reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Agrafka ja wiele razy łapałam do woreczka, potem przelewałam. Bakterie nam nigdy nie wychodziły.
Zakładałam woreczek po jedzeniu, lub zaraz przed, na to pampek i czekałam.
Napletka do teraz nie odciągam, może udaje się sciągać do połowy, kiedy Oli był w wieku Wojtka to już w ogóle tam nie gmerałam.

No to Martynka pochodziła do przedszkola :( 14.30 telefon , że ma 38 stopni gorączki. szybko po nią pojechałam, narzeka na gardło :( obecnie 39,2 gorączka. dałam jej panadol, zasnęła. na 16 idziemy do lekarza :(
eh normalnie jakiś kosmos z tymi chorobami :(

lecę szybko coś zjeść i szykować się do lekarza

I co Gawit po wizycie u lekarza?

Agrafka ja robiłem tak jak kilolek pisała, najpierw myłam siusiaka a potem lekko naciągałam napletek i czekałam, nawet szybko i bez problemów nam to szło. Robiłam to z samego rana jak tylko lekko oczy otworzył.

No i okazało się, że gardło bardzo brzydkie :( jeszcze nie angina, ale są już naloty. mamy antybiotyk na 9 dni (jakoś tak dziwnie) i ja mam L4 do następnego wtorku. młoda na razie super! po panadolu gorączka przez godzinę jej w ogóle nie spadła, nawet urosła, dałam jej nurofen i po nurofenie do tej pory jest git. dziecko wygląda na zdrowe, tylko jeść nie chce (no poza cukierkami ;) )ale wariuje jakby nic jej nie było ;)
Eh już widzę jutro "radość" szefowej jak ją o L4 poinformuje :(

o rety, ale się porobiło:-(

dużo zdrówka dla Martysi i cierpliwości dla Ciebie

Cleo jak tam u Was???

AniaSim a Wy?

Kogo pominęłam??? mam nadzieję, że nikogo

dziewczyny mam dylemat! młoda od godz 16 nie ma temperatury, mówi, że gardło ją już nie boli :szok: szaleje jak nie wiem co. no i chyba nie dam jej tego antybiotyku! zobaczę co się będzie działo. podam jej nurofen 3x dziennie (jak lekarz kazał) probiotyk, bo to jej nie zaszkodzi, będę psikać tantum verde i wstrzymam się z antybiotykiem. jak myślicie? nie chcę ją tą penicyliną faszerować! tym bardziej, że to nie jest angina tylko brzydkie gardło z nalotami więc może obejdzie się bez antybiotyku?

reklama
Może faktycznie się wstrzymaj z tym antybiotykiem? A ten nurofen w czopkach może lepiej jak tyle ma go dostawać? Ja brałam w syropie po usunięciu migdałów i bardzo mi gardło po 2-3 dniach podrażnił...

Do góry