• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobek, niania, przedszkole

Marti dobrze że trafił Ci się taki skarb i za takie pieniądze, super!!!
Myszko to dobrze że teściową tak się ułożyło. Jestem w szoku że już w nastepnym roku trzeba zapisać dziecko do przedszkola na 2010 rok masakra, ale dużo zajęć w tym przedszkolu maja dzieciaczki
Anieczko dobrze że masz pomoc ze strony mamy i cioci jak się uczysz, Emi nie może zostać z tata? Czy też się uczy?

reklama
no i stało się... w połowie listopada wracam do pracy, trochę mnie skusili - awans, podwyżka i nowy ciekawy projekt do opracowania i wdrozenia; na razie wracam na 3 m-ce, zobacze jak sie bede czula bez dzidzi przez 24 h, wielka zaleta jest to, ze do pracy mam 10 min samochodem wiec bede mogla w srodku dnia podjechac i nakarmic malego

widze, ze dyskucja o opiekunkach i zlobkach pelna para idzie. ja coraz czesciej zastanawiam sie nad au-pair(pewnie slyszalyscie o tym programie) Chlopcy wymagaja coraz wiecej uwagi, chcialabym,eby mieli kogos do zabawy, kogos, kto bedzie z nimi, kto bedzie do nich mowil, bawil sie itp. Ja niestety ze wzgledu na moja prace(mimo, iz pracuje w domu) nie moge posiwecic im tyle czasu ile bym chciala. Chcialabym osobe, z ktora ja sama moglabym sie zaprzyjaznic, ktora bylaby tez przyjaciolka i starsza siostra dla chlopcw, do ktorej mialabym zaufanie. Bylaby tez w domu, wiec mialabym pewna kontrole nad nia(przynajmniej na poczatku, bo przeciez badz co badz to obca osoba) A gdyby byly jakies trudnosci zawsze moglabym pomoc, czy wytlumaczyc. Bje sie sama z myslami, bo nie wiem, czy to w 100 % dobry pomysl. Nie chce rezygnowac z pracy, ale tak samo nie chce rezygnowac z chlopakow.Nie chcialabym, zeby opiekunka bylaby im blizsza niz ja sama, tylko dlatego, ze spedzalaby z nimi w ciagu dnia duzo czasu. A u takich maluszkow przeciez wszytsko jest mozliwe.

zielono mi - uwazam ze au pair to swietny pomysl :-) Sama kiedys bylam au pair - w Anglii :-) No i super ze ta au pairka nie bylaby zdana tylko na siebie tylko w razie czego moglabys jej pomoc :-) Powodzenia w szukaniu :-)

dziekuje, zaczelam powoli kilka dni temu, ale do konca przekonana nie jestem, a i wybor to strasznie ciezka sprawa, jesli sie chce dla maluchow jak najlepiej.

mysza, powiedz, jak wspominasz ten czas??Tez chcialabym, zeby dziewczyna miala mile wspomnienia, a nie myslala tylko o jak najszybszym powrocie do domu.

reklama
zielono_mi to chyba całkiem dobry pomysł :tak:
ja jestem jus przerażona co będzie jak skończę te studia i będę musiała iść do pracy :-(od razu uprzedziłam rodzinę że ja Piotrusia nie oddam do żłobka choćbym mnie kroili na żywca :no: nie moge sobie wyobrazić że on będzie siedział w łózeczku i płakała a nikt do niego nie podejdzie itp. brrr az mnie ciarki przechodzą :no::no: pozostaje opiekunka - tylko jak tu trafic tak dobrze jak Marti ????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry