reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Bardzo jestem ciekawa, jaką muzyczkę polubi móje Słoneczko. Póki co serwuję mu muzykę klasyczną, delikatną nastrojową i radio - czyli mieszankę :tak: :tak: :tak: Narazie tańcuje na moich rękach. Bardzo to lubi, cieszy się i macha z zadowoleniem nóżkami.:-D :-D

reklama
Giga tańczyć na moich rękach też lubi :-) niestety ja dalej nie biorę leków na astmę, więc po kilku tańcach z tym ciężarkiem na rękach dostaję duszności:-:)-( A Gigusia się śmieje bo myśli że to dalszy ciąg zabawy....:baffled:

moja glisdeczka zachowuje się jak wańka-wstańka :-D ja ja kładę, by zmienić pieluszkę, a ona od razu siada - walczymy tak z sobą aż do całkowitej wymiany pieluszki i ponownego ubrania, śmiesznie to wygląda :cool2:

Dziewczyny kiedy dziecko powinno stać samo tzn przytrzymujac się np. o kanapę czy inną rzecz.? Trochę się martwię bo Mateoś chce stać non stop jak ja go podtrzymuję ale jego nózki są za słabe bo cały czas się chwieje i stoi na paluszkach. Wogóle nie może złapać równowagi. O samodzielnym siadaniu mowy nie ma

lolcia jagoda też samodzelnie nie siada, chociaż wiem,że gdyby chciała to by usiadła, bo pozycje do siadania przybiera, tylko,że ona niecierpi siedzieć....nawet gdy ją sadzam i staram się ją zabawiać, to wytrzymuje w tej pozycji góra 15 minut, strasznie się niecierpliwi, bo chce już pełzać z prędkością światła, obracać się z brzuszka na plecy i z plecków na brzuszek, nakarmienie jej w pozycji siedzącej graniczy z cudem, mam po prostu ciekawskie dziecko, które bez przerwy lubi być w ruchu, więc jej do tego nie zmuszam...podtrzymywana pod paszki nie stoi, tylko sprężynuje...uważam,że ma na to jeszcze czas...

lolcia: Bartek tez sam jescze nie siada, ale stoi tez nie za dlugo, moze gora 4-5 minut. dzieci chyba po skonczeniu 9 mies. zaczynaja opanowywac stanie, ale nie jestem do konca pewna :baffled: nie martw sie tym, on ma troche masy i moze dlatego nieco mu ciezej (podobnie mam z Bartkiem) wiec trzeba mu dac szanse ;-)

ostatnio probowallam polozyc malego spac, ale... dostalam czkawki :-D a bartek z kazdym moim czknieciem dostawal ataku smiechu!! :-)

moja glisdeczka zachowuje się jak wańka-wstańka :-D ja ja kładę, by zmienić pieluszkę, a ona od razu siada - walczymy tak z sobą aż do całkowitej wymiany pieluszki i ponownego ubrania, śmiesznie to wygląda :cool2:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
to tak jak u nas!!! tyko ja w strategicznym momencie zapinania rzepów zarzucam Maksowi jakąś część garderoby na oczy, że niby bawimy się w a - kuku - nim ją zdejmie rzepy są zapięte:-)

dziewczyny - jaki numer pieluch kupujecie - bo my nadal trójeczki bo jest ich w paczce tak dużo:happy: :zawstydzona/y: no i Maks nie ma między nogami takich wielkich pieluchowych balonów.

lolcia nie martw sie bo dzieci samodzielnie powinnie stawac w normalnym tempie rozwoju ok 9-10 miesiaca. i to co tutaj wypisujemy ze jedno umie juz stac, drugie samo siedzi a trzecie raczkuje to sa indywidualne rozwoje naszych dzieciaczkow. inne zaczynaja wczesniej cos robic a jeszcze inne pozniej. wiec nie ma co sie martwic na zapas. jezeli dziecko jest pogodne, normalnie je itp. to nie powinnysmy sie zamartwiac.

i tutaj musze Zuzie moja zaliczyc do tych dzieciaczkow ktore zaqczynaja wszystko wczesnie bo:
sama siada,raczkuje,wstaje i lada moment zacznie chodzic przy kanapie czy meblach.

a co do pieluch to my zakladamy 4 bo sa dluzsze- ale chociaz i tak jak Zuza robi kupsko to czesto nam zostaje na pleckach troszeczke :((

ja musze dawac do zabawy rozne przedmioty (oby nie zabawki, bo to nie dziala ;-) ) np. ostatnio na topie jest puderek ;-) albo gruszka (ale tylko wtedy gdy maly ma smoczek w dziobie )

reklama
Do góry