• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zwiastuny porodu

Witajcie, czy doświadczyłyście opadania brzucha przed porodem? Na ile przed? Czy były inne zwiastuny, że to już się dzieje?
U mnie wyraźna ulga w oddechu, nudności, rozluźnienie w jelitach i mąż stwierdził, że chodzę jak kaczka bardziej niż dotychczas.
Jakieś kucie w szyjce, nacisk na miednicę to wiadomo też mam.
Nic mi nie opadło, ani nie wypadlo. Odeszly mi wody i zaczely sie regularne skurcze. Po 7 h corka była na świecie

reklama
czy z takim rozwarciem oznaczało to dla ciebie leżenie na patologii czy w domu? Mam kontrolę przyspieszoną na jutro i jestem ciekawa co powie lekarz. To chyba nie jest niebezpieczne chodzić z rozwarciem?
Bardziej zależy od momentu ciąży w którym to rozwarcie nastąpiło. Mając 4 cm w 37 TC byłam w domu, bo ciąża i tak już donoszona była i czekałam do terminu CC. Natomiast w pierwszej ciąży z racji 32 TC leżałam w szpitalu. I tak mimo leżenia rozwarcie doszło do pełnego. Z takim leżałam jeszcze 3 tyg. by dotrwać choć do 36 TC. Oczywiście leki, antybiotyki itd były włączone.

a kiedy odszedł czop? Ciekawa jestem jak długo można bez niego chodzić. To pewnie kawałkami się oczyszczało?
u mnie na mniej niż dobę przed porodem (37+3) 😀 a brzuch obniżył się kilka dni przed. to chyba tak indywidualna sprawa, że nie da się przewidzieć. jak masz wątpliwości i myślisz ze coś może zacząć się dziać to skontaktuj się ze swoim lekarzem/polozna :)

U mnie tydzień przed co chwilę biegunka w dzień porodu od rana miałam delikatne skurcze i strasznie napinał mi się brzuch od godziny 20 skurcze co 8-10 minut które po godzinie przeszły a o 3 w nocy zaczęło się już bardzo obudziłam się to skurcze miałam już od razu co 5 minut o 6 rano urodziłam synka 😊

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry