reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kurcze robilam w pt badania na wirusy HIV, HCV , cytomegalie w p/IGM i chlamydie P/IGM, teraz w piatek mam wizyte przed miesiaczka bo mniej wiecej w pn ja dostane i dzwonilam do labu to chyba nie zdaza zrobic chlamydii :(, a tak mi zalezalo na tej wizycie, bo mialam dostac juz stymulacje, a teraz sama nie wiem czy warto jechac w pt do kliniki nie majac jednego wyniku, bo reszta bedzie. Ehh a juz urlop w pracy zalatwilam. jestem w kropce... najgorsze ze trzeba bedzie czekac w takim razie az miesiac do kolejnej miesiaczki by zaczac stymulke.

Kurcze robilam w pt badania na wirusy HIV, HCV , cytomegalie w p/IGM i chlamydie P/IGM, teraz w piatek mam wizyte przed miesiaczka bo mniej wiecej w pn ja dostane i dzwonilam do labu to chyba nie zdaza zrobic chlamydii :(, a tak mi zalezalo na tej wizycie, bo mialam dostac juz stymulacje, a teraz sama nie wiem czy warto jechac w pt do kliniki nie majac jednego wyniku, bo reszta bedzie. Ehh a juz urlop w pracy zalatwilam. jestem w kropce... najgorsze ze trzeba bedzie czekac w takim razie az miesiac do kolejnej miesiaczki by zaczac stymulke.

Na wyniki chlamydii z krwii czekałam ok. 2 tyg, a z posiewu 1 dzień.

cześć dziewczyny, mam pytanie, czy przed rozpoczęciem stymulacji można brać jakieś leki? Głównie chodzi mi o przeziębienie. Jestem chora i nie mogę od kilku dni sobie z tym poradzić, a nie wiem czy można brać coś w stylu aspiryny itp. 13.01 mam zrobić badania z krwi i boję się, że coś może mieć na to wpływ i wyniki będą kiepskie.

cześć dziewczyny, mam pytanie, czy przed rozpoczęciem stymulacji można brać jakieś leki? Głównie chodzi mi o przeziębienie. Jestem chora i nie mogę od kilku dni sobie z tym poradzić, a nie wiem czy można brać coś w stylu aspiryny itp. 13.01 mam zrobić badania z krwi i boję się, że coś może mieć na to wpływ i wyniki będą kiepskie.

Anulla, nie wiem, czy można, ale ja brałam Iskial (ten olej z rekina:), wit. C, wszelkiego rodzaju proszki typu fervex, itp i mi pomogło, a czy miało wpływ na wyniki...nie wiem :(

Tak więc siedzę w pracy, staram się funkcjonować normalnie i chyba nikt nie zauważył, że najchętniej zasnęłabym na biurku :)
Czuję się dobrze, choć myślę i myślę i myślę, jak to wszystko będzie.
Od czasu stymulacji miałam zrozumiałe pobolewanie podbrzusza, a i teraz nieco czuję jeden jajnik, ale to pewnie normalne po punkcji. Za to sporym dyskomfortem są zaparcia i problemy z wypróżnianiem, które trwają do dziś, czy Was też coś takiego dotknęło..?
Aha, i jeszcze pytanie, w którym dniu po transferze powinno dojść do zagnieżdżenia zarodka