reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A ja przez te mrozy i brak dojazdu nie zrobiłam morfologii małemu.. ;/Jutro szczepienie, nie wiem jak to przeżyję. Te 1 szczepienie to skojarzone czy jak to jest?Nie wiem czy mam szykować pieniądze , bochce jednak płacić za to.Jak się nazywa ten czopek przeciwbólowy?
A jak pójde w nastepnym tyg. czyli 7tdz to coś się stanie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja przez te mrozy i brak dojazdu nie zrobiłam morfologii małemu.. ;/Jutro szczepienie, nie wiem jak to przeżyję. Te 1 szczepienie to skojarzone czy jak to jest?Nie wiem czy mam szykować pieniądze , bochce jednak płacić za to.Jak się nazywa ten czopek przeciwbólowy?
A jak pójde w nastepnym tyg. czyli 7tdz to coś się stanie??

nic się nie stanie - my idziemy dopiero w sylwestra, dostalyśmy odrozenie ze wzgędu na choroby starszego rodzeństwa, Gaja bedzie miała wtedy 9 tygodni..

ULEŃKA - uczulenie na mleko wygląda inaczej. Sądząc po opisie Twoje maleństwo ma trądzik !

Pewnie tak, ale az mnie szlak trafia jak rozmawiam z inymi mamami, ze lekarze mówili ze to skaza :wściekła/y: ,Matki jadły suchy chleb i sie meczyły a te niedouki wszystkie krostki do jednego gara. Szkoda ze jak bylam u pediatry która opieprzyła mnie za zle zywienie nie wiedzialam o tradziku.

....Gai włoski trzymaja sie mocno, ale Eli jak miała 2 tygodnie tez sie zrobiła taka łysina a'la Lenin :-) nowe włosy pojawiły się dopiero po ok 2 miesiącach.... wyglądała z tą fryzurą obrzydliwie :-(

Dokładnie tak teraz wygląda moja Oliwia - akurat na święta jak będzie dużo zdjęc eh.

A mam pytanie, któraś z Was pisała, ze stosuje Sab Simplex, a jak dawkujecie?
My od niedzieli mamy w nocy problemy ze wzdęciami Oliwci. Nie są to typowe kolki, ale strasznie się męczy i kupki mało robi (wcześniej po 5-6 dziennie a od wczoraj jeszcze żadnej).

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak teraz wygląda moja Oliwia - akurat na święta jak będzie dużo zdjęc eh.

A mam pytanie, któraś z Was pisała, ze stosuje Sab Simplex, a jak dawkujecie?
My od niedzieli mamy w nocy problemy ze wzdęciami Oliwci. Nie są to typowe kolki, ale strasznie się męczy i kupki mało robi (wcześniej po 5-6 dziennie a od wczoraj jeszcze żadnej).

ja mam ten sam problem, jak mały już sie powoli budzi albio przez sen chce pruknąc to sie już budzi na dobre bo mu cięzko pruknąć :( Też nie wiem co zrobić...

nic się nie stanie - my idziemy dopiero w sylwestra, dostalyśmy odrozenie ze wzgędu na choroby starszego rodzeństwa, Gaja bedzie miała wtedy 9 tygodni..

Iza ja jestem znowu chora, gardło mnie boli i mam lekki katar :-(
Jak mała się zarazi to odroczą nam szczepienia ?
Mamy iść zaraz po Nowym Roku..... :-(

My dzis po wazeniu, Mala wazy juz 4,440 kg:) bardzo dobra to dla nas wiadomosc (przez 2 tyg. przytyla 580g) bo sie balam ze za duzo ulewa i za malo przybiera na wadze.
Co do suchej skory to w koncu przyznano, ze to jednak ciemieniucha cholerna. Ale kupilam dzis w aptece specjalny szampon na ta dolegliwosc i czysta oliwe z oliwek (inna niz kuchenna) tak mi polecila nasza health visitor. No i na efekty bedziemy czekac, ale powiedziala ze to trwa kilka tygodni. Wszystko poza tym w porzadku, ale glowa malej wyglada strasznie, taka sucha skora...

Uleńka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :-)

Klaudziu trzymam z calych sil kciuki za dobre wiesci dotyczace tych guzkow. Bedzie dobrze, na pewno!!!

klaudzia
Sonia generalnie ma mało włosków wiec nie ma co wypadac. Z tego co wiem to tym niemowlaczkom ktore urodzily sie z bujna czupryna czesto wlasnie wypadaja włoski i dopiero pozniej rosna nowe ktore zostaja na stałe :tak:

:tak: To prawda :tak:
Mojej Asi nie wypadaja, za to szybko rosna :shocked2: niestety tylko na czubku, po bokach i z tylu glowy (Iza cos podobnego sie robi jak u Twojej Eli). Jak tak dalej pojdzie to za miesiac bedziemy robic kitki ;-):-D

My dzis po wazeniu, Mala wazy juz 4,440 kg:) bardzo dobra to dla nas wiadomosc (przez 2 tyg. przytyla 580g) bo sie balam ze za duzo ulewa i za malo przybiera na wadze.
Co do suchej skory to w koncu przyznano, ze to jednak ciemieniucha cholerna. Ale kupilam dzis w aptece specjalny szampon na ta dolegliwosc i czysta oliwe z oliwek (inna niz kuchenna) tak mi polecila nasza health visitor. No i na efekty bedziemy czekac, ale powiedziala ze to trwa kilka tygodni. Wszystko poza tym w porzadku, ale glowa malej wyglada strasznie, taka sucha skora...

To super ze mala ladnie przybiera :tak:

U nas dalej katarek, ale ja juz nie panikuje tylko po prostu sie przyzwyczailam... Tak samo jak do ulewania, ech... Dzisiaj przebieralysmy sie 6 razy :sorry:
Jutro jedziemy na usg bioderek, ciekawe co powie lekarz...

Co do suchej skory to w koncu przyznano, ze to jednak ciemieniucha cholerna. Ale kupilam dzis w aptece specjalny szampon na ta dolegliwosc i czysta oliwe z oliwek (inna niz kuchenna) tak mi polecila nasza health visitor. No i na efekty bedziemy czekac, ale powiedziala ze to trwa kilka tygodni.

Moja mała chyba też ma tą paskude ciemieniuche, dzisiaj ja czesaliśmy, czesaliśmy a główka sucha jak wiór i łuszczy sie strasznie. Posmarowałam jej oliwką, ale taką bambino :/ Jutro mamy wizyte u pediatry, ciekawe co powie, dodatkowo ten nalot na języku to chyba jednak pleśniawki... ehhh... zawsze coś, no zawsze :-(

reklama
Iza ja jestem znowu chora, gardło mnie boli i mam lekki katar :-(
Jak mała się zarazi to odroczą nam szczepienia ?
Mamy iść zaraz po Nowym Roku..... :-(

Odrocza napewno i nie tylko jak ona bedzie chora ale ze wzgledu na Twoja chorobe, bo moze byc juz zarazona a nie miec jeszcze widocznych objawow . A dzieci chorych nie wolno szczepic!

Do góry