reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Inomama jesteś pewna że to czop miałaś? Bez żartów Laurka, siedź jeszcze w brzuszku proszę Cię! ;-)

a co do czopa to przecież nie wszystkim wypada, więc ja tam wolę bez - takie mam życzenie jak już można wybierać:-)

za to chciałabym chyba żeby mi wody odeszły przynajmniej nie będzie się trzeba zastanawiać czy skurcze porodowe to już czy może jeszcze nie??? ale czytałam że tylko u kilku procent kobiet wody odchodzą wcześniej

Ja mam wrecz odwrotnie:) Zyczylabym sobie zeby mi wody wcale nie odeszly...Znaczy dopiero w szpitalu tak jak z Kuba - zeby przebijali. Bo jakos nie wyobrazam siebie ze ide ulica I tu bach...I taka cala zalana szukam kacika zeby sie schowac I czekac az moj chlop przyjedzie z pracy :)

Aj melduję po wizycie,bez ktg,usg i ogólnie badania ginekologicznego...
Nie miałam pobieranego tego wymazu na paciorkowaca...Dostałam jedynie skierowanie na badania USR i P/C a- RH,mocz i morfologię...
i mam już +14kg:szok::szok:(ale brzuszek nie duży,za mną była pani 2tyg starsza ciążą i jej w porównaniu do mojego to ogromny był:-D)

Następna wizyta dopiero 8stycznia (nie mieli jak wcześniej zapisac...święta,nowy rok...) więc pewnie to będzie ostatnia:szok:

Udane z tym czopem jesteście:-D jedna lepsza od drugiej:-D

Milusia21 haha ja też ostatnio na ktg się cieszyłam, że przedemną była dziewczyna z giga brzuchem.... No ale w czasie badania położna powiedziała że przedemną były bliźniaki.... Wrrr i już m humorek opadł....:baffled:

Mi w obydwuch ciążach odeszło trochę wód wieczorem w domu.... Tylko tak ok szklanki wody. Jak w szpitalu poleciała reszta to faktycznie spoto... Dobze że nie w samochodzie....m:happy2:

Milusia21 haha ja też ostatnio na ktg się cieszyłam, że przedemną była dziewczyna z giga brzuchem.... No ale w czasie badania położna powiedziała że przedemną były bliźniaki.... Wrrr i już m humorek opadł....:baffled:

Mi w obydwuch ciążach odeszło trochę wód wieczorem w domu.... Tylko tak ok szklanki wody. Jak w szpitalu poleciała reszta to faktycznie spoto... Dobze że nie w samochodzie....m:happy2:

Z bliźniakami też nie miałam jakiegoś mega dużego:biggrin2:(za to rozstępów cały brzuch)no i większy był niż teraz,ale wiadomo jak we 2 zaczynali kopać to mi rozsadzili go trochę:-D to dla moje brzucha teraz po takim tornadzie jedno dziecko to pikuś:-D

Salli kiedy ja naprawdę do niczego jestem, no może do tego żeby leżeć i pokazywać paluszkiem co jest do zrobienia ;) wiem że to normalne, ale też muszę trochę pomarudzić sobie jaka biedna jestem ;)
co do szpitala, to zbliża się termin kiedy straciłam moja małą,a ponieważ do tej pory przyczyna nieznana to się nami zajmą i obejrzą szczegółowo w klinice.
Inomama no faktycznie to były drastyczne obrazki :p ale dobrze wiedzieć
Kajtek wody o konsystencji kiślu, hmm nie widzi mi się to, ale jak tak się zastanawiasz to może sprawdź zapach, podobno pachną jak świeża ryba.

Jeszcze a propos wód, koleżanka rodziła podobno "na mokro" tzn najpierw skurcze i rozwarcie a wody już przy parciu i malec wypłynął z niej, więc poszło bardzo gładko. Nie wiem czy wierzyć w tą historię ale ja też bym tak chciała :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Emka tak patrzę, że Twoja malutka by była w wieku mojego Nataniela. na prawdę przyczyna jest nieznana? nie mogę sobie wyobrazić co czułaś :( ale tym razem będzie dobrze, dobrze się Wami zajmą i już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo ;*

Kajtek ja podobnie jak Emka, kisielowatych wód nie widziałam. wody to wody, w dodatku bardzo ciepłe są jak wypływają.

Emka słyszałam o takich porodach, podobno dziecko lepiej je znosi, nie jest tak "poobijane" bo to głównie pęcherz wszystko amortyzuje :)

jeszcze co do czopu, mi wyszedł na raz cały i uwarzcie że mało to tego nie było. okropnie dużo.

Do góry