reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

ja dziś właśnie po szczepieniu..
brdzo sie bałam..
no aale mała zniosła to dzielnie :tak: chwilkę zapłakała i za chwilę się śmiała...:-D
grzeczna dziewczynka....:tak:

a powiedzcie mi bo ja ominęłam termin ze szczepieniem na gruźlicę.. czy możn a jeszcze na to szczepić??czy już za późno?

reklama
Kurde , tak dokładnie nie wiem ile waży. Ale daję rękę uciąć że zwolnił, bo po ubrankach widzę że szłowych różnic nie ma:-p Choć z drugiej strony ja co 3 tyg jak do tej pory zmieniałam o rozmiar. Teraz nóżki są na 74, a reszta na 80. Nóżki niby mniejszy rozmiar no bo Kuba jeszcze podkurcza - wiadoomo- do raczkowania i siadania zostało jeszcze ciut czasu
to ja już nie narzekam na szybkość zmiany ciuszków my mamy niektóre na 62 a niektóre na 68

ja dziś właśnie po szczepieniu..
brdzo sie bałam..
no aale mała zniosła to dzielnie :tak: chwilkę zapłakała i za chwilę się śmiała...:-D
grzeczna dziewczynka....:tak:

a powiedzcie mi bo ja ominęłam termin ze szczepieniem na gruźlicę.. czy możn a jeszcze na to szczepić??czy już za późno?
To raczej na "Mamy z Irlandii" pytaj bo w co. Galway nie szczepia (z automatu)
Jesli chodzi o gruzlice to ja czekam na szczepionke nowej generacji - czyli za jakies 2-3 lata zanim bedzie dostepna :tak:
Jak mog;as ominac termin skoro teoretycznie powinna to dostac w szpitalu zaraz po ur?:confused:

dzis wieczor uslyszalam jak moj maly brzdac pochrapuje:szok:dostal kataru biedny a ja niewiem..oprocz psikania sprejem w nosek i wyciagania glutkow gruszkom..co moge wiecej zrobic aby mu ulzyc..nie chce zeby sie rozchorowal na calego:-(macie jakies pomysly ??co robicie z maluszkami jak katar maja??juz mi sie nie chce szperac i szukac choc juz widzialam ze te tematy byly..

ja jeszcze smaruję pod noskiem maścią majerankową, jest delikatna i łatwiej dziecku się przy niej oddycha.
A moja kuzynka kropi delikatnie ubranko dziecka olejkiem do inhalacji, żeby łatwiej się oddychało.

Dziewczyny, doradźcie proszę! Powinnam w piątek iść z Busiem na usg bioderek czy się to bioderko "wstawiło" w panewkę (wytworzyło sie jądro). Jak dziś tam zadzwoniłam to mnie poinformowała babka, że Pani dr przyjmie nas pomiędzy chorymi dziećmi(babka jest pediatrą). I teraz nie wiem czy iść czy odczekać, bo ponoć poradnia aż się trzęsie od ilosci chorych dzieci...
Dodam, że obie nóżki wyglądają identycznie, fałdki są równe w obu (ostatnio w lewej nóżce jeszcze nie było jądra w panewce czy jakoś tak:sorry2:)...
Co myślicie?

Dziewczyny, doradźcie proszę! Powinnam w piątek iść z Busiem na usg bioderek czy się to bioderko "wstawiło" w panewkę (wytworzyło sie jądro). Jak dziś tam zadzwoniłam to mnie poinformowała babka, że Pani dr przyjmie nas pomiędzy chorymi dziećmi(babka jest pediatrą). I teraz nie wiem czy iść czy odczekać, bo ponoć poradnia aż się trzęsie od ilosci chorych dzieci...
Dodam, że obie nóżki wyglądają identycznie, fałdki są równe w obu (ostatnio w lewej nóżce jeszcze nie było jądra w panewce czy jakoś tak:sorry2:)...
Co myślicie?

ja bym nie poszla... dla bioderka tydzień w te czy w te nie robi różnicy, a wirusowi wystarczy sekunda...

Cześć
Poszłam w końcu do kontroli z tą naszą wysypką do innej lekarki bo moja miała L4 i okazało się, że to atopowe zapalenie skóry :sad::sad:, dzisiaj byłam jeszcze u dermatologa i potwierdziła diagnozę, masakra tona maści i kremów i przeszliśmy wczoraj na nutramigen. Błażko nie chce jeść wygina się i pluje jakby truciznę pił,ale podobno po 2-3 dniach się przestawi, mam nadzieję, że po tych maściach mu przejdzie bo wczoraj miał już wysypkę na całym ciele i szorstką skórę jak papier ścierny, dzisiaj po 2 smarowaniach już skórka lepsza, byle do przodu :-( A jak wasze maluchy reagują na nutramigen??

Tak tez myslalam. Ha, moge byc lekarzem :-D No, ale nie ma co sie smiac i wspolczuje strasznie, przede wszystkim synkowi, bo to bardzo swedzi :-(

Sonie wczoraj ponownie trądzik zaatakował, no ale taaaak mocno że jeszcze czegoś takiego nie widziałam :-( bidulka... Już myslalam ze z głowy to mamy po spokój był od 2-3tyg a tu pac..
A dziś? Jak ręką odjął - pojedyńcze krostki zostały i szorstkawa skórka gdzie wczoraj wyglądała jakby się poparzyła na tej buzi...
Nie kumam czaczy... Lekarz powiedział ze do końca 2 m-ca powinno przejść a w necie znajduje informacje ze nawet do 4m-ca potrafi sie utrzymac.. dziadostwo jedne..:dry:

Biedna Sonia. U nas jest super czysto, tradzik zszedl z trzy tyg temu i mam nadzieje ze nie powroci :shocked2:

Co myślicie?

Jestem tego samego zdania co Iza.

reklama
my po szczepieniu 5w1 120zl
2 wklucia 2 wielkie wrzaski czerwona twarz i placz :-(
szkoda mi bulo synka poplakal chwilke przestal a jak ubieralam chyba se przypomnial bo bylo slychac zal w jego glosie
biedactwo tam mi szkoda sie jego zrobilo :(( :((

Do góry