reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Darek sie smial ze sie facet zachowywal jakby Majcik miala chorobe smiertelna, a nie ospe. Bo jak siedzialam juz w gabinecie, a on w poczekalni to jakies tam wielkie ALE mial do wszystkich. :sorry2::sorry2::sorry2:

Może on sobie skojarzył z czarną ospą:-D I tu należy gościowi tylko współczuć ;-) - co też on musiał przeżywać w tej poczekalni:-D:-D:-D

reklama
Sa wizyty domowe. Tylko ja bylam w enel-medzie w Warszawie. Umowilam juz sie w czwartek ze jak bede ze to ospa to sie pojawie w sobote. I chcialam isc do naszej konkretnej lekraki, co Majcikiem sie zajmuje odkad miala anemie. A jakby byla wizyta domowa to przyjechalby lekarz ktory ma w tym dniu dyzur. A sa dwie osoby wsrod lekarzy tam zatrudnionych, do ktorych stracilam zaufanie, wiec wolalam jechac do naszej sprawdzonej.
W czwartek sie pytalam naszej lekarki czy wczesniej zglosic na recepcji ze dziecko z zakazna choroba, zastanawialam sie czy tam jest separatka bo w normlanej placowka sa. Ale tam jest wizyta na godziny i nigdy mi sie nie zdazylo zeby dziecia mialy kontakt z innymi dziecmi. Na wizyte przeznacozne jest 20-30 min wiec lekarka najczesciej wyrabia sie w 15 min. I pozniej korytarz jest pusty.

A u nas ciezka noc ja spalam z 3 godziny, Majcika co chwila sie budzila wiec po godzinie wstawania do niej polozylam sie z nia, do pomocy mialam butelke picia i kubek no i masc do smarowania. Zrywalam sie przy kazdym jej ruchu, a niedosc ze ona cala poddenerwowana bo ja tak swedzialo to jeszcze ja chodze naladowana jak bomba :-:)-:)-( Najgorsze ze ma duzo we wlosach i cieko jej posmarowac. Darek rano zajal sie jej kudlami i wyglada jak czarownica :tak::tak::tak:
Jak sie zobaczyla w lusterku to powiedziala ze jest brzydka :sorry2::sorry2::sorry2:

woloszki no to faktycznie macie ciezko ... corka mojej kolezanki miala 5 kropek na krzyz a byla starsza ... no ale niestety ...nie wszyscy dostajemy po rowno ... ja zachorowalm bo sie zarazilam od Michala, i nic nie dalo ze chorowalam w dziecinstwie ...
trzymajcie sie cieplo i szybko wracajcie do zdrowia ... pozdrow Majke od nas ...

a z ta przychodnia to ... ja tez bym sie wkurzyla ... mi zdaza sie przyjechac do lekarza przed czasem bo nie chce sie spoznic a dojezdzam daleko ... wtedy taki kontakt z osoba chora jest nieukniony ... a nie sadze aby lekarz dezynfekowal gabinet po kazdej wizycie ... a jak dziecko jest oslabione inna choroba to ospa jako dodatek nie jest potrzebna ...
poza tym nazwa "ospa wietrzna" nie wziela sie znikad ... to moje zdanie :)

Dzis Majcik jakby lepiej, teraz padla bo jezdzila rowerem po mieszkaniu :-):-):-)

Owszem Idzia rozumiem ze sie wystraszyl, ale po co te skargi do recepcji, ze dziecko z ospa siedzi pod gabinetem, moglam jeszcze powiedziec ze Maksik ma pneumokoka, ciekawe gdzie wtedy poszedl by sie poskarzyc. Separatki tam nie ma, a to nie moja wina.:dry:

swienie ze mala lepiej :) oby juz z gorki ;)

co do przychodni - ja bym pewnie awantury nie robila :) powkurzala bym sie - tyle mojego :)
ja wzywalam wizyty domowe podczas ospy ... wiadomo ze przyjedzie losowy lekarz ale przy ospie to nie mialo dla mnie wiekszego znaczenia ... z drugiej strony rozumiem Twoje racje :)

Bardzo fajnie, ze Majcie lepiej się czuje… a co do przychodni hmmm dobrze Woloszki ze facet Was do sanepidu nei zaprowadził hehe

Kurcze dzis polozylysmy sie z Maja przed 13 do lozka no i obudzilsymy sie o 16 :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Teraz wychodza braki w spaniu, chodz dzis w nocy byla tylko jedna pobudka, ale ja nie moglam dzis spac :-:)-:)-:)-(
Wczoraj Macjika kapalismy, a dzis znow smierdzi, jakis dziwny zapach wychodzi jej przez skore :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: A ospa na plecach wyglada jakby ja ktos papierosami przypalal :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Tak mi sie skojarzylo bo niedawno ogladalam film gdzie bylo takie dziecko i mialo takie slady :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Do góry