reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie, mam do Was pytanie dotyczące właśnie rządowego programu właśnie skończyłam całą procedurę i się nie udało ale mam zamrożone 2 zarodki i 7 komórek i moje pytanie dotyczy finansowej strony jak to będzie teraz wyglądało wiecie? czy ja teraz podchodząc do crio za nic nie będę płaciła(wizyty badania labo transfer)? a potem jeśli się nie uda to wtedy tez wszystko jest za darmo czyli odmrażanie komórek i zapładnianie i wizyty i transfer? mamy z MR 3 próby tak czyli 2 próbą będzie dopiero cała nowa procedura zaczynająca się sytmulacją i punkcji ...?

Malwisia a jak tam w Genesis zadowolona jesteś?

Martaczi za crio nie płacisz te 2 mrozaczk jak będziesz miała crio są w tzw cenie:), ale z,armie cię te 7 oocytow nie wykorzystasz w programie, nie
mozna, możesz je sama zaplodnic i transferowac na własny koszt! Dlatego tez nie opłaca sie mrozić nadliczbowych oocytow, 6 zapladniają tylko i tyle, w 3 podejściu zapladniają wszystkie jakie pobiorą, więc opłaca sie bardziej kolejna stymulacja niż zapladniania na własny koszt oocytow.

reklama
jakoś dziwnie jest tam wszystko napisane i nie chciałabym namieszać i czegoś dodatkowo płacić jak coś źle wypełnię, bo ogólnie jak będę miała nadstan moich komórek to chciałam je oddać innej kobiecie ale nie ma takiej opcji na tych dokumentach...
i chcę żeby było 6 zapładnianych z tego wzgl. bo wyjdzie drogo ok 6tyś.(tak dr mówił)
a z tymi papierami zielona jestem :baffled:
Ale co wyjdzie drogo? Mrożenie, chyba nie, ale te pozostałe samemu trzeba zaplodnic tzn na własny koszt bo nie mozna wykorzystać ich w programie o to ci chodzi?

Dziewczynki na tvp1 właśnie rozmowa o ivf się toczy
Smerfetko nie zdążyłam, a cos ciekawego mówili? Czegoś co nie wiemy? :) a w nowym Newsweeku jest artykuł o in vitro, na temat tego ze dzieci po in vitro maja więc wad genetycznych i bardziej chorują, oczywiście jakiś mądry specjalista o tym mówi nie popierając żadnymi danymi, ale jest lekarz ktory ma dane na ten temat, ze to nie prawda:)

Smerfetko nie zdążyłam, a cos ciekawego mówili? Czegoś co nie wiemy? :) a w nowym Newsweeku jest artykuł o in vitro, na temat tego ze dzieci po in vitro maja więc wad genetycznych i bardziej chorują, oczywiście jakiś mądry specjalista o tym mówi nie popierając żadnymi danymi, ale jest lekarz ktory ma dane na ten temat, ze to nie prawda:)

Jedyne co usłuszałam w tym programie to to że 80 par cieszy się już ciażą :) Jakiś drugi jełopek stwierdził natomiast że to bardzo mało!!! No gdybym tam siedziała to "blachę " w czoło by dostał.
Nawet gdyby tylko jedna para mogła się cieszyć swoim maleństwem .... to to jest aż jedna para....
Gadał tylko o kasie...... życie ludzkie jest warte każdych pieniedzy.....

Ema ja już dawno się szczepiłam na żółtaczkę więc nie pomogę
Jeśli macie jakieś wątpliwości co do rozpoczęcia procedury w Gamecie to po prostu dzwońcie do babeczek w recepcji, może coś podpowiedzą… mi zawsze starają się coś tam pomóc
W Gamecie chyba nie ma opcji oddania oocytów do adopcji bo nigdzie nie znalazłam takiej info.

@mika to teraz trzymam kciuki za serduszkowe
a115.gif

Karusia to już wiesz że betka u Ciebie była robiona stanowczo za szybko :-D Ale tak czy inaczej zazdroszczę Ci bo jesteś już po transferze, wyluzuj będzie git. No o to AŁAAAA to pewnie to to
b020.gif

Agnella bidulko, nie wiedziałam że hiperka może być aż tak uciążliwa i aż tak bolesna. Trzymaj się. Rozumiem, że w pt zarodeczki zostaną zamrożone? Trzymam mocno kciuki, aby ładnie się dzieliły
h020.gif

Genna w sumie powiedzieli tylko to, że być może Polska będzie płaciła kare za to że nie ma ustawy regulującej sprawę ivf. No i powiedzieli, że z programu ministerialnego mamy już 80 ciąż :-D

reklama
Do góry