reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

.jagódka - aż z ciekawości pogooglałam za tymi lalkami i są różne wersje. Jest nawet taka z wymiennym brzuchem - można robić mniejszy, średni i duży ciążowy, a w środku dziecko. Normalnie padłam! :tak:
To którą dostałaś? O, przepraszam, to którą córcia dostała? :happy2:

Za moich czasów już były takie lalki, więc jakiegoś szoku nie przeżyłam;-) Ta jest chyba z dzieckiem w środku i wymiennym brzuchem na płaski:-D Nie rozpakowałam tego, zajrzałam tylko do paczki, jak Klaudia z przedszkola wróci to będziemy dokładniej oglądać prezenty:tak:

reklama
Lusia:) nic się nie martw, bo nie jesteś sama. Ja się dziś rano pochwaliłam, że nic mnie nie męczy, ale teraz cofam każde słowo... Ostatnie pół godziny spędziłam w objęciach z "porcelaną" :eek:

MAMAMU ciesze się bo do tej pory waga leciała w DOL........od kad jestem w ciąży schudlam 4 kg....a teraz wkoncu poszlo do góry:):)bo balam się ze może cos jest nie tak....stad mój zaciesz:):):):):)

witam wszystkie ciezarowki a szczegolnie nowe:-)
ja tez mam wizyte na 30/12 i musze jeszcze tyyyle czekac ale ze po drodze swieta to moze jakos zleci
w tej ciazy wyskoczyl mi brzuch bardzo szybko jak jestem w kurtce to nie widac ale w sweterku juz tak;-)
trzymam kciuki za wszystkie mamusie z zagrozeniami i obawami i mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok
po troszeczku przybywa mi rzeczy dla maluszka .......najmniejsze ciuszki po corci sprzedalam a kolejne rozdalam no bo w tym czasie dwa razy sie przeprowadzalam i do tego nie planowalismy wiecej potomkow ale moje kolezanki zawsze cos wynajda w domku po swoich dzieciaczkach i mi podrzucaja ,no i ja tez teraz zostawiam po mojej corci ale to takie na dwa latka,lozeczko mam wozek tez jest tyle ze rozowo niebieski i jak bedzie chlopczyk to bedzie trzeba zmienic,ostatnio powyciagalam z pokoju malej zabawki dla niemowlakow grzechotki itp chowam wszystko do pudelek i po trochu rzeczy przybywa:-D

nie wiem jakie jest stadium Twojej ciąży, ale ja też już widzę brzuszek :cool2: miałam lekki brzuszek przed ciążą, ale teraz wyraźnie widzę, że to ten, który powinien rosnąć :)

do 30.12.2013 r. faktycznie trochę czasu... mi się dłuży do 19.12.2013 r., ale musimy dać radę!!

kochane:):):):):):)no to mam pierwsze ciążowe 0,5 kg:):):):):):):) dzisiaj waga drgnela do przodu:):):)

gratuluję!
moja waga drgnęła o 1 kg. nie jem dużo. sporo wymiotowałam. dobrze, że tyjemy :))

hejo, dziekuje za mile przyjecie do grona Mam :) czuje sie dzisiaj strasznie... chce mi sie plakac , wymiotowac i nic mi sie nie chce, a strasznie tego nie lubie .... Ja wizyte mialam 2 dnu temu , widzialam bijace serduszko i strasznie mnie to uszczesliwilo. Bede mloda Mama, poniewaz mam 19 lat i tak naprawde mam takiego stresa, ale mam nadzieje, ze z pomoca od doswiadczonych Mam dam sobie rade :) Jak juz wspominalam mieszkam w niemczech Lusia7 dolna Saksonia , i jestem tu prawie sama oprocz mojego narzeczonego. i paru znajomych ktorzy pare kilometrow ode mnie mieszkaja .

