reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

nimitii moj lekarz za kazdym razem sprawdza czy macica jest zamknieta i czy szyjka sie nie skraca:szok: Myslalam ze to normalne
Mi z Laura szyjka sie skracala a nie mialam objawow. Ale napewno wszystko jest dobrze wiec nie ma sie co nakrecac i zapytaj nastepnym razem

reklama
nimitii jesli mieszkasz w polsce to faktycznie dziwne... mnie tu raz badali, tez z powodu krwawienia. tak to pewnie w ogole by tego nie robili, ale ja nie mieszkam w Pl wiec to norma... moze nie chce niepotrzebnie ingerowac? czasem takie badanie moze prowadzic do plamienia, jak seks czy cos... sama nie wiem, ale to chyba jedyny sensowny powod.

onesmile
to powodzenia. ja tez jem duzo slodyczy wiec rozumiem Twoje obawy

Nimitii ja bym się za bardzo nie przejmowała, choć zapytać warto. Jak ostatnio podczas wizyty w PL rozmawiałam z ginekolożką to Ona stwierdziła, że coraz więcej lekarzy przychyla się ku temu, że za częste badania bez konkretnych wskazań to wcale nie dobrze, problem jest taki że w PL do gina głównie prywatnie się chodzi i jak pacjentka poczuję się "zaniedbana" to zmienia lekarza stąd częste badania i tony, czasami zupełnie niepotrzebnych badań.
Onesmile a Ty masz robione obciążenie gluzkozą czy tylko normalnie krew badają i cukier przy okazji? Pytam bo tu obciąże tylko jeśli jakieś wskazania, jak historia czy cukier w moczu. Ja właśnie w środę mam badanie, ale jakoś już się nie ekscytuję, ważne że serduszka posłucham:-)

szczebiotka, nimitii - potwierdzam. Moj ginekolog w PL tez uwaza, ze zbyt czeste badania niczemu nie sluza, oprocz wyciaganiu kasy od pacjentek...

szczebiotka -u mnie tak, jak u Ciebie. Badanie cukru z krwi, bez obciazenia glukoza. Jesli cos wyjdzie nie tak, to bedzie kolejna wizyta i dokladniejsze badania. Ale mam nadzieje, ze jednak, mimo tego mojego puchniecia, bedzie ok.
Powodzenia w srode!
Ja poslucham serducha w czwartek:tak:

hejka. wpadam powiedzic ze u nas wszystko ok. synek rosnie,wazy ok 1300 i jest bardzo ruchliwy :) niestety wyszedl mi cukier w moczu. zobaczymy co mi diabetolog powie.pozdrawiam:)

zabka daj znac jak po wizycie, ciekawa jestem co Ci lekarz powie
z ta cukrzyca to juz pewnie na kopernika jestes zdecydowana rodzic?

mnie od kilku tygodni pobolewa kosc miednicy (?) nie wiem jak ją nazwac. ale tak mniedzy nogami, bardziej po lewej stronie. boli jak chodze, jak sie zle (gwaltownie rusze), jak sie obracam w łóżku z boku na bok, tak że często nawet słychac jak trzeszczy.
Nie wiem co to, może kości miednicy sie po prostu powoli rozchodza przygotowujac sie do porodu..?
mialyscie tak?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry