reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moja mała chyba też ma tą paskude ciemieniuche, dzisiaj ja czesaliśmy, czesaliśmy a główka sucha jak wiór i łuszczy sie strasznie. Posmarowałam jej oliwką, ale taką bambino :/ Jutro mamy wizyte u pediatry, ciekawe co powie, dodatkowo ten nalot na języku to chyba jednak pleśniawki... ehhh... zawsze coś, no zawsze :-(

Na pewno plesniawki? Moja ma dosc duzo nalotu, wlasciwie caly jezor bialy, ale to od mleka.

reklama
Na pewno plesniawki? Moja ma dosc duzo nalotu, wlasciwie caly jezor bialy, ale to od mleka.

Hmm... dobre pytanie. Próbowałam ścierać jej ten nalot i ani rusz. Ma dalej na jezyczku taki kożuszek biały i wystawia jęzorek co chwile tak jakby jej to przeszkadzało, czy bolało, czy nie wiem co. Patrzyłam tez głębiej i wydaje mi się ze przy górnych dziąsłach tez ma takie plamki biale, myrałam je patyczkiem i tez nie znikneły :/ Szczerze mówiąc wolałabym, żeby okazało się, że to nie pleśniawy... no nic zobaczymy jutro. A wczoraj czytałam troche o sposobach na pozbycie się pleśniawek i niektóre są dosyć osobliwe hehe. :-D

Hmm... dobre pytanie. Próbowałam ścierać jej ten nalot i ani rusz. Ma dalej na jezyczku taki kożuszek biały i wystawia jęzorek co chwile tak jakby jej to przeszkadzało, czy bolało, czy nie wiem co. Patrzyłam tez głębiej i wydaje mi się ze przy górnych dziąsłach tez ma takie plamki biale, myrałam je patyczkiem i tez nie znikneły :/ Szczerze mówiąc wolałabym, żeby okazało się, że to nie pleśniawy... no nic zobaczymy jutro. A wczoraj czytałam troche o sposobach na pozbycie się pleśniawek i niektóre są dosyć osobliwe hehe. :-D

Hmm...mocz?:-D

Jesli chodzi o te nasze nieszczesne wypryski i tradziki itd ;-) Nie wiem czy Wam juz pisalam, ale pediatra pierwsze co to spytala sie czy a) pije kawe, b) pale papierosy. Bo to moze byc od tego. Nie robie ani tego ani drugiego, a tradzik jest dalej :-(

Dziekuję Wszystkim za zyczonka.
Apropo prezentu od mojego synka w tym dniu: nie spał caly dzien, chyba postanowił, mamie dac w kosc w ta pełna trzydziestke :-D A moze w koncu przestawi sobie dzien z noca i postanowił przespac noc?

U nas po dwudniowej przerwie na kupke, znowu póltorej dnia nic nie ma.A mały prezy sie i steka :-( Poczytałam na necie o problemach, o operacjach itp. i jestem przerazona czy u nas jest wszystko ok skoro mały wysrutkac sie nie może:-(.

Ostatnia edycja:
a moze on juz gubi te pierwsze wloski i beda mu te prawdziwe rosnac.....

moze... miejmy nadzieje ze szybko mu nowe wyrosna bo przy tej jego nierownej glowce i guzami to nie zaciekawie to wyglada. :-(

Gaja tez ma tradik i tez po rumianku gorzej wygladała - raz ja tylko przemylam. teraz uzywalam samej wody, a dzis wypróbuje krochmal...
Gai włoski trzymaja sie mocno, ale Eli jak miała 2 tygodnie tez sie zrobiła taka łysina a'la Lenin :-) nowe włosy pojawiły się dopiero po ok 2 miesiącach.... wyglądała z tą fryzurą obrzydliwie :-( ale nie miałąm odwagi ogolić jej tej reszty włosów po bokach i z tyłu, więc trzymałam ją w czapeczkach - miała więcej fajnych czapeczek niż bodziaków :tak:

ULEŃKA - uczulenie na mleko wygląda inaczej. Sądząc po opisie Twoje maleństwo ma trądzik !

no chyba czas kupic wiecej czapeczek :-D:-D bo po domu to za duzo nie mamy :-D a przynajmniej narazie jeszcze za duze ma :-D

Dokładnie tak teraz wygląda moja Oliwia - akurat na święta jak będzie dużo zdjęc eh.

A mam pytanie, któraś z Was pisała, ze stosuje Sab Simplex, a jak dawkujecie?
My od niedzieli mamy w nocy problemy ze wzdęciami Oliwci. Nie są to typowe kolki, ale strasznie się męczy i kupki mało robi (wcześniej po 5-6 dziennie a od wczoraj jeszcze żadnej).

Madzia mam ta sama sytuacje :-:)-( Moje sloneczko tez robilo duzo kupek a ostatnio jedna na 2-3 dni i biedactwo prezy sie, piszczy i nic :-(

My dzis po wazeniu, Mala wazy juz 4,440 kg:) bardzo dobra to dla nas wiadomosc (przez 2 tyg. przytyla 580g) bo sie balam ze za duzo ulewa i za malo przybiera na wadze.
Co do suchej skory to w koncu przyznano, ze to jednak ciemieniucha cholerna. Ale kupilam dzis w aptece specjalny szampon na ta dolegliwosc i czysta oliwe z oliwek (inna niz kuchenna) tak mi polecila nasza health visitor. No i na efekty bedziemy czekac, ale powiedziala ze to trwa kilka tygodni. Wszystko poza tym w porzadku, ale glowa malej wyglada strasznie, taka sucha skora...

Ciesze sie ze mala tak dobrze przybiera na wadze. ajjj tylko jak sobie pomysle ze moj malec wazy juz wiecej od Twojej corci a o tyle mlodszy to nie chce wiedziec jaki pulpecik bedzie zaniedlugo :-D

Eff_k Oliver tez ma plesniawke, nalot na jezyczku i pelno bialych plamek na dziaselkach... czekam na cos z Polski- tesciowa ma przywiezc, ale slyszalam ze dzieciom nie przeszkadzaja te plesniaweczki :tak:

Taaaa ja tez to slyszalam...

Dziewczyny a wiecie że ten trądzik dzieci nie boli:tak: u nas położna proponuje posypywanie mąką ziemniaczaną (co zresztą już tam kiedyś pisałam) i od czasu do czsu przemywanie Leko (to są te gaziki nasączone spirytusem do pępka) ale jakoś się boję. Na jakimś forum wyczytałam że laski robią krochmal nie rozcieńczają go z wodą i na noc patyczkiem do uszu nakładają na te pryszczyki a rano zmywają:tak:
ULEŃKA 100 LAT!!!!

KLAUDIA nie przejmuj się tymi guzkami 3mam kciuki napewno będzie wszystko ok!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Eff_k Oliver tez ma plesniawke, nalot na jezyczku i pelno bialych plamek na dziaselkach... czekam na cos z Polski- tesciowa ma przywiezc, ale slyszalam ze dzieciom nie przeszkadzaja te plesniaweczki :tak:

Mam nadzieje, ze jutro Pani doc. rozwieje moje wątpliwości. Wczoraj wygooglałam ze pleśniawki bolą dzieciaczka i utrudniaja ssanie :/ Póki co na własną ręke nie chce małej nic aplikować. Jak potwierdzą sie te paskudy, to napisze jutro co nam zalecono na zwalczanie :)

Do góry