tak jest. Ja zawsze w tkich chwilach wyobrazam sobie te male zarobaczone biedule, bez wody a co dopiero mowic o lekach. nie jest xle.
A prawda jest taka, z ePolakowi chocby na zlotej tacy gwiazdke z nieba podac to i tak bedzie narzekac. Do tego jesczez te socjalistyczne zapedy - nalezy sie!
wiecie, ze narzekanie slowian to cecha niejako wrodzona, dzieki pamieci genetecznej. Nasi poganscy przodkowie wierzyli w takie cos (nie pamietam nazwy) co sie czailo za rogiem chalupy i nasluchiwalo komu sie za dobrze wiedzie. Jak tylko uslyszal, ze takiemu dobrze to pac mu jakies nieszczescie. DLatego ludzie narzekali ile wlezie by te nieszczescia ich nie spotykaly. I tak nam zostalo

super! lubie takie szczegoly
ana,dziekujemy, mloda w koncu przespala cala noc,mniej kaszle, goraczka spadla i dzis zaczela jesc. za to mnie bardzo boli gardlo i z nosa tak mi sie leje,ze od wycierania wygladam jak rudolf
ale naprawde wielka ulga,ze antybiotyk zaczyna dzialac i ona juz sie ta nie meczy
dziunka, mnie tez cieszy, ze oni nie rozdaja antybiotykow na prawo i lewo tylko wtedy gdy jest wyrazna potrzeba. idac do lekarza czy szpitala nie musze szukac tysiaca zaswiadczen o ubezpieczeniu itp
pamietam niedawno czytalam taki artykul,byly to wynurzenia anglika na temat wlochow, a dokladnie o to,ze oni tak swietnie znaja swoje cialo,ze sa w stanie stwierdzic,czy akurat boli ich watroba cz trzustka a moze jeszcze cos innego i ze sami sobie dobieraja na tej podstawie lekarstwa.i ze maja takie pojecia,jak np nasze "przewialo mnie" i nie ida plywac po zjedzeniu najmniejszej rzeczy, np loda, wychodzic na dwor w mokrych wlosach itp byl to bardzo fajnie napisane, z humorem i z puenta, ze dobrze,ze anglicy sie tak swietnie nie orientuja we wlasnej anatomii, bo dzieki temu omija ich wiele bolu. od razu po przeczytaniu pomyslalam,ze polacy to identyko jak wlosi. i oczywiscie w odpowiedzi odezwalo sie wiele urazonych wlochow, ktorzy nie widzieli w tym artykule nic smiesznego, bo przeciez kazdy wie,ze jak boli watroba to sie bierze rapacholin (tutaj strzelam,bo ja niestety, podobnie jak anglicy, niewiem co mnie boli, ewentulnie powiem,ze brzuch :-))