reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zapytanie co myśleć...

Dominika 20102018

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny
Zastanawiam się co myśleć w piątek powinnam dostać okres według kalendarzyka dzisiaj jest poniedziałek A tu dalej cisza. Dzisiaj zrobiłam test ale nie z tego moczu zaraz po przebudzeniu tylko hmm z resztek jak poszłam drugi raz do toalety test negatywny . Okres zawsze miałam regularny.
Staram się nie nastawiać na pozytyw żeby potem nie być zawiedziona.

reklama
Trzymam kciuki. Zrób test z porannego moczu, albo od razu betę.
Hej dziewczyny
Zastanawiam się co myśleć w piątek powinnam dostać okres według kalendarzyka dzisiaj jest poniedziałek A tu dalej cisza. Dzisiaj zrobiłam test ale nie z tego moczu zaraz po przebudzeniu tylko hmm z resztek jak poszłam drugi raz do toalety test negatywny . Okres zawsze miałam regularny.

Hej dziewczyny

Jeśli owulacja się nie przesunęła to nawet kolejny mocz (o ile nie wypiłaś przed 2 litrów wody) dałby prawdziwy wynik. Beta w dacie miesiączki to ok 150-200 ng a testy pokazują cienie kresek już przy kilkudziesięciu ng.

W tych resztkach mogło nie być wystarczającego stężenia więc jeszcze nic straconego:) organizm to nie robot, nie wszystko zawsze musi być takie samo jak dotychczas,

Czasem zdarza się tak, że okres po prostu się spóźnia np. z powodu stresu. Po spóźnionej miesiączce test powinien pokazać ciążę raczej z każdego moczu chyba, że owulacja się przesunęła. Trzymam kciuki żeby jutrzejszy test pokazał dwie kreseczki

reklama
Do góry