reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zasada wszystko albo nic

Ale na to mogą mieć wpływ inne rzeczy a nie spożyty alkohol czy palenie.
Poza tym możesz sobie bezmyślnie klikać pod moimi postami "niezbyt mądre" ale skoro nie przemawiają do Ciebie nawet słowa lekarza to wierz sobie w co chcesz.
Uwierz mi od lekarzy usłyszałam już taka ilość bzdur, że hej...

Oczywiście że tak. Każdy czynnik teratogenny może mieć wpływ.

14 dni. To nie jest 5 tydzień;) dokładnie 4+1 i po ochronie.

reklama
Dzwoniłam do swojego lekarza , bo kazał mi kazał dzwonić jak tylko wyjdzie test pozytywny z racji tego że w lutym miałam ciążę obumarla i zabieg lyzeczkowania. I będzie trzeba zacząć brać acard i coś tam jeszcze. Więc zadzwoniłam, kazał pokazać się ok 5.11 , Zapytalam go czy mam coś zażywać bo wtedy kazał mi brać femibion, a teraz mówi że nie, żeby cierpliwie poczekac bo oni zalecają to brać jak sa jakieś braki w badaniach czy coś takiego. O acardzie też ani słowa.
Zgłupiałam już, test wychodzi nadal blady, czy już po 3 dniach od pierwszego testu nie powinna być ciemna ta kreska?

Dzwoniłam do swojego lekarza , bo kazał mi kazał dzwonić jak tylko wyjdzie test pozytywny z racji tego że w lutym miałam ciążę obumarla i zabieg lyzeczkowania. I będzie trzeba zacząć brać acard i coś tam jeszcze. Więc zadzwoniłam, kazał pokazać się ok 5.11 , Zapytalam go czy mam coś zażywać bo wtedy kazał mi brać femibion, a teraz mówi że nie, żeby cierpliwie poczekac bo oni zalecają to brać jak sa jakieś braki w badaniach czy coś takiego. O acardzie też ani słowa.
Zgłupiałam już, test wychodzi nadal blady, czy już po 3 dniach od pierwszego testu nie powinna być ciemna ta kreska?
Suplementy powinno się już brać w trakcie starań, a nie jak są jakieś braki w ciąży, a już co najmniej kwas foliowy w metylowanej formie. Wybarwieniem kreski bym się nie sugerowała :)

Suplementy powinno się już brać w trakcie starań, a nie jak są jakieś braki w ciąży, a już co najmniej kwas foliowy w metylowanej formie. Wybarwieniem kreski bym się nie sugerowała :)
kwas foliowy brałam długi czas, odstawilam w poprzednim cyklu gdy się nie udało i wraz z partnerem postanowiliśmy dać na wstrzymanie i odpuścić na pewien czas. A jak widać los lubi platac figle. Cieszę się niesamowicie. Ale też mam obawy po tym wszystkim.

reklama
nie bada się rozwoju ciąży testami ciążowymi. Jeśli chcesz, zrób betę i powtórz po 48 godzinach. Folian obowiązkowo przyjmuj, poza tym zaleca się suplementację innych składników. Nie wiem jak lekarz chce sprawdzić ewentualny niedobór np. choliny 😉 poza tym dużo zależy od diety np. niektórzy powinni przyjmować dha na długo przed ciążą. Jeśli chcesz sprawdź poziomy witamin (D3, B12, kwas foliowy, żelazo i ferrytyna).

Do góry