reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ema a miałaś jakieś przeciwskazania co do znieczulenia ogólnego? Pamiętam, że w papierach anestezjologa była opcja znieczulenia miejscowego ale pytała się mnie czy chcę widzieć co się dzieje i być przytomną, powiedziałam, że nie i mnie nie namawiała. Ja tylko pamiętam, że pytali dwa razy o nazwisko bo niby za cicho powiedziałam i pani z okienka mogła nie usłyszeć a później pani powiedziała, że mam ładne paznokcie i ......... odleciałam, ocknęłam się dopiero na łóżku na sali pozabiegowej. Musieli mnie przywieźć na wózku tak jak dziewczynę obok ale tego w ogóle nie pamiętam. Jestem ciekawa czy coś głupiego mówiłam ;-):-D

reklama
nie miałam przeciwwskazań, i dostałam znieczulenie ogólne - anestezjolog uprzedzał tylko już na wstępnej wizycie, że on podaje jak najniższe dawki i sądzę że z tego to wynikało... dziwne wrażenie ogólnie... ale najważniejsze że nic nie czułam:) chociaż liczyłam na to że odlecę...

Józwa to teraz czekamy zeby ladnie sie zaplodnily i zaczely dzielic... czyli chcesz czekac do blastocysty? to byloby 5 dzien? hmm nie rozumiem jak macie mozliwosc zaplodnienia 2 komorek? jestes z rzadowki? zapladniaja 6 i moga podac tobie 2 zarodki... a reszta dzieli sie dalej i jest zamrazana...

Kotuska83 ciekawy artylul ciekawa jestem czy w mojej klinice tez tak robia wolno....

Ja tez mialam podane 2 zarodki, lekarka sie zgodzila...

Ostatnia edycja:
Olusia kariotypy badano mnie i mojemu staremu, w zwiazku z tym ze ma on słabą jakoś nasienia miał tez zbadane CFTR i ZTF, a szczerze mówiąc co i jak z tymi badaniami to nie mam pojęcia, bada sie material genetyczny, na szczescie u nas nic nie wyszło i niech tak zostanie :) dziekuje Kasik za odpowiedz dla olusi:)

my jesteś u rodzinki mojego M na wsi i zostałam wyrobione w nianie :) i zostałam juz wykorzystana do podtarcia tyłka po kupie :) więc moge mieć dzieci, test przeszłam :) stwierdziłem ze chce dziewczynkę bo chłopcy to tylko samochody , to chyba nie moja bajka :) hahahahaha

kotuska pytanie do ciebie, widze ze zaczynasz w marcu, masz sama sie zjawić , czy zadzwonią do ciebie jak juz bedzie pora?

józwa teraz kciuki za seksik na szkielku :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Kotuska za ciekawy artykuł :-)

Genna czasem wstawiają Ci się fajne słówka, zapewne po autokorekcie. 'podpisanie tyłka po kupie' to hit sezonu! :-D ale się uśmiałam :-D :-D :-D

Ja podczas punkcji też szybko odleciałam, zdążyłam powiedzieć że zaczyna działać i już mnie nie było. Też ciekawa jestem czy coś głupiego mówiłam. Chciałabym być jednak trochę przytomna bo ciekawa jestem jak to u mnie wygląda, czy są jakieś trudności bo mój jeden jajnik jest trochę schowany

Edit: eh Genna edytowałaś i skorygowałaś to podpisanie tyłka :-D;-)

Genna, sama mam się zjawić przed @. Dr. Cz . ustawia sobie pacjentki swoje wg. nr na konkretne miesiące. I ze mój to marzec to tak kazał przyjść na początku miesiąca.

Józwa to teraz czekamy zeby ladnie sie zaplodnily i zaczely dzielic... czyli chcesz czekac do blastocysty? to byloby 5 dzien? hmm nie rozumiem jak macie mozliwosc zaplodnienia 2 komorek? jestes z rzadowki? zapladniaja 6 i moga podac tobie 2 zarodki... a reszta dzieli sie dalej i jest zamrazana...
Ja tez mialam podane 2 zarodki, lekarka sie zgodzila...

Olusia,może źle się wyraziłam, 6 zapłodnią, czyli moje wszystkie, a chodzi o możliwość transferowania 2 zarodków. Tak, jestem z rządówki.

Fajnie, że masz możliwość podania 2 zarodków. Ja tak miałam w poprzednich 3 próbach (podane za każdym razem 2 zarodki) i nic nie wyszło:zawstydzona/y: A teraz w ramach MZ mogę mieć podany 1 zarodek i trochę mnie to martwi:no: Bo nie wiem czy szanse na ciążę są porównywalne czy mniejsze z 1 zarodkiem???

reklama
Doktor określił moje komórki jako klasę M II.Powiedział, że nie są najgorsze, ale czytam na forum, że nie jest to najlepsza klasa... Jakie macie doświadczenia?

Do góry