reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Nooo moj to tyle je, ze czasem sie zastanawiam czy nie za duzo tego, a mleko powiedzialabym ze jest na 'mase' bo kaloryczne, jesli chodzi o witaminy, to my akurat duzo zdrowego jedzenia dajemy, na lunch ma same warzywa i potem po poludniu normalny obiad, do tego owoce, ja sama nawet tak nie jem :confused2: poza tym zauwazylam, ze tego porannego mleka juz nie dopija do konca, wiec chyba bede mu dawac troszke z kubeczka a potem sniadanie z mama az wykluczymy calkiem poranne mleko.
dzis jak zobaczyl, ze sobie robie kanapki to tez juz chcial rzecz jasna, dostal z guacamole, wiec duuuuzo witamin, wapnia, magnezu, bialka itd, plus zdrowe tluszcze nienasycone, kto wie czy nie lepsze niz mleko.

zreszta wiecie jaki moj Adas, pucki i brzuszek juz ma, nie chce zeby sie zmienil w kulke :-)

reklama
Ayni w sumie mozna ale jak juz to tak jak piszesz ta z rana ;-) moja mleko i rano i wieczorem ale ona wstaje ok 5.30-6 rano i wygodniej mi jej szybko butle dac bo tak larmo od razu a sniadanko ze mna je ok 8.30:cool2:jak juz m do pracy pojdzie młodziez;-) do szkoły to potem na spokojnie :-)bo tak to z rana dom wariatow :-p

A Adrianna pije rano i wieczorem mleko do dziś, jako dodatek-picie. Bo lubi i chce pić. Jak wstanie o 6:00 to wypije mleko, potem idzie do przedszkola i o 8:30 ma śniadanie. Dzięki temu nie przymiera mi głodem oczekując na śniadanie, a waga utrzymuje nam się równo od jakiegoś długiego już czasu.

bo Oli to pulpet pewnie... spodnie z dupki mu leca...

my jemy dlatego jedno mleko bo Oli ma (tak twierdzi alergolog) nietolerancje laktozy. przez poltora miesiaca mielismy masakre z kupami. po odstawce 2 mlek jak reka odjal. poza tym juz wiecej naszego jedzenia je, ostatnio pulpety w sosie pomidorowym z ziemniakami wsuwal, ryz po chinsku, gotowana parowke, kotlecika itp.

czym dzieci starsze tym mniej mm bedzie. a ze wedlug norm to powinno sie dawac 2 kubki dziennie to ja nie wiem. gdzie inne posilki?

acha, czy ktoras z Was dawala parowke?

Martusia Julka dziś na kolację jadła paróweczkę cielęcą, oczywiście skórkę zdjęłam. Jadła już drugi raz, bardzo smakowało. A czy Wasze dzieci takie stałe pokarmy same jedzą czy raczej karmicie?

Chyba oddam Wam Julke na szkolenie ;-)
Jak posadzę ją w krzesełku i daję jedzonko, żeby sama jadła to wszystko leci na podłogę, specjalnie rzecz jasna. Oczywiście chrupki, jabłko je sama w wózku czy jak drepcze po mieszkaniu.

reklama
Chyba oddam Wam Julke na szkolenie ;-)
Jak posadzę ją w krzesełku i daję jedzonko, żeby sama jadła to wszystko leci na podłogę, specjalnie rzecz jasna. Oczywiście chrupki, jabłko je sama w wózku czy jak drepcze po mieszkaniu.

Na wszystko trzeba czasu na poczatku było wiecej na ziemi ,ciuszkach itp a wraz z biegiem czasu odwrotnie wiekszosc w brzuszku a mało poza ;-):-)

Do góry