reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

Ja też najchętniej już bym kupowała, z resztą nie tylko ja moja siostra na punkcie chrześniaka to oszalała :-) my w sobotę od znajomych dostaliśmy wanienkę, taki podkład do wanienki, pampersy, krem sudocrem, i tak piękny śliniaczek :-)

reklama
no u mnie w sumie już na plusie 5/6 kg :no:

ja mam do tej pory +1.5kg - az dziwne bo odkad minely mdlosci znowu zaczelam wciagac slodycze w ilosciach hurtowych :no:

A dzis zamówilam na allegro karuzelkę do kołyski któej jeszcze nie mam hehe:) ale trafila mi się super okazja, na karuzelkę fisher price z projektorem i piotem, nie moglam przepuścić takiej okazji:) mąz mnie zabije chyba, bo ja non stop trafiam na jakieś "okazje" :)) ale niech się cieszy bo moglismy dać za 4 razy więcej:)

)

tez szukam takich roznych okazji tych drozszych rzeczy :-D

w ogole to teraz mi te tygodnie szybciej mijaja, do 12tc mi sie ciagnelo, i mam wrazenie ze dopiero co byl 12tc, 14tc a tu dzisiaj zaczynam 17tc :) to juz prawie polowa ;)

hej dziewczęta,
ja dziś miałam kiepską noc co chwila budziłam się na siku, chyba te antybiotki coś nie działają:(

brownagula w pierwszym momencie przeczytałam, że za tobą kaktus chodzi:-D
kurczaczek możesz wziąć renni albo manti, ale jak Cię będzie pobolewało często to radzę zgłosić się do lekarza bo może Ci się przytrafic to co mi:-(

narzeklaysice na bol plecow ja się cieszyłam ze mnie to nie dotyczy az do soboty trochę dluzej postałam i od tamtej pory się mecze z tym bolem

cześć Dziewczęta:-)
mam do Was takie szybkie pytanko do tych które mają prenatalne za sobą czy trzeba mieć pełny pęcherz? bo to już chyba jest usg przez brzuszek? jak się zapisywałam nikt mi nic nie powiedział ale gdzieś wyczytałam że ma być pełny pęcherz
no ja ostatnio nabrałam ochoty na cytrusy :tak:

mam mięso ze świnki, tzw. szynka. można by to po prostu pociąć na kawałki i schabowe usmażyć, ale mam ochotę na coś innego:blink:
myślałam że natrę to majerankiem, oregano może wegetą, kawałki czosnku powciskam do środka. nie wiem nie wiem... nie wyspałam się i bedę dzisiaj chodzić taka niedorobiona:baffled:

W poprzednim tyg były w lidlu dwa przepisy na schab. Może coś wykorzystasz.

Dziewczynki trzymajcie kciuki, mam wizytę dziś o 15:40 :eek:

cześć Dziewczęta:-)
mam do Was takie szybkie pytanko do tych które mają prenatalne za sobą czy trzeba mieć pełny pęcherz? bo to już chyba jest usg przez brzuszek? jak się zapisywałam nikt mi nic nie powiedział ale gdzieś wyczytałam że ma być pełny pęcherz
no ja ostatnio nabrałam ochoty na cytrusy :tak:

nie trzeba chyba, gdybym ja miala pelny pecherz na tym badaniu to za przeproszeniem zsikalabym sie na tej kozetce bo brzuch mi strasznie mocno gniotla :)

nadzieja - na pewno wszystko bedzie git :)

reklama
mi_lva - też soczek z pomarańczy sobie robię czasem :D. Jest boooski...

ewwe - ja na razie zakupów nie robię, myślę że może poczekam do III trymestru na to :D.

aguśka_ - ja też to czytałam, ale pęcherz miałam taki pół na pół, bo pamiętam że chciałam jeszcze do kibelka skoczyć, ale akurat babka przede mną wyszła i już nie zdążyłam :p. Ale nie wydaję mi się że to jest konieczne, bo by o tym wspominano...

skorupka - pocieszę Cię że ja ostatnio z facetem też nie mam najlepszych układów. On nie ma teraz dla mnie czasu w ogóle (co rozumiem), ale dodatkowo trochę mnie swoim stresowaniem się razi i ogółem jest spięty i mnie bardzo, bardzo denerwuje tym :p. Bo jak jest spięty to się zachowuje nie fajnie :p. No i od tygodnia chyba nie było seksu o_O...

Ptysia - no nieźle że już 17, ja tam chyba dopiero od 10 tygodnia gdzieś tak prawdziwie czuję i przeżywam ciążę - jak usłyszałam serduszko i zobaczyłam malca w ogóle :D. Więc tak naprawdę dla mnie to 3-4 tydzień ciąży :D. Poza tym mówisz że już połowa, ale ten pierwszy miesiąc to raczej jest nieświadomy ;)).

nadzieja - trzymam kciuki! :)).

Dziewczyny, dziś gotuję to wyświęcane spaghetti! :D. Wersja z selerem naciowym i marchewką, zobaczymy czy wyjdzie :p. A na śniadanie właśnie jem jajecznicę na masełku z parówką i do tego tościki z masłem. Bardzo mi to podchodzi, a inne dania z jajek nie bardzo, więc to sukces :p.

Do góry