reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

widze,ze wszystkiedzieci chore,,,:-(

moja tak samo.od wczoraj boli ja gardlo, w nocy doszedl kaszel a dzis albo goraczka albo stan podgoraczkowy,bo nie daje zmierzyc.jeczala pol nocy, ja rano musialam isc do pracy, najpierw byla z moja siostra, a pozniej tata dojechal po spotkaniu klasowym. mowili,ze mloda byla ok,tylko z jedzeniem kiepsko, a jak tylko weszlam do domu to zaczely sie jeki :baffled: i tak do teraz :baffled:
dawalyscie kiedys dzieciom syrop prospan?

reklama
Banana nie wszystkie,nie wszytskie.Mój zdrowy i niech tak zostanie.
:tak:Zdrówka dla wszytskich choruszków.
Dawałam prospan ale po kilku dniach go odstawiłam bo miałąm wrażenie że jest gorzej.Pomyślałam że alergia po nim.

gosiulek,dobrze,ze was ominelo.
a ten syrop mialas od lekarza? bo w ulotce pisza,ze ponizej 5 r zycia po konsultacji z lekarzem, a ja nie mam jak skonsultowac,....

u nas doszla jakas drobna wysypka na brzuchu.zadzwonie na infolinie lekarska czy maam jechac do szpitala....:-(

banana mi ten prospan zaleciła lekarka dla Ali jak jeszcze nie miała roku. Po 2,5 ml 2 razy dziennie.
A jak gardło wygląda ? Bo jeśli ma takie pęcherzyki to pewnie wirusówka - Ala brała na to tylko Nurofen i Tantum Verde. Kaszel może byc od rozpulchnionego gardla, wtedy moze troszke pomoc jakis lek antyhistaminowy: zyrtec albo clemastinum.

Ale od piątku miała katar i kaszel, wczoraj taki kaszel, ze aż zwymiotowała 3 razy :/. Dziś już lepiej, ale dywan nam śmierdzi :/. Macie jakieś sposoby ?
Zaraz posypię sodą na noc, podobno pomaga :/ już dwa razy go prałam.

Ostatnia edycja:
Banana i co z wysypką? Może jakas zakaźna choroba?

Agrafka
ja zawsze porządnie piore Vanishem do dywanów i tapicerki i pomaga, jak wyschnie to już nic nie czuć.

ZDRÓWKA DLA MALUSZKÓW!!!

Asia w miarę ok, jeszcze katar się jej trzyma, ale w większości już ptrzezroczysty, pokasłuje takim suchym kaszlem, ale wystarczy że popije i wszystko mija.

Zostałysmy tylko na lipomalu. Codziennie wychodziłyśmy jak nie miała gorączki i myślę ze świeże powietrze też jej pomaga.

mamajulii jak Wasze zdrówko?
Banana, Agrafka mam nadzieje , że maluchy mają się lepiej!!

Dziunka dobrze , że u Was lepiej!!

Antek całe szczęście już wyzdrowiał!! tydzień udręki ale już moje dziecko wróciło:tak:

pojechalismy od razu do szpitala, czekalismy pol godz na pielegniarza, spiasal co i jak i po zmierzeniu temp okazalo sie,ze prawie 41 (bylo 40,7), od razu na lozko, rozebrana do pieluchy, wiatraki i paracetamol. po pol spadla prawie calkiem,ale jak zabrali wiatrak (bylo bardzo duzo dzieci z goraczka) to od razu 39. wiec za chwile przyniesli inny,ale powiedziei, ze w szpitalu jest bardzo goraco i to moze byc tez przyczyna (mieli dzien wczesniej awarie i ogrzewanie wysiadlo,a jak naprawili to przesadzili w druga strone). w koncu przyszedl lekarz, zbadal, pluca i oskrzela czyste, wysypka zaczela znikac, wiec byla spowodowana goraczka, ciezko bylo zajrzec do gardla,bo najpierw amelka otworzyla buzie,ale jezyk wszystko zaslanial,a pozniej powiedziala,ze koniec i chce spac i juz nie dala zajrzec :eek: wiec niewiem co z tym gardlem. po 22 puscili nas do domuu, z zaleceniem zbijania goraczki i tyle. rano wyslalam tat po jakis najlepszy termometr,bo ten co mam to..... i wrocil z braunem, uzylismy rano wydaje sie byc dokladny. rano mloda jeszcze 38.6c. dostala nurofen,ale o wiele szczesliwsza,bo wczoraj to byl jeden jek,a pozniej juz tylko przysypiala na mnie i malo reagowala.

reklama
Do góry