reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Józwa kciukasy, oby dni do bety minęły jak najszybciej :tak::-):tak: Co do relanium to dziewczyny pisały, że spały prawie całe dnie po tym więc odpada prowadzenie auta i w pracy chyba też nie za bardzo się skupisz, co prawda nie wiem jaką masz pracę ale jeżeli nie jesteś stróżem ;-) to każda inna praca chyba też odpada przez czas brania relanium.

Lilia tak jak pisała Olusia w rządówce są 3 pełne stymulacje i wszystkie crio więc warto. Skoro podpisałaś papiery rejestrujące to już leci Wam kolejka, później rejestracja i do roboty :-) Klinikę możesz zmienić raz więc warto się poważnie zastanowić.

reklama
Infinity, ja też za każdym razem po transferach max do 3 dni odpoczywalam w domu, byłam na zwolnieniu lekarskim. Później normalnie pracowalam i to bardzo mi pomogło przetrwać ten nerwowy czas oczekiwania na betę. Staralam się nie dźwigać nic ciężkiego, spokojnie funkcjonowac, nawet zbytnio nie sprzatalam:) w zasadzie już po transferze wszystko w rękach Boga...
Jozwa a u jakiego lekarza się leczysz?

Józwa to trzymamy kciuki aby obie kruszynki z Tobą zostały :tak:
Ja też brałam Relanium - w Gamecie to standard - od dnia transferu przez 3 dni 2x1. Na mnie jednak chyba ten lek nie działa, nie czułam większej różnicy, nie byłam senna, pomimo że tego typu liki brałam pierwszy raz, a tak liczyłam na pełny relaks przynajmniej przez te 3 dni :-D ...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,leczę się u dr Skw. Relanium też pierwszy raz, ale mocno mnie zmuliło :) A do pracy chcę iść, bo ostatnie 4 dni od punkcji siedzę w domu. Poza tym nie bardzo mam ochotę tłumaczyć się w pracy, o co chodzi. Tylko to relanium... może jak dziś się wyśpię, to nie zasnę jutro przed kompem w biurze :)

Jóźwa, Relanium oprócz swojej funcji uspakajającej ma również funcje wpływające na zagnieżdżenie. Chodzi o to ze wpływa na endometrium aby nie powodowało skurczów co pozytywnie wpływa na zagniezdzenie. Czytałam ze 3 dni to minimum aby je brac, niektóre kliniki stosują nawet do 5 dni. Nie jest natomiast zalecane dłuższe zażywanie gdyż może mieć negatywne skutki dla zarodka. Mi lekarz powiedział że musze brać 3 dni i koniec a że zawodowo jeżdżę autem to musiałam brać L4.

Jóźwa, Relanium oprócz swojej funcji uspakajającej ma również funcje wpływające na zagnieżdżenie. Chodzi o to ze wpływa na endometrium aby nie powodowało skurczów co pozytywnie wpływa na zagniezdzenie. Czytałam ze 3 dni to minimum aby je brac, niektóre kliniki stosują nawet do 5 dni. Nie jest natomiast zalecane dłuższe zażywanie gdyż może mieć negatywne skutki dla zarodka. Mi lekarz powiedział że musze brać 3 dni i koniec a że zawodowo jeżdżę autem to musiałam brać L4.

Kotuska, dzięki, pojęcia nie miałam! To biorę 3 dni po 2 x, jak doktor przykazał! Ja dojeżdżam pociągiem i autobusem, więc chyba dam radę.

Witajcie dziewczyny

Mam nadzieję, że wybawiłaś się za wszystkie czasy :-) Dziękuję za informacje.

Staram się z moim M o rządówkę i w związku z tym mam kilka pytań.

Czy rządówka obejmuje 3 pełne stymulacje i niezliczoną liczbę criotransferów??

W mojej obecnej klinice podpisaliśmy oświadczenie o wstępie do programu i umowę. Umowa przez klinikę nie została podpisana, ponieważ mieliśmy do wykorzystania w tej klinice mrozaczki. Czy w związku z tym podpisanym oświadczeniem jestem skazana na moją klinikę czy mam szanse uczestniczenia w programie z innym realizatorem niż moja klinika??

genna - z tego co pamiętam to Ty zmieniłaś realizatora. Na jakim etapie zmieniałaś po jakieś próbie czy jeszcze przed przystąpieniem do pierwszej próby?? Ile czekałaś na odp.?

Z góry dziękuję za odp. Wasze odp. pomogą mi w podjęciu decyzji co mam dalej robić.

Pozdrawiam.

Lilia cieszę się ze staracie się o rządowkę, na pewno ulga dla portfela :)
już odpowiadam na twoje pytania ale widziałam ze dziewczyny już zaczęły :)

tak masz 3 pełne stymulacje i niezliczoną ilość transferów płacisz tylko za leki, jest pomysl by wizyty między nieudanyą próbą a kolejną stymulacja były płatne, ale to się jeszcze okaże , criotransfery sa liczone do 1 procedury tej gdzie była stymulacja, więc w zależności ile będziesz miała mrozaczków tyle bezpłatnych criotransferów.

co do podpisania oswiadczeń to właśnie nie wiem jak to jest, teoretycznie umowy nie podpisywaliście więc nie powinno się to liczyc jako kwalifikacja, najepiej zadzwoń do Ministerstwa Zdrowia i się dowiedz, można też napisać e-mail ale długo odpowiadają, lub zapytaj w klinice jak to jest.

tak zmieniłam realizatora ale po pierwszej nieu danej próbie, niestety trwało to u mnie miesiąc , ale właściwe nie wiadomo przez kogo, właściwie przez starego realizatora, ponieważ pismo o zmienie realizatora składasz w starej klinice i oni wysyłają to listem do ministerstwa i czeka się na odpowiedz od ministerstwa,w pismie już musisz podac nazwe innego realizatora...ja po 2 tygodniach zadzwoniłam do kliniki , gdzie powiedzieli mi ze nie mają odpowiedzi(podobno właśnie klinika miała mnie o tym poinformować, ale jak się okazało później wcale nie) zadzwoniłam tez do ministerstwa i kazali jeszcze chwilke poczekać i zadzwonić do nich, po kolejnych 2 tyg zadzwoniłam do starej kliniki gdzie pani ze zdziwieniam powiedziała ze to MZ powinno mnie poinformować, a wcześniej mówiła coś innego, zadzwoniłąm do MZ , przestawiłam sytuacje, ze już dzwoniłam itd., pani kazała zostawić nr i miała oddzwonić, po 10 min tel. ze niestety w ogóle nie otrzymali mojego pisma, ja oczywiście wkurzona jak nie wiem co, ale powiedziała ze to wyjątkowa sytuacja i szybko mi pomogą bo za kilka dni małam mieć wizyte u nowego realizatora, napisałam jeszcze raz pismo, wysłałam skan e-mailem i zwykła pocztą, po 1 dniu od telefonu pani dzwoni ze wszystko załatwione:) i spokojnie jechałam do nowego realizatora :) ufff rozpisałam się :) u mnie z przebojami trwało 1 miesiąc więc nie wiem jak wygląa to normalnie, ale wiem ze są tu dziewczyny, tzn zaglądały, które zmieniały realizatora, ale nie posałay jak im wyszło, malwisia może się odezwie :)
powodzenia życzę :)

józwa kochana to teraz 3mam kciuki za maleństwa :) i bierz relanium jak doktor kazał to dla waszego dobra :)
józwa uzupełniam tabelke wiec mnie popraw jak coś źle wpisałam

Ostatnia edycja:
Olusia Ca125 służy m.in. do oznaczenia endometriozy, jest to marker nowotworowy ale jak jest podwyższony to niekoniecznie oznacza nowotwór... nie wiem do końca jak to z nim jest, wiem jednak, że u osób, które mają endometriozę, jeśli wynik jest wysoki, oznacza że występują ogniska endometrialne do usunięcia (czy coś w tym rodzaju... nie wiem na 100%, głoszę teorie na podstawie dwóch dobrze mi znanych pań i ich przypadków ;-) )
Józwa trzymam kciuki za zarodeczki&&&& nie uśnij w komunikacji miejskiej ;-)

reklama
józwa kochana to teraz 3mam kciuki za maleństwa :) i bierz relanium jak doktor kazał to dla waszego dobra :)
józwa uzupełniam tabelke wiec mnie popraw jak coś źle wpisałam

Genna, a gdzie ta tabelka? Bo ja ciemna masa jestem i wciąż jeszcze ogarniam to forum :)
Smerfeta, dzięki wielkie, nastawię budzik :)

Do góry