reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zasiłek porodowy

koko

Początkująca w BB
Cześć Dziewczyny! Może któraś wie jak to jest z tym zasiłkiem porodowym od ZUS.Czy samemu się o to stara,czy to obowiązek pracodawcy? pozdr

reklama
Koko, z tego co mi wiadomo, to wszelkie tego typu zasiłki można wydębić, jeśli ma się żałośnie niskie dochody. Przeciętnie zarabiająca rodzina nic nie dostaje z racji urodzenia dziecka. Tylko zasiłek macierzyński.

A to świnie! A już miałam nadzieję na chociaż 500zl za ten trud! A tu wygląda na to,że g.....Tak nas docenia to cholerne państwo.Za to na co innego im nie brakuje.świnie i tyle.A może lepiej świń nie obrażać.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!

hej
ja własnie dzisiaj byłam w MOPS i Urzedzie Stanu Cywilnego w tej sprawie. Powiedziano mi ze trzeba dostarczyć zaświadczenie o dochodach moich i męża za rok 2002 z Urzedu Skarbowego (Nawet jeśli sie nie było wtedy małżeństwem). Złożyć podanie o zasiłek rodzinny ( ok 46 zł /msc) oraz jednorazowo 500zł. Z tego co tam wyczytałam to zarobki nie moga przekroczyc ok 505z na osobę w rodzinie.
Mozna zapytać w zakładzie pracy czy można dostać ten zasiłek rodzinny za ich pośrednictwem.
Jeśli jest sie zameldowanym w innej miejscowości to trzeba jeszcze dostarczyć zaświadczenie z tamtejszego MOPs-u ze nie otrzymuje sie innych zasiłków.

pozdrawiam Mirka

Mirianna chciałam obliczyc zasilek.Czy dzili się go też na dziecko ktore sie ma urodzic?

reklama
Do góry