reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Miliaato trzymam kciuki od rana, bo moze juz na obchodzie bedzie cos wiadomo. Życzę Ci by to w końcu był poniedziałek, bo to już na pewno odpowiedni czas:) Daj nam szybko znać. Jeju ja już jestem trzecia na liście:))

Aduś – ja jestem bardzo neutralna. Będzie dziewczynka będę szczęśliwa, będzie chłopiec też będzie dla mnie wielkim szczęściem. Nie zależy mi na płci, a to że mówię o dziewczynce to takie moje wewnętrzne przeczucie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Słońce, a u Ciebie już pełne 34 tygodnie – kiedy to się stało? Już coraz bliżej porodu, a Twój synuś dzięki Twoim staraniom i leżeniu plackiem z pupą w górze jest już bezpieczny. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Agapl – też jestem szczęśliwa, że krwiak nie zaszkodził kruszynce i z perspektywy czasu powiem, że nawet dobrze że nie wiedziałam o tym, że to krwiak. Teraz jakoś człowiek inaczej przyjął to do siebie, najważniejsze że jest bezpieczne. A u Ciebie pewnie już wszystko w pełnym przygotowaniu. W końcu to już zaczął się 31 tydzień ( taki sam wiek ciąży jak u Gotadory). Jak się czujesz?

Oskaa – dzisiaj pęcherz skapitulował. Nawet nie przypuszczałam że tak szybko wywiesi białą flagę. Ja cały dzień chodzę i opowiadam mężowi jak dobrze się czuję bo pęcherz nie boli. Już chyba mnie ma za wariatkę.

Miliaa – z całych sił zaciskam kciuki i jestem całym sercem z Tobą. CC będzie w poniedziałek – ja to wiem, Ty się przekonasz o tym jutro.

Lawendowy – wiesz, że myślami będę z Tobą za poniedziałek. Na pewno będzie dużo jajeczek dobrej jakości. Pamiętaj, że na liście zaciążonych miałyśmy być na równi. No ja trochę pośpieszyłam się, ale z moich obliczeń Twoja dzidzia będzie tylko 7-8 tyg młodsza od mojej. To niewiele.

Kate- za wizytkę &&&&&&&&&&&&&&

Ja się czuje świetnie. Pęcherz odpuścił, mdłości poszły w niepamięć. Pozostała senność, ale w końcu kiedyś trzeba odespać lata kiedy spałam po 4-5 h. Za to gratis mam zawroty głowy jak za szybko wstanę. Także ogólnie czuje się świetnie. Właśnie się przebudziłam, wezmę leki i heja dalej lulu...

Miłej nocki dziewczynki, kolorowych snów.

Jejku kobietki tak bardzo bym chciala miec wiecej czasu na forum... Niestety przy bliźniakach nie jest to proste. Teraz np jedna jeszcze śpi a druga zwisa mi z cyca ;)

Juz przegapiłam jeden forumowy poród i nie wiem nawet czy gratulacje złożyłam. Jesli tak to zrobie to po raz drugi. Gratuluje synusia!! Nawet nie pamiętam niku ale na fb widziałam. :)

Ale nam się duzo porodów szykuje. Trzymam kciuki za cc w poniedzialek. Milia bedzie git. Co do uroków ciążowych jak zawroty glowy czy tance po pęcherzu to babeczki w pojedynczej ciazy mala łatwo. Ja od pewnego momentu mialam tak ze jedna mi walila w pecherz a druga w zoladek i nie wiedziałam co ze soba zrobic. Teraz z perspektywy czasu strasznie za tym tesknie...

Dziewczynki postaram się częściej zaglądać. Zobaczymy na ile mi się to uda.

Gotadora a gdzie lezalas? Na 7 czy 6 pietrze? Ja też mialam kilka ulubionych położnych. Jedna to mnie nawet na ulicy poznala i pomachala. Raz malo nie padlam jak jakas babka mowi ze wie ze w wojewódzkim rodzilam. Po długiej chwili zastanowienia okazalo się ze to salowa... Nawet one mnie poznały...

Zmykam karmić dalej.

Witam się i ja :-)

Aduś, Kate życzę samych dobrych wieści na dzisiejszych wizytach.

Gienek ja Ciebie również pamiętam i to dobrze :tak:

Sylwia cieszę się, że pęcherz już nie boli, trafiłaś na dobrego lekarza i stażystę, którzy odpowiednio się Tobą zajęli. A dzidziulka Twoja ładnie rośnie i to najważniejsze.

Lawendowy Sen dzisiaj Twoja ostatnia wizyta podglądania jajeczek a w poniedziałek Twój wielki dzień :tak: Powodzenia.

Miliaa śniłaś mi się dzisiaj, było tak, że trafiłam do szpitala gdzie Ty już leżałaś:tak: Okazało się, że lekarze podali Ci oksytocynę na wywołanie porodu, dostałaś mega skurczy i w 10 minut urodziłaś zdrowego synka. Wszyscy Ciebie chwalili, że bardzo dzielna byłaś i tak Ci ładnie poszło. Później zaczęli mi wywoływać poród ale jak się skończył to nie wiem bo się obudziłam ....:baffled:

Jeszcze niedawno miałam kłopot ze spaniem a od kilku dni się wszystko zmieniło, śpię jak zabita, wstaję tylko min. 5 razy do wc i nadal idę spać. Czuję się dzięki temu wypoczęta i w dobrym humorze.

madzialenak... Hahaha :) super sen! Tak bardzo bym chciała, zeby się to wszystko spełniło. Licze na ten szybki poród, nawet przez cc...

dzis pobierali mi krew i porozwalali mi żyły... Co za masakra...

Dodatkowo na obchodzie znów przesunęli mi termin cc na wtorek. Ja juz nie mam sił... A moj prof jest na urlopie...:(

miliaa trzymam &&&&&:-).

Sylwia jak to dobrze, ze trafiłaś na dobrych specjalistów:szok: Nie wiem jak inni mogli tego nie widzieć. Przynajmniej się nie przerazisz skrzepu w razie czego:-D.

madzialenak super, że możesz spać, zbieraj teraz siły na później hehe.

Oskaa jak będę miała okazję kiedyś, to zajrzę i przetestuję najlepsze lody w mieście.

Dziewczyny kciukole za wizyty.

Wczoraj wybrałam się na święto piwa, ale okazało się, że było gorąco i tyle ludzi, że modliłam się, żeby nie zemdleć. Tak mi w uszach dzwoniło, że po drodze do domu co kawałek siadałam :szok:. Pierwszy raz mnie takie coś spotkało. Wczorajszy sikaniec pokazał bladziutką kreskę, dzisiejszy już trochę ciemniejszą ale nadal jest blada. To 8 dpt. Czyli szanse są, ale nie chcę się napalać.

Miłego dnia :-D.

MILLIA kochana, czem oni tak zwlekaja z tą cc?? a jak Twoje łożysko?

MADZIALENAK co za zmiana ze snem :) moze to cos zwiastuje???:-)

GIENEK :-) ale fajnie że się odezwałaś, myslalam o Tobie jakis czas temu, przy okazji jak dziewczyny pisa;y ze mialy na poczatku krwawienia przypomnialo mi sie jak Ty trafilas do szpitala na poczatku z krwotokiem a Twoim blizniakokm nic to nie zaszkodzilo :-) Jak tam maluchy? Jak sie chowaja?

MAZENKA no jak tak szybko wyszly Ci dwa sikance to nic tylko GRATULOWAC :-):-D:-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry