• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

u nas w domu temat religii nadal nie rozwiązany - w sensie jak podejsc do wychowania.Ale przedszkolu religii nie ma póki co, jest chyba tylko dla najstarszej grupy.
Byłam dziś na zebraniu rady rodziców i widze już na co idą te wszystkie pieniądze - w harmonogramie imprez mamy 6 koncertów, 6 teatrzyków, 2 festyny i 2 wycieczki autokarowe, no i oczywiscie wszystkie standarowe imprezy jak mikołajki czy dzień babci.

reklama
Pani wczoraj pochwaliła Antka , że jest najbardziej samodzielny z całej grupy. Przyzanm szczerze , ze mnie to zaskoczyło , bo zupełnie tak go nie postrzegam. Może mam za duże wymagania? muszę pomyslec

Impreza w przedszkolu przeniesiona na inny dzień, ale kiedy nie wiem. U nas jest religia "w cenie". Dwa razy w tygodniu. Na razie młody jest zachwycony. Ksiądz gra im na gitarze i spiewają więc cała grupa sie angazuje

u nas oczywiscie z poniedzialku był płacz :-( zobaczymy jak bedzie dalej. W szatni wrescie wisiały prace dzieci. Kolorowali farbami kotka na brązowo. Michas tak pomazął troszke ale na pewno miał rajjdę, bo bardzo lubi malowac i przy okazji dowiedzialam sie ze "Symon namalował robaka" :-) to pierwsza wzmianka o jakims innym dziecku poza wrzeszczaca przy drzwiach dziewczynką. Próbowałam znaleźć tego robaka ale szymonów jest 4 i kazda praca pomazana z deka to ciezko okreslic o ktora chodzilo.
Smieszne to okropnie takie bazgroly wiza w galerii :-D i duma wszystkich rozpiera i dzieci i rodzicow

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a żebyś wiedziała z tymi rysunkami:-)
ja tak samo zawsze szukam Igorka prac:-) ostatnio były wspomnienia z wakacji kolorowym pappierem przyklejane statki itp i do pokolorowania była smieciarka:_) nawet do dmu dostał traktor boze szedł z nim w ręku jak król do domu i gadał ze Pani mu dała:-D

no te prace dzieci to cała duma :-) ja mam na prace Martynki specjalną teczkę, a jak panie coś wywieszą w holu to młoda koniecznie musi mi to pokazać i to codziennie :-) co bym nie zapomniała, ze to ona namalowała!
matko a jaka była dumna jak szła ze swoim pierwszym rysunkiem! słoneczko pomalowała, bazgroły nieziemskie :-Da mi aż się łezka zakręciła, bo zniosła na dół i mówi "mamusiu to dla ciebie i mam jeszcze drugie dla tatusia" ona zawsze o P pamięta :-) jak robi coś dla mnie to musi też i dla taty :-)

oj moi jak zaczna prezenty malowac (to w domu) to musi byc dla mnie dla taty, dla babci i dziadkka z dołu i dla Michalinki (sąsiadki zza płota). Tylko kwiatki zbieraja wyłacznie dla mnie :-D no ostatnio Zuzia tez dostała

ja pamietam jak dostałam ( zaginione odnalezione) serducho które do dzis toi na półce i Igi mi daje je ze sam zrobił dla mamy podkresla...tata tez miała laurke ale dekoracja z plasteliny nie wytrzymała...i juz po laurce:-Dmnie wszystko cieszy każdy bazgroł i zbieram tak samo do teczki i zapisuje date..archiwistka normalnie:-D

Ja niektóre prace obfotografowałam, poskanowałam i mam na pamiątkę, szczególnie takie rzeczy co się ścierają łatwo np. z czu-czu;-)
Swoją drogą mam teczki z poprzedniego roku prac Goni i Hanki osobno...:-D

reklama
ja mam kilka Ali prac, ale takich których się nie da przechowac bo np. mają przyklejone suche listki. Chyba tak jak Ana zrobię zdjecia.
Ala z przedszkola bardzo zadowolona, leci, nawet się nie obejrzy, przed 15.30 nie mam co przychodzić. Dziś robili hodowlę biedronek :)
Ale jeśli chodzi o dyrekcję to załamka.. Rada pedagogoczna przedstawiła plan imprez ktore Rada Rodziców ma sfinansować - jest ich mnóstwo: 2 wycieczki autokarowe, 6 koncertów, 6 teatrzyków, imprezy okolicznościowe itd. A do tego Pani Dyrektor już zaczęła wyciągać kasę z tego budżetu na jej zakupy i pdobno rok temu tez tak było -ciągła walka. Kurde kobieta jest nieracjonalna, jakaś zakupoholiczka normalnie.. Ona nie widzi tego, ze ten budzet i to wynikajacy z deklaracji rodziów a nie z realnych wpłat jest na styk żeby pokryć te wszystkie imprezy. Ludzie mówią, ze jej chcodzi tylko, o to żeby móc się pochwalić co to w jej przedszkolu sie nie wyrabia fajnego - dlatego tak jej było nie w.smak gdy rada zadecydowała że mikołaje to będą tatowie lub dziadkowie tylko pozamieniani grupami, żeby dzieci nie poznały. Bo ona chciałą Mikołaja z zewnętrznej firmy.. Nie wiem, Albo kobieta nie ma pojęcia o pieniadzach, albo chodzi o jakieś ukłądy z firmami zewnętrznymi..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry