reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
mama MATIEGO - ja nie z tych nudzących się i z dużą ilością czasu, ale też mi zależy na takich rzeczach - przyjęłam pewne podejścia systemowe do tematu - więc jak najbardziej rozumiem i popieram Aestimę. Np. tv nie oglądam wogóle.
Aestima
Fanka BB :)
MamoM, niezły przytyk.Uwierz mi nie nudzi mi się, raczej zapracowana babka jestem;-) intensywnie pracuję zawodowo, szkolę się i z Miesiem dużo się bawimy a i z mężem codzienie rozmawiamy. Ksiażka otwarta zawsze pod ręką.
jest taka opcja na all- zaznaczyć wybrane kolory i wpisać np paski i hop siup. Proste i szybkie
Dodam, ze nie znam bardziej aktywnej kobiety niż moja mama- praca, teatry, koncerty a w domu wszystko pięknie skomponowane. Po prostu kochamy rzeczy piękne i tyle. A forever, prężnie działąjąca babka, nie sądzę aby znudzona życiem była a jakbyś zobaczyła na żywo garderobę Krysi, o mało nie padłam jak zawartość walizki zobaczyłam, tak wszystko było dobrane
Znam wiele osób b. dbających o dom, otoczenie a wcale nie nudzących się, żyjących pełnią życia.
Tv też nie mam. Wszystko jest kwestią priorytetów,
jest taka opcja na all- zaznaczyć wybrane kolory i wpisać np paski i hop siup. Proste i szybkie
Dodam, ze nie znam bardziej aktywnej kobiety niż moja mama- praca, teatry, koncerty a w domu wszystko pięknie skomponowane. Po prostu kochamy rzeczy piękne i tyle. A forever, prężnie działąjąca babka, nie sądzę aby znudzona życiem była a jakbyś zobaczyła na żywo garderobę Krysi, o mało nie padłam jak zawartość walizki zobaczyłam, tak wszystko było dobrane
Znam wiele osób b. dbających o dom, otoczenie a wcale nie nudzących się, żyjących pełnią życia.
Tv też nie mam. Wszystko jest kwestią priorytetów,
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Aestima - ale żeś mi nakadziła....
Ale żeby nie było tak słodko to telewizor posiadam.... 
Ale żeby nie było tak słodko to telewizor posiadam.... 
ja bym tak podsumowała: organizacja i priorytety
u mnie Emi czasami 'stylowo' w sensie wszystko do siebie pasuje ubraniowo) ale w pokoju misz-maszowo-kolorowo, z drugiej strony czasami ubraniwo: dzieci kwiaty
ale przyznaję się bez bicia: lubię jak wsyzstko do siebie pasuje
u mnie Emi czasami 'stylowo' w sensie wszystko do siebie pasuje ubraniowo) ale w pokoju misz-maszowo-kolorowo, z drugiej strony czasami ubraniwo: dzieci kwiaty
ale przyznaję się bez bicia: lubię jak wsyzstko do siebie pasuje
Ostatnia edycja:
aestima a odpbiegajac od tematu zdjeciowego co ciekawego czytasz? moze podrzucisz mi jakis tytuł( ale ja nie czytam ostatnio ksążek akcji, żadnych powieści, tylko jakąs taka fajna psychologiczną)....ja tez czytam, chociaz kartke dziennie, książki mam przy łóżku, w kibelku, w kuchni oby tylko cos podczytać
ja bym tak podsumowała: organizacja i priorytety
u mnie Emi czasami 'stylowo' w sensie wszystko do siebie pasuje ubraniowo) ale w pokoju misz-maszowo-kolorowo, z drugiej strony czasami ubraniwo: dzieci kwiatyale przyznaję się bez bicia: lubię jak wsyzstko do siebie pasuje
![]()
ja tez lubie jak rzeczy do siebie pasują, ale ja długo nie wiedziałam w jaka strone pojść, doipeiro jakiś czas temu dzieki wam w dużej mierze odkryłam czego chce i tak powoli staram sie naprawiać i ujednolicać wszystko

Aestima
Dokładnie MArtadelko, ja w ubraniach często dzieci kwiaty, zwłaszcza latem, bo teraz do pracy to musi być skromnie i z klasą, kolorki raczej stonowane. albo stonowane+ jeden szalony jakiś.
Tak naprawdę z moich obserwacji wynika, że im więcej zajęć tym lepsza organizacja
JAk siedziałam w domcviu z Miesiem, to na nic czasu nie miałam a teraz? praca, potem zabawa na full z Miesiem, potem net, książka, wieczór z mężem, przygotowanie do zajęć, obiad, sprzątanie- to w nocy. Dodatkowo uczestniczymy w różnych ciekawych wydarzeniach, ostatnio byliśmy z Miesiem w muzeum na wystawie misiów- chcieć to móc.
A " komponowanie" nie jest wcale bardziej czasochłonne, po prostu patrzy się tylko na swoje wzory i kolory, resztę omijam szerokim łukiem, mam sprawdzone sklepy, zakupy robię gł. przez internet. No i nie szukam godzinami tylko raczej czekam na okazje, żyliśmy np 8 m-cy bez dywanika w korytarzu i łazience dopóki nie napatoczyły mi się przypadkiem takie idealnie pasujące. Wtedy dopiero kupiłam, to samo było np z tą pasiastą pościelą Mieśka.
Marta, ostatnio czytałam motyl na wietrze- niani dałam i też jej się b. podobało, na faktach zresztą i lustrzane odbicia- tego autora co zaklęci w czasie ( czytałaś? oglądałaś film?) teraz czytam lato miłości i tytuł lajtowy a sama książka taka nie jest...
Bardzo polecam Sarę MacDonald- zwłaszcza godzinę przed świtem- literatura kobieca ale dobra, mało kto tak dobrze i wnikliwie opisuje stany emocjonalne moim zdaniem, postaci z tych książek są po prostu " żywe".
Tak naprawdę z moich obserwacji wynika, że im więcej zajęć tym lepsza organizacja
JAk siedziałam w domcviu z Miesiem, to na nic czasu nie miałam a teraz? praca, potem zabawa na full z Miesiem, potem net, książka, wieczór z mężem, przygotowanie do zajęć, obiad, sprzątanie- to w nocy. Dodatkowo uczestniczymy w różnych ciekawych wydarzeniach, ostatnio byliśmy z Miesiem w muzeum na wystawie misiów- chcieć to móc. A " komponowanie" nie jest wcale bardziej czasochłonne, po prostu patrzy się tylko na swoje wzory i kolory, resztę omijam szerokim łukiem, mam sprawdzone sklepy, zakupy robię gł. przez internet. No i nie szukam godzinami tylko raczej czekam na okazje, żyliśmy np 8 m-cy bez dywanika w korytarzu i łazience dopóki nie napatoczyły mi się przypadkiem takie idealnie pasujące. Wtedy dopiero kupiłam, to samo było np z tą pasiastą pościelą Mieśka.
Marta, ostatnio czytałam motyl na wietrze- niani dałam i też jej się b. podobało, na faktach zresztą i lustrzane odbicia- tego autora co zaklęci w czasie ( czytałaś? oglądałaś film?) teraz czytam lato miłości i tytuł lajtowy a sama książka taka nie jest...
Bardzo polecam Sarę MacDonald- zwłaszcza godzinę przed świtem- literatura kobieca ale dobra, mało kto tak dobrze i wnikliwie opisuje stany emocjonalne moim zdaniem, postaci z tych książek są po prostu " żywe".
reklama
Aestima
Martadelko, ja u tego sprzedawcy zamówiłam dywanik i posciel oraz ręcznik dla mamy wszystko doszło a dywanik przemegaboski!
Poproszę potem o fotkę Emi w kotkach:-)
Miesio inhaluje się sam a czasem chce by mu potrzymać, raczej ładnie siedzi nawet 10-12 minut, gorzej z oklepywaniem,,, ale dziś wyjątkowo dał sobie oklepac i plecki i boczki, tylko dlatego bo poprosiłam by pokazał swojej nowej wiewióce jak się to robi
Poproszę potem o fotkę Emi w kotkach:-)Miesio inhaluje się sam a czasem chce by mu potrzymać, raczej ładnie siedzi nawet 10-12 minut, gorzej z oklepywaniem,,, ale dziś wyjątkowo dał sobie oklepac i plecki i boczki, tylko dlatego bo poprosiłam by pokazał swojej nowej wiewióce jak się to robi

Podziel się:
pościel boska!!! ja czekam na kotki