reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

A alergologa odwiedzalyście? Przepraszam, że pytam ale już nie pamiętam ktora dziewczyna do jakich lekarzy chodziła z maluchami. Bo dermatolog zaleczy a czy nie bedzie więcej wyskakiwało, może trzeba znaleźć przyczynę.

reklama
Ula nie odwiedzałam, miałam w planach, ale.. może wreszcie dermatolog wskaże racjonalną drogę, bo jak rozmawiałam z pediatrami z mojej przychodni to tylko zapisywali zyrtec i nie radzili, jak pytałam odradzali na razie testy alergiczne. Także miałam wode z mózgu, a jak podjęłam jakąś decyzję to któraś zaczynała chorować i wychodziły nici z planów.

musze powiedziec ze podzielam zdanie Uli ........
dermatolog popatrzy na problem skórny który trzeba zaleczyc a alergolog wgłębi sie w szczegóły ...... zacznie od tego dłaczego sie tak dzieje ......moze oni dwaj powinni wspolpracowac ....... chociaz alergolog i tak wie co podac by to zniknęło ..... ja z marcelem do alergologa uderzałam bo zaleczysz na chwile a potem znów kiedys to wyjdzie i po co? moim zdaniem tak czy siak alergologa nie ominiesz....

Wiem dziewczyny , najgorsze w tym wszystkim jest to, że są podzielone zdania na temat tych testów. Nie chcę wydawać kupy kasy, a potem się okaże że są one niewiarygodne. Pamiętam jak jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanie i kobieta miała 3 dzieci, jeden z synów był prawie na wszystko uczulony, jeździła gdzieś go odczulać - ale byli starsi od naszych dzieciaków.
Właśnie mi chodzi o jakąś współpracę , a nie pediatra osobno, dermatolog swoje, a alergolog swoje. Jedno z drugim jest powiązane .. kłusuję co jeszcze zmieniałam, no i wychodzą mi już wariactwa..:szok: kupno dywanu było, kupno podkładu pod dywan, zaczęłam myć podłogę chusteczkami , a nie mopem, trochę banga używałam, łepetynę mi urywa od myśli.:angry:

Ana ja się nie wgłębiałam w testy ale z tego co pisała Etna (o ile dobrze to wszystko zakodowałam...) testy teraz są kompletnie niemiarodajne, wiec wcale Ci się nie dziwię. Nie wiem po co męczyć dziecko skoro testy nie wykluczą, nie potwierdzą. Moim zdaniem może powinnas wykluczyć z diety to co najbardziej uczula (te czekolady, cytrusy i coś tam jeszcze, sama pisałas ze niektore rzeczy już wiesz) zanim skora się wyleczy minie troszkę czasu. Myslę ze dobry alergolog wyprowadziłby Was z tego o ile to problem alergologiczny. Nasze dzieci jedzą juz tak wiele rzeczy więc np. czekoladę zastąp czyms innym tak samo jak cytrusy itp. Po prostu na razie nie kupujcie takich rzeczy zeby małej nie kusiło. Szkoda mi Waszej dupinki!!! Oli jak miał rozwolnienie pupkę miał taką biedną więc to malutką musi bardzo boleć skoro w nocy przezywa.

Ana idź na razie do dermatologa, zeby mała się nie męczyła.
Ja się dowiem od koleżanki do jakiego lekarza trafiła ostatanio - mały ma AZS i nic nie pomagało, teraz trafili do jakiegoś pediatry alergologa która z grubej rury mu odstawiła gluten i nabiał całkiem i dopiero mcoś zaczęło się polepszać, wiec moze ejst dobra rzeczywiscie.
Bo testy miał wszystkie robione i nic..

Ana ja mam ciotkę W Warszawie która jest dermatologiem.Jak chcesz to podam Ci kontakt i możesz się na mnie powołać.Tylko pisz na tel. bo ja dzisiaj wyjeżdzam i jutro wróćę.

No i jesteśmy po diagnozie -azs , dieta i zobaczymy czy to pomoże . Poza tym pani doktor twierdzi, że testy alergiczne dopiero 4-5 rok życia. Jak widać co lekarz to inne podejście;-)Zobaczymy co będzie dalej.

reklama
ANAWAWKA oj biedaczki, współczuję bo to straszna cholerstwo- nie wiadomo kiedy i jak mocno zaatakuje:no: My tez się z tym męczymy i racja naj naj ważniejsza jest dieta-tak mi się wydaje. Jak młody nie wcina nabiału i słodkiego no i cytrusów to jest ok, a jak ostatnio dorwał pomarańcza to do dziś ma suche plamy na rękach.
Najgorsze jest to że chwila nieuwagi wystarczy i już brzydka skóra, a póżniej trzeba dużo pracy by to naprawić.:tak:

Do góry