reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kolejny cudny Maluszek :-) ja tak się nie mogłam doczekać czawrtku że przeniosłam swoją wizytę na dzisiaj :-)

Śliczne Kluski :-D I takie duże... Ja pokażę moją dzidziulkę pod koniec tygodnia bo wizytę mam w czwartek i będę miała robione usg w końcu bo na poprzedniej wizycie lekarz nie widział takiej potrzeby.

Mam pytanko do was: liczycie tygodnie ciąży od zapłodnienia (czyli 38tc) czy od o.m. (czyli 40tc)? Zauważyłam, że suwaczki liczą w ten drugi sposób, więc moje "kłamią" z terminem...

ja licze od dnia owulacji plus 2 tygodnie czyli jakby od dnia OM ale z przesunięciem o 3 dni.. z racji takiej ze u mnie owu nie była w 14dc ale w 17

Ja licze z dwutygodniowym opóźnieniem - owulacja nastapiła w okolicy 27dc...
Dlatego wg OM to jest 12t4d a wg usg - 10t4d (chyba,że usg w 12 tygodniu wykaż inną róznicę i wreszcie ginekolog określi mi termin porodu bo póki co to data zmienna :) )

A mi USG też wskazuje 13 tydz 2dzień
Czyżby moja owulacje wystąpiła tyle wcześniej?
USG zawsze wskazuje tydzień od zapłodnienia?

reklama
Mi się właśnie wydaje, że usg wskazuje rzeczywisty wiek ciąży a nie od daty miesiączki :-(

edit: to ja też sobie zmieniłam tickery :) A co tam, niech będzie 10 tygodni już :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry