Kasiiula
mamusia Pawełka :)
nIUNIASKu ale Mialas
biedactwo zycze ZDRÓWKA
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny - pytanie? Ile Wasze dzieci robią kupek na dobę? oraz Czy zdarzają się Wam zielone kupki? Bo ja nie wiem czy się nie czepiam? Od dwóch dni kupki cacy (nie daję chlebka) a wczoraj na obiadek słoiczek z makaronem (1,5%) i na wieczór kupka zielona. Zielone nam się zdarzały, i nie wiem czy byłaby ona czy to od obiadku?
Zobaczcie co znalazłam o glutenie:
Przynajmniej do 10 miesiąca życia, a u niemowląt z alergią do końca 1 roku
Powinniśmy stosować produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies). Udowodniono bowiem, że przy zbyt wczesnym podawaniu kaszek glutenowych (np. już od 5-6 m-ca) gwałtownie rośnie procent alergii na to białko roślinne (celiakia nazywana też glutenozależną chorobą trzewną).
Portal Farmaceutyczno - Medyczny
I jak to się ma do teaorii wczesniejszego wprowadzenia glutenu? Zwariować można.