• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zwiastuny porodu

Witajcie, czy doświadczyłyście opadania brzucha przed porodem? Na ile przed? Czy były inne zwiastuny, że to już się dzieje?
U mnie wyraźna ulga w oddechu, nudności, rozluźnienie w jelitach i mąż stwierdził, że chodzę jak kaczka bardziej niż dotychczas.
Jakieś kucie w szyjce, nacisk na miednicę to wiadomo też mam.
Mi się lżej oddychało już jakoś na miesiąc przed, brzuch też wcześnie opadł i bóle w miednicy też jakoś 2-3tyg wcześniej

reklama
Urodziłam trójkę dzieci nie wiem co to czop 😆

Szyjkę miękka i skrócona do zera miałam też jakoś koło 36tc (miałam wtedy mniej wiecej zdjety pessar bo od poczatku szyjka sie skracała).
Poród został wywołany w 39+3
U mnie podobnie 2 dzieci i nie wiem co to czop. W pierwszej ciąży rozwarcie od 32 TC (szpital) od 33 TC już pełne rozwarcie i poród w 36 TC. W drugiej ciąży pessar zdjęty w okolicy 37 TC i także rozwarcie, poród w 39 TC.

Mi odpadł w 32tc, a urodziłam w 40tc. Miałam wtedy rozwarcie już na 4cm, a od ok. 37 na 5 i nic. Potem biegunka dwa dni przed porodem, wymioty, od tego czasu delikatne skurcze, później odeszły wody.
czy z takim rozwarciem oznaczało to dla ciebie leżenie na patologii czy w domu? Mam kontrolę przyspieszoną na jutro i jestem ciekawa co powie lekarz. To chyba nie jest niebezpieczne chodzić z rozwarciem?

czy z takim rozwarciem oznaczało to dla ciebie leżenie na patologii czy w domu? Mam kontrolę przyspieszoną na jutro i jestem ciekawa co powie lekarz. To chyba nie jest niebezpieczne chodzić z rozwarciem?
Wiele kobiet chodzi z rozwarciem, nie trzeba leżeć na patologii w donoszonej ciąży, jeśli nic się nie dzieje innego :) No ale to tylko w donoszonej.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry