reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
niunians
Kochana zdrówka życzę:tak: .
Mój za to tak strasznie chorował jak miał 2-4 miesiące non stop:-( ehh .Szły nawet zastrzyki w antybiotyku ;/

Zdówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla dzidziucha ;-)

dzięki dziewczyny
co do wyników to poprawiły się. Białko zeszło do zera ale bakterie dalej są. Leukocyty spadły do 1-3 a były ostatnio na 10-15.
Oczywiście mojej lekarki nie było a inna powiedziała że teraz nie mogę zrobić posiewu bo baktrim wszystko zamazał. Jeszcze 2 dni baktrim później 2 tygodnie furagin i posiew moczu a w między czasie usg brzucha. W czwartek mam iść do swojej lekarki żeby dała skierowania (o ile się zgodzi z poprzednimi diagnozami). Nie mam czasu was nadrabiać. Zaglądam ale mam mniej czasu przez te ciągłe wizyty badania itp mała niespokojna więc marudzi i krótko śpi. Musi dużo pić ale oNA NIGDY NIE PIŁA ZBYT WIELE. Do tego słaby apetyt i walczymy o każdą łyżkę czegokolwiek.

Dziewczyny - pytanie? Ile Wasze dzieci robią kupek na dobę? oraz Czy zdarzają się Wam zielone kupki? Bo ja nie wiem czy się nie czepiam? Od dwóch dni kupki cacy (nie daję chlebka) a wczoraj na obiadek słoiczek z makaronem (1,5%) i na wieczór kupka zielona. Zielone nam się zdarzały, i nie wiem czy byłaby ona czy to od obiadku?
Zobaczcie co znalazłam o glutenie:

Przynajmniej do 10 miesiąca życia, a u niemowląt z alergią do końca 1 roku

Powinniśmy stosować produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies). Udowodniono bowiem, że przy zbyt wczesnym podawaniu kaszek glutenowych (np. już od 5-6 m-ca) gwałtownie rośnie procent alergii na to białko roślinne (celiakia nazywana też glutenozależną chorobą trzewną).
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

I jak to się ma do teaorii wczesniejszego wprowadzenia glutenu? Zwariować można.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny - pytanie? Ile Wasze dzieci robią kupek na dobę? oraz Czy zdarzają się Wam zielone kupki? Bo ja nie wiem czy się nie czepiam? Od dwóch dni kupki cacy (nie daję chlebka) a wczoraj na obiadek słoiczek z makaronem (1,5%) i na wieczór kupka zielona. Zielone nam się zdarzały, i nie wiem czy byłaby ona czy to od obiadku?
Zobaczcie co znalazłam o glutenie:

Przynajmniej do 10 miesiąca życia, a u niemowląt z alergią do końca 1 roku

Powinniśmy stosować produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies). Udowodniono bowiem, że przy zbyt wczesnym podawaniu kaszek glutenowych (np. już od 5-6 m-ca) gwałtownie rośnie procent alergii na to białko roślinne (celiakia nazywana też glutenozależną chorobą trzewną).
Portal Farmaceutyczno - Medyczny

I jak to się ma do teaorii wczesniejszego wprowadzenia glutenu? Zwariować można.

No wlasnie, sami nie wiedza. Mysle, ze nalezy sie zdac na wlasna intuicje i dac, ale ostroznie. Moj maz mial celiakie jak byl malutki, ja gluten wprowadzilam jak mala skonczyla ok. 9 m-cy i jest ok.
Co do kup: moja robi 1-2 dziennie, czesciej sa to zbite plastelinki zielonkawe, ciemne, ale ona na zelazie i od niego takie kupy. Jak zje szpinak to tez zielone kupy robi. Mysle, ze musisz porownac z tym, co maly robil wczesniej i obserwowac po czym sa zmiany. Jesli zrobi po czyms zielonkawa kupe albo gestsza, to jeszcze nie znaczy ze ma uczulenie i nie mozna tego dawac wiecej. Tak samo jedna, dwie rzadsze kupy to jeszcze nie rozwolnienie. Ciezko ocenic.

reklama
Ula moja robi zazwyczaj 1 kupke, zdazaja sie tez 2-3. Czesto sa zielonkawe-pediatra mowila ze to od nutramigenu i mam sie nie przejmowac. Powodem do zastanowienia sa kupki z krwia lub śluzem, wodniste. Tyle wiem.

edit: Aha i mleko zawierajace duza ilosc zelaza moze powodowac takie kupki

http://www.blizniaki.net/z-jak...-zielone-kupki,1333.html

cytat:

• jeśli dziecko zażywa żelazo (hemofer), jego kupka może być ciemnozielona, a nawet aż czarna. Kolor kupki może się też zmienić, jeśli w mleku sztucznym jest dodatek żelaza.

Ostatnia edycja:
Do góry