reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
No a nie lepiej po prostu zapytać w przedszkolu, które Was interesuje, jak oni chcą takie informacje dostawać?Dzień dobry, chciałam Was zapytać jak to jest z tymi dziećmi które mają alergię pokarmową.
Czy w każdym przedszkolu jest wymagane zaświadczenie od alergologa ? Czy może mogliście po prostu zgłosić wychowawcy ustnie, że dziecko mam alergię na dane składniki ?
Ustnie na pewno nie, pisemnie jak już. Czy zaświadczenie to już pytanie do nich. Nie w każdym jest wymagane.
No a nie lepiej po prostu zapytać w przedszkolu, które Was interesuje, jak oni chcą takie informacje dostawać?
Ustnie na pewno nie, pisemnie jak już. Czy zaświadczenie to już pytanie do nich. Nie w każdym jest wymagane.
Lady Loka
I chcesz zacząć przygodę z placówką od ewentulanej walki o głupi kawałek papieru, jeżeli ta placówka akurat go wymaga?Z tego co mi wiadomo nie są wymagane prawnie, kuratorium oświaty nic nie mówi o obowiązku dawania zaświadczenia, a o przekazaniu informacji wychowawcy lub dyrekcji.
No dobra - ale ty piszesz o alergii, a dalej, że syn nie lubi.
To jak w końcu jest? To jest alergia czy
reklama
Lady Loka
Widzę teraz Twój dopisek.
Jeżeli Wasze przedszkole wymaga zaświadczenia, a Ty go nie zaniosłaś i przez to dziecko dostaje produkty, ktorych nie moze, to wina leży po Twojej stronie
Przedszkole nie ma obowiązku bawić się w szukanie tego, co Twoje dziecko lubi albo nie lubi pić.
Btw co za problem iść prywatnie porozmawiac z alergologiem, może nie będą potrzebne badania tylko na podstawie objawów wypisze zaświadczenie. Inna sprawa, że badania wypadałoby zrobić
Jeżeli Wasze przedszkole wymaga zaświadczenia, a Ty go nie zaniosłaś i przez to dziecko dostaje produkty, ktorych nie moze, to wina leży po Twojej stronie

Przedszkole nie ma obowiązku bawić się w szukanie tego, co Twoje dziecko lubi albo nie lubi pić.
Btw co za problem iść prywatnie porozmawiac z alergologiem, może nie będą potrzebne badania tylko na podstawie objawów wypisze zaświadczenie. Inna sprawa, że badania wypadałoby zrobić