reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Dzieki za odpowiedzi..... ale chyba juz sie domyslam, czemu tom nic nie chce jesc od jakichs 2-3 dni heh a zawsze wczesniej mu bylo malo ;-)

reklama
u nas zaczęła wychodzić pierwsza piątka dopiero.........
no cos ty nie ma sie czym martwic ;p teoretycznie piątki czas maja do 3 r.ż.
Ale ja bym sie nie zastanawiała nad tym ;] jak inne wyszły to i te wyjda jak przyjdzie na nie czas ;]

Sawi, Tomkowi dopiero "rusza" pierwsza piatka, odrobine ma juz na wierzchu. a po poprzednich zabkach mial dobre kilka miesiecy przerwy i wcale sie nie przejmowalam... ciekawe teraz ile potrwa wyrastanie wszystkich czterech ;-)

Hanka do 30 miesiąca już miała wszystkie 5, Gosi dopiero wykiełkowały 2, a pozostałe nabrzmiałe ma dziąsła , a kiedy wylezą nie wiem.;-)

reklama
Z tym tyłkiem Gosiaka to dłuższa sprawa.
Ospa właśnie zaczęła się od krostek przy tyłeczku ( dostaliśmy oxycort - pomogło na chwilę ), fakt, że zawsze miała wrażliwą skórę i trzeba było szybko zmieniać pieluchę, ale aż tak ciężko nie było.
Ostatnio nie dość, że wrzeszczy nocą, że ją tyłek boli i zmianiamy pieluchę stosujemy różne maści - tormentiol, robioną.
Zmieniłam proszek z omo na persil, powiązałam więc to z tym i teraz jelp zaczęliśmy, mydło szare żeśmy nawet kupili, a ona do krwi rozdrapuje :baffled: . Poza tym w pewnym momencie to miała takie czerwone place na nogach a pod kolanami to szramy miewała, takie zaognione czasami na fest. ( wiem, że po cytrusach , bo specjalnie patrzyłam na efekty )
Rozmawiałam z dwoma pediatrami - uczulenie, ale cholera na co! :szok: Moja powiedziała, że uczulają głównie czekolada, kakao, cytrusy. U niej nawet żurawina potrafiła dawać efekty uboczne, jeśli zeżarła więcej niż 2, oliwki - a że to żarte to mam trudności z eliminacją. Bo Hanka jako małojadek potrafi czasami zajażyć na te produkty przy których Gocha ma zaognione pod kolankami.
Najgorsze dni to przed pełnią i nowiem. Dlatego te robaki mi tak wlazły w łepetynę. Sikamy teraz w różnych miejscach, one obie żłobkowo-przedszkolne, osłabiony organizm, więc może coś przytargały.
Może pasy ją też podrażniają, tzn. zapięcie w kroku... ale do tej pory tego nie było aż tak nasilonego. Dostaje dicoflor codziennie. Mamy zyrtec wykupiony, bo też jedna pediatra zaleciła, ale nie chcę w nią pchać, bo dużo na jego temat czytałam.... :(

Ostatnia edycja:
Do góry