Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uwaga! Zaczynamy odliczanie i konkursowanie ;) KALENDARZ ADWENTOWY - kliknij
Szef Kuchni - Kuba Kuroń opowida o Świętach i dzieli się przepisami! Tego nie przegap. Obejrzyj lub wysłuchaj - kliknij
A jeśli wybierasz się w zimową podróż nie zapomnij wziąć ze sobą tego zestawu. Zobacz i wybierz!
A może właśnie złotowka od ciebie uratuje jego życie? Sprawdzisz?
przed porodem nie miałam wybranej żadnej pielęgniarki ani położnej, po prostu ta pani przyszła.Czy Wy wybierałyście je osobiście, czy są one z przychodni przydzielane "odgórnie"?????????
Doświadczone Mamuśki pomóżcie ;-)
A jak zapisac dziecko do przychodni przed jego urodzeniem? Ja słyszałam, że to szpital wysyła do wskazanej przez nas przychodni informację o narodzinach dziecka i oni juz sami kierują położną.u nas chyba było tak że dziecka nie można było odebrać ze szpitala bez kartki z przychodni że tam jest zapisane
dobry watek zalozylas:-)tez slyszalam o tej matce co zabrali dziecko bo miala balagan w domu to juz jest lekka przesada!!wkurzylo mnie to strasznie!!przeciez po porodzie kobieta jest zmeczona i zajmuje sie dzieckiem a nie porzadkiem w domu!!Nie wiem czy nie za wcześnie ale chciałabym dowiedzieć się od bardziej doświadczonych mam co z tymi wizytami? Jak one przebiegają? Czy położne sa pomocne czy raczej mają postawę "kontrolującą". Piszę nie bez kozery o kontroli - niedawno odebrano dziecko parze w której podejrzewano ojca o nawrót choroby a matka popadła w depresję poporodową, dwa dni temu we Wronkach odebrano dziecko parze która "miała bałagan w domu".
u mnie tez w szpitalu kazali wypelnic gdzie jest moja przychodnia i stamtad przyszla polozna...przychodzila raz w tyg przez 6tyg sprawdzala jak mala sie rozwija...jak jest karmiona..prowadzila wywiad i sprawdzala jak sie goi rana...ja mialam mila polozna bo doradzala co dobre jest np na sucha skure,gdzie sa dobrzy specjalisci itp.U nas przy wypisie ze szpitala zobowiązujesz się powiadomić przychodnię do któtrej będziesz chodziła z Maleństwem. Robi się to od razu po wyjściu ze szpitala, żeby przyszła położna jak najszybciej.