makota89 , lekarz chcial mi przepisac femibion , ale powiedzialam ze biore centrum materna , i nie miala nic przeciwko , wiec moze duzej roznicy nie ma . Ale kazdy organizm jest inny :) pozdrawim

19 lat to wcale nie tak mało :no: ja mam prawie 25 i jestem równie niedoświadczona jak Ty, ponieważ to moja pierwsza ciąża. widok bijącego serduszka Cię uszczęśliwia, więc nie ma powodu do płaczu :tak:

makota89 no już się tak nie postarzaj:):):) 24 jeszcze mamy,.....hahaha:):):):)

ale co prawda to prawda...wiek nie ma znaczenia...obawy takie same...a im mlodsza mama tym szybciej będzie miała spokoj z pieluchami:):):) ja zaluje ze wcześniej się za to nie zabrałam...:):)haha :):):):):):)mam kolezanke rowiesniczke a jej synus wlasnie chodzi do przedszkola..:):):):)a ja????:):):)ja dopiero będę się babrać w pieluchach:):):):):):)

Lusia:) Nie przejmuj się , ja tez mam dopiero 20 a moj mąz nie wiele więcej :-) i oprocz bagazu doswiadczen z dwoma ciazami ktore stracilismy , nie wiemy nic . Ale mam wiele znajomych w moim wieku ktore maja juz dzieciaczki i same sie wszystkiego uczyly :) bez niczyjej pomocy doszly do wszystkiego i to wlasnie one polecaly mi to forum ;)
anastazi ja tez sie ciesze z dodatkowych kilogramow a od pczatku ciazy przybylo 2,5 :) pewnie do czasu ale narazie sie ciesze :)

Pozatym moje samopoczucie na dzisiaj to jedno wielkie przygnebienie :/ do tego jeszcze moj mezus nie oszczedza mi zmartwien :/ Niby chcialby wszystko dobrze robic pomaga mi , po pracy sprzata , gotuje ogarnia wszystko ale nie rozumie mnie :( Nie rozumie mojego zmeczenia i humorow obraza sie na mnie i wogole czuje ze nie rozumie co czuje :( jak rozmawiac z mezem w takich sytuacjach ? zeby nie czul sie urazony , odtracony , albo na bocznym torze przez moje zmeczenie ? przeciez nie mam na to wplywu i on powinien to rozumiec .

Ostatnia edycja:
Madziorka to o której Twój Adaś chodzi spać, skoro ma tak poźno drzemkę? Mikołaj przestawił się na takie późne drzemki i zasypia ok 22:szok:

Anastazi ja się modlę, żeby waga stała w miejscu jak najdłużej...

Lusia jesteś młodziutka, ale potem dziecko będzie miało młodziutka mamusię:tak: Tylko same pozytywy;-)
Makota ja też mam wizytę 19-go :tak: Czekam z niecierpliwością!

Jagódka jak byłam byłam małą dziewczynką to marzyłam o takiej lalce :-D Wypychałam brzuch Barbie:-) U Was zdecydowanie lalka na czasie:tak:

Co do wyprawki zaczynam kompletowac od lutego. Najwazniejsze, że wiem co potrzebuję i co chcę ;-)

anastazi moje urodziny już w styczniu :D
venus to czekamy :)
a skąd bierzesz pomysły na wyprawkę?

Ostatnia edycja:
makota.....no ja mam w grudniu...a wlasciwie miałam przedwczoraj wiec zawsze roczek do przodu:):):):)

a tak nawiasem .....mój mężulek zrobil kolacje i kupil picolo:):):)i tak się zapijalismy szampanem dla dzieci haha:):):):)

reklama
venus27 - moje dziecko wstaje roznie 7-9 potem ma drzemke zazwyczaj 14-16/17 a zasypia 21-22

tynka123 - moj w poprzedniej ciazy tez mial humorki i ciezko nam bylo razem wytrzymac nie rozumial ze na pewne rzeczy nie mialam wplywu

Do góry