reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

:-)
u mnie to samo bylo po wczorajszej szczepionce :-) tzn to samo zalecenie

ja tez kupilam 80 a dac mam w razie czego 50 i mam jeszcze altacet w zelu na to miejsce po szczepionce, gdyby sie robilo moco czerwone, tylko napisz nam jak dzieciatko sie czuje

Myslicie ze jak juz teraz nie pojawila sie goraczka to jeszcze moze??

ja tez sie pod tym podpisuje u nas tez taki coś wyszlo

Gaja nie miała żadnych probemów na szczeście :tak: nocka yła spokojna a rączki w miejscach wkłuć wyglądają idealnie :-)
a jak Pawelek? tez w porządku?

reklama
A my dzisiaj jedziemy na drugie usg stawów biodrowych. Pierwsze mieliśmy w 5 tygodniu i wyszło super. Mam nadzieję, że nic się tam złego nie podziało przez ten czas!

Wy już drugie a my we czwartek dopiero pierwsze będziemy miec :-(
To późno idziecie. U nas się pierwsze robi jak dziecko ma 5 tygodni, potem w 3 miesiącu i jak dziecko zaczyna chodzić. Oczywiście jeśli nie ma wskazań do częstszych kontroli.
Przyznam, że się trochę martwię, bo niby wszystkie 4 nóżki dostały grupę Ia (czyli najlepszą), to zauważyłam, że Lenka ma nierówne fałdki na pupie i udach. To może (choć nie musi) być objawem dysplazji. Nie zwróciłam na to wcześniej uwagi i nie wiem, czy miała już tak przy pierwszym badaniu...

Gaja nie miała żadnych probemów na szczeście :tak: nocka yła spokojna a rączki w miejscach wkłuć wyglądają idealnie :-)
a jak Pawelek? tez w porządku?
Na szczęście wszystko ok ufffff :happy2: dzięki
Tylko chyba mi by sie przydal ten czopek po bylam niespokojna przez cala noc :baffled:
no i maly na wszelki wypadek spal z nami, co bym go miala na oku
a jemu w to graj :baffled::baffled::baffled: szczepionka poskutkowala na rozwoj mowy :baffled::baffled::baffled: gaworzyl z nami od 5.30 :dry::dry::dry:. Tak mu sie spodobalo, że na niego patrzymy jak nas to walnie raczka lub nozka, ze sie rozbudzil na calego
Dzisiaj koniec WAKACJi i do swojego łóżka na płozach hihihhihihihi tzn kołyski :-D
A my dzisiaj jedziemy na drugie usg stawów biodrowych. Pierwsze mieliśmy w 5 tygodniu i wyszło super. Mam nadzieję, że nic się tam złego nie podziało przez ten czas!
To trzymamy kciuki za nasze modelki z Pawełkiem :rolleyes:
Jedziesz pewnie z kims co??? Jak sobie z nimi radzisz jak jesteś sama?
Wy już drugie a my we czwartek dopiero pierwsze będziemy miec :-(
Nie przejmuj się my też bedziemy mieli pierwsze w poniedzialek, ale pediatra powiedziala ze tak na oko to juz dawno tak ladnych bioderek nie widziala.

Czytam dziewczyny jak piszecie o tych szczepieniach i strach mnie bierze ze po szczepieniu do walki z gazami dojdzie walka z temperatura poszczepienna :zawstydzona/y:ale to dopiero we wtorek - dobrze wiedziec ze czopki waszym maluszkom pomogly bo jeszcze przed porodem sie w nie zaopatrzylam :tak:
Czy ktoras z Was szczepi dziecko na pneumokoki??? Czy byly jakies powiklania po szczepionce??? Co wogole o niej myslicie???

To trzymamy kciuki za nasze modelki z Pawełkiem :rolleyes:
Jedziesz pewnie z kims co??? Jak sobie z nimi radzisz jak jesteś sama?
My już po wizycie. Nie ma nic wspanialszego, niż usłyszeć, że nasze dziecko jest zdrowe! Pani doktor powiedziała, że dziewczynki rozwijają się idealnie, zwłaszcza jak na wcześniaki. Mówi, że wg siatek centylowych są tylko o pół kg lżejsze niż dziecko urodzone z przeciętną wagą 3500g. Bioderka super, obwód główki wzrasta poprawnie. Napięcie mięśniowe prawidłowe. Pokazała nam jak mamy ćwiczyć, żeby małe zaczęły wcześniej podnosić nóżki do góry. Jak jej powiedziałam, że już od dawna podnoszą do kąta prostego, to nie chciała uwierzyć. Czy to takie dziwne? Wydawało mi się, że to żaden wyczyn :confused: Mieliśmy też gratisowe usg przezcięmiączkowe, bo dzidzie mają z tyłu miękkie główki. Niby miały robione to badanie zaraz po urodzeniu, ale lekarka wolała od razu sprawdzić. Oczywiście też jest wszystko ok. A główki są miękkie, bo szybko rosną. Mamy tylko podawać przez miesiąc po 2 kropelki vigantolu (a nie 1).

Co do samodzielnego wychodzenia z domu to nie ma mowy :sorry2: Niestey nie jestem w stanie wytaszczyć sama wózka, nawet pchanie go nie jest łatwe, a dziewczynki są coraz cięższe i łatwiej nie będzie. A tak na co dzień w domu jest ok, na szczęście małe są grzeczne i prawie w ogóle nie płaczą. Bez problemu radzę sobie bez niczyjej pomocy, chociaż przyznaję, że nie trzymam się na nogach ze zmęczenia. Mam nadzieję, że za to później będę mieć trochę łatwiej, bo dziewczynki będa się razem bawić. Zobaczymy :-)

Czytam dziewczyny jak piszecie o tych szczepieniach i strach mnie bierze ze po szczepieniu do walki z gazami dojdzie walka z temperatura poszczepienna :zawstydzona/y:ale to dopiero we wtorek - dobrze wiedziec ze czopki waszym maluszkom pomogly bo jeszcze przed porodem sie w nie zaopatrzylam :tak:
Czy ktoras z Was szczepi dziecko na pneumokoki??? Czy byly jakies powiklania po szczepionce??? Co wogole o niej myslicie???
Ja szczepiłam na pneumokoki. Nóżki spuchły dokadnie tak samo jak po Hexa. Była gorączka, ale trudno powiedzieć, czy to po pneumokokach.

reklama
Do góry