reklama

ZUS

• Starter tematu Starter tematu monika_pk
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kinga przywilejem jest to, że większość zasiłków przyznawana jest zaocznie i nie musisz stawiać się na komisji :)

Agao jeżeli jesteś na zwolnieniu dłużej niż 182dni (6 miesięcy) to musisz złożyć podanie o takowy zasiłek.

reklama
tak sie zastanawiam......zasiłek mam przyznany na 2 miesiace czyli dokładnie do 8 marca....8 marca mam termin ....co bedzie jak urodze po terminie? chyba od 8 marca bede miała liczone macierzynskie......

No dobra, a co jesli sie zapomni o tych 182 dniach? i nie zlozy zadnych papierow? Bo ja jestem zatrudniona w pracy do dnia porodu, ale z powodu wczesniejszych problemow i teraz tej szyjki caly czas na zwolnieniu (szczerze mowiac nie pamietam ile tego zwolnienia juz bylo- musze to jakos sprawdzic, ale nie pamietam pierwszej daty :-[ ) To co teraz- przestana mi dawac pieniadze czy kaza wracac do pracy? A jesli nie wezme zwolnienia na czas ferii, a po feriach wezme znowu to co wtedy?

mam przypuszczenie Monia....a mianowicie....mój gin w opini lekarskiej zapisał ze grozi mi poród przedwczesny...mozliwe ze zasugerowali sie tym ze urodze przed terminem....stad tylko 2 miesiace

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry