reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dialog o szyjce rozłożył mnie na łopatki :D:D

Agnis, mój drugi poród był o połowę krótszy (z 5 godzin na 2,5), ale bardziej bolesny. Może dlatego, że musiałam leżeć...
Gratulacje dla Synka!!!

Franek mnie wczoraj rozwalił tekstem:
"Mamo, a wiesz co dziś było na obiad w przedszkolu?? PIEROGI!!! Zjadłem wszystkie! I jeszcze... zjadłem Bartusiowi Wilkowi, bo on nie lubi" ;P

Tak dzieci są kochane i potrafią wprawić nas w taki stan że albo buzi nie możemy zamknąć ze zdziwienia albo ze śmiechu:-D
Dziękuję za gratulację. Chodzę napuszona jak paw, ale nie spoczywamy na laurach.
A to że on tak czyta to dużo zawdzięczam mojemu ojcu który z nim siedzi i dużo razem czytają. Ja natomiast czytam mu codziennie na wieczór bajki - to poprawia myslenie matemtyczne. No a poza tym Kacper zbiera wszystkie możliwe karty piłkarskie i on sam sobie czyta imiona i nazwiska piłkarzy, zna wszystkie litery, dwuznaki. Ach jak się cieszę że mu dobrze idzie. Kamień z serca. Wspomnicie moje słowa:tak:

reklama
tak sobie leże na boczku i czuje coś wilgotnego pod koszulką, paczam a tam leci sobie wesoło z cyca :O Ja to normalnie czułam że dziś dzieje się coś dziwnego! I że będę tryskać mlekiem na prawo i lewo :-D

Wow! W sam raz do porannej kawy:-D żart:-D

Ale przez Ciebie kochana nacisnelam sobie brodawkę i tez mi leci...Jaaaaaaaaaaa :-D

secreto ja Ci z mojego punktu widzenia napiszę jak ja widzę cc..

plusy są takie, że nic nie zależy do Ciebie tylko od lekarzy, dziecko masz po 20 min na świecie, leżysz sobie i nic Cię nie boli, idzie zaplanować wszystko, wiesz jak będzie mniej więcej wszystko wyglądało, nie czekasz az się zacznie dzień i noc

minusy boli:-( dziewczyny po sn chodziły po korytarzu i dzwoniły do mężów a ja musiałam ubłagać pielęgniarkę by mi tel podała bo nie mogłam się długo ruszać bo po znieczuleniu musi minąć czas by móc ruszać głową(inaczej się rozchodzi po organiźmie i boli głowa nawet 2 tyg) nie masz dziecka tego samego dnia, cewnik zakładają i to ani przy wkładaniu nie jest fajne ani przy wyciąganiu chociaż i tak myślałam, że będzie gorzej;-) trudno zajmować się dzieckiem pierwsze 5 dni bo boli.. ale jak masz szpital co mąż może byc obok to dacie rade.. ja musiałam byc sama..

ja na pewno wybiorę teraz cc bo u mnie dopiero 2 lata od ostatniej więc dla mnie to strach by coś nie pękło i cały poród bym schizowała.. i ja chyba wolę już to co znam.. zresztą ból jak już widzisz dziecko jest do zniesienia.. jakbym miała rodzić 2 dni to ja pitole takie coś..

Temat szyjkowy dzisiaj króluje od rana - ja w temat się nie wgłębiam skoro lekarz wpisuje, że szyjka ok to ok. Nawet sama nigdy nie sprawdzałam - chyba agnis napisała, że jeśli czuję ruchy i kopniaczki to jest ok. Bardziej martwię się przepływami i wtedy w necie szukam informacji i rozkładam te wiadomości na czynniki pierwsze :) Jeśli chodzi o poród- córkę rodziłam sn a teraz będę czekała na decyzję lekarzy bo w mojej sytuacji to oni będą wiedzieli jaką najlepszą decyzję w sprawie porodu musza podjąć - czy sn czy cc. Ja się tylko dostosuję :tak:
U nas też wczoraj śnieg popadał ale dzisiaj śladu nie ma i córka niepocieszona bo przecież jak Mikołaj saniami ma jutro przyjechać , żeby w buty powkładać prezenty????:-D
Jeśli chodzi o spojenia to na razie bólu żadnego nie odczuwam , ale musi faktycznie Was boleć bo skoro budzicie się w środku nocy przy przekręcaniu???Uważajcie na siebie :tak:
munius - aby do przodu z tym remontem - ale będziesz miała pięknie na święta :-)
agnis - gratki synka jaki zdolniacha. Czy Twój synek chodzi do 1 czy do 2 klasy - bo mamy dzieciaczki w tym samym wieku - stąd pytanie ??
Dzisiaj mam zaplanowanie sprzątanie , więc zmykam - będę zaglądać co jakiś czas - miłej produkcji na forum :-D

mlodamamo ja nie chodziłam po korytarzu po sn, nawet nie mogłam wstac zeby sobie to akwarium z Kurczakiem blizej lozka przystawic, dziewczyna z sali mi go przyciagneła, przez 2 tyg. obiady jadlam przy ławie na kolanach, zalozyli mi 24 szwy, dziekuje wole cc.....

Agnis no to gratuluję małego geniusza :D

Młoda mamo
no tak w trakcie nie boli dopiero potem :p a co do cewnika to nie dam sobie na żywca go zakładać :p dopiero po zo :p

Mi jeszcze nic nie leci:happy2:

Zaraz przyjedzie do mnie kurier z prezentem dla męża .. kupiłam aparat cyfrowy :D więc już mam komplet prezentów na święta :) Ma do wyboru dostać jutro albo prezent mały i średni (mały - komplet skarpet :p średni klawiaturę) albo duży (aparat) tak żeby zostało coś pod choinkę :p a cwaniak chce prezent średni i duży teraz a mały pod choinkę :p dając mu aparat cyfrowy połączyłam fajne z pożytecznym bo i tak mieliśmy go kupić przed urodzeniem dziecka :p

Ostatnia edycja:
Temat szyjkowy dzisiaj króluje od rana - ja w temat się nie wgłębiam skoro lekarz wpisuje, że szyjka ok to ok. Nawet sama nigdy nie sprawdzałam - chyba agnis napisała, że jeśli czuję ruchy i kopniaczki to jest ok. Bardziej martwię się przepływami i wtedy w necie szukam informacji i rozkładam te wiadomości na czynniki pierwsze :) Jeśli chodzi o poród- córkę rodziłam sn a teraz będę czekała na decyzję lekarzy bo w mojej sytuacji to oni będą wiedzieli jaką najlepszą decyzję w sprawie porodu musza podjąć - czy sn czy cc. Ja się tylko dostosuję :tak:
U nas też wczoraj śnieg popadał ale dzisiaj śladu nie ma i córka niepocieszona bo przecież jak Mikołaj saniami ma jutro przyjechać , żeby w buty powkładać prezenty????:-D
Jeśli chodzi o spojenia to na razie bólu żadnego nie odczuwam , ale musi faktycznie Was boleć bo skoro budzicie się w środku nocy przy przekręcaniu???Uważajcie na siebie :tak:
munius - aby do przodu z tym remontem - ale będziesz miała pięknie na święta :-)
agnis - gratki synka jaki zdolniacha. Czy Twój synek chodzi do 1 czy do 2 klasy - bo mamy dzieciaczki w tym samym wieku - stąd pytanie ??
Dzisiaj mam zaplanowanie sprzątanie , więc zmykam - będę zaglądać co jakiś czas - miłej produkcji na forum :-D

Susi
kochana mój w 1 klasie jest.
I widzę ze mamy taki sam pogląd na to co z szyjką i szpitalem:tak:

Ps.czy ja dobrze gdzieś tam w postach wyczytałam ze będziesz miała synka? A pierwsze co? Córka? Bo się pogubiłam:-D

reklama
DZIEWCZYNY...BŁAGAM O POMOC!!!:-:)-(
BOLI MNIE OD NOCY ZĄB szóstka...miałam ją już kiedyś leczoną... Zapisałam się na szybko na jutro 13:30 DO STOMATOLOGA....

ALE CO MOGĘ TERAZ WZIĄĆ NA TEN CHOLERNY BÓL?????????????

Przepraszam, że tylko o sobie jak mi przejdzie doczytam...tylko błagam pomóżcie

Do góry