Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
my po szczepionce ... Mały rozwył sie ze szok!!! Buzia czerwona cala ale po sekundzie juz smiał sie i tańczyłjak ja sie ciesze ze wziełam płatne bo bym w półtora roku nie utrzymała go
eh
tzn?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
my po szczepionce ... Mały rozwył sie ze szok!!! Buzia czerwona cala ale po sekundzie juz smiał sie i tańczyłjak ja sie ciesze ze wziełam płatne bo bym w półtora roku nie utrzymała go
eh
bo w poltora roku jest szczepienie jakies tam i my mamy 5 w 1 czyli 1 wkłucie a jak normalne to 3 ! i bym pewnie 1 raz było ok ale kolejne 2 wkłucia masakra ;/
bolec tak samo pewnie ale chodzi o to ze teraz dzieci sie bronia i widac jaki to przykre dla nich i tym samym nam mamom serce sie kraja eha no....ale to masakra dla dziecka była jak miał tyle wkłuc jak był malenki, teraz mamy sie boja wrzasku bo dziecko duze a jak małe było to co? mniej bolało? tak samo a nawet gorzej bo dzieci ciałka tyle nie miały ;/ ja tez 5w1![]()
Zalezy od szczepionki, bo pielęgniarki mi mówiły że te np będą mniej boleć a te bardziej. Joasia jak była malutka byla też straaasznie gruba i często nic nie płakała, najwyzej pisnęła.
Ukłucie to jest raz dwa, szybciutko, jedno czy trzy, nawet się nie obejrzysz a już koniec, gorzsze dla mnie jest np pobieranie krwi - to jest masakra utrzymać dziecko, coś wiem na ten temat.
No i jakby nie było dochodzi strach np przed pielęgniarkami, Asia w histerię wpada jak ma usiąść na wadze czy dać się zmierzyć.