. Tylko ta pani pediatra na SOR mówiła, że mykoplasma już się rozwijała i wcale nie musiało nic wtedy być na płucach 🤷‍♀️ .

Tak wiem o tym. Tylko ta pani pediatra na SOR mówiła, że mykoplasma już się rozwijała i wcale nie musiało nic wtedy być na płucach 🤷‍♀️ .
No wlaśnie. A też nikt nie będzie leciał na RTG płuc przy każdej możliwej infekcji.
Tak ze to niczyja wina tutaj ;) niestety tak to wygląda u maluchow, najważniejsze, ze nie ignoruje się jak już są objawy i się szybko działa
Trzymajcie się!

No wlaśnie. A też nikt nie będzie leciał na RTG płuc przy każdej możliwej infekcji.
Tak ze to niczyja wina tutaj ;) niestety tak to wygląda u maluchow, najważniejsze, ze nie ignoruje się jak już są objawy i się szybko działa
Trzymajcie się!
Akurat mi chciała dać skierowanie ale mówię do swojej pediatry po co 🤦‍♀️ a chciała dać bo u Nas jakaś inwazja mykoplasmy 😱

No już nie taki maluch, w czwartek 10 latek pełnoprawnie 😂

reklama
Do góry