Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
mam licencjat z historii sztuki i islandystykę, teraz robię uzupełniające studia mgr, od 7 lat pracuję jako tłumacz z angielskiego, polskiego i islandzkiego. przeglądałam ogłoszenia o pracy, ale nie znalazłam nic dla siebie... poza tym przeraża mnie, że w Niemczech nawet żeby w hipermarkecie pracować trzeba mieć wykształcenie kierunkowe....
jak sobie z tym poradzić? nie mówiąc o kosztach opieki medycznej - jedynym rozwiązaniem wydaje się ślub, bo od razu prawo do ubezpieczenia i pobytu i do pracy zyskuję... jak maluch się urodzi, to tych praw jest automatycznie więcej, ale co do tego czasu? poza tym jak załatwić ślub skoro jeszcze razem nei mieszkamy a poza tym on jest ewangelikiem, ja katoliczką?
Ubezpieczalnie nie chca ubezpieczac kobiety w ciazy bo to jest jak z ubezpieczeniem palacego sie domu
Ja mam ubezpieczenie z AOK tam mi sie udalo
Radze CI jak najszybciej to zalatwiac bo koszt porodu to okolo 2000 euro
Wizyty u ginekologa 50e za wizyte wiec koszta sa

Gozej jak Twoj facet prywatnie ubezpiieczony to moze byc ciezko.... Ale np.my nie jestesmy malzenstwem...Moj adam tylko musial w amcie zaswiadczyc ,ze jest w stanie utrzymac mnie(tj.ok 20euro na dzien) i na tej podstawie dostalam pobyt...
Ja ogolnie tu tego nie kumam...Gdyby nie moj Adam to bym zginela w butach ;-) Aczkolwiek zycze powodzenia...Prace mozesz jakas w domu znalez-jako tlumacz itp...albo dawac np.prywatne lekcje z tych jezykow ktore umiesz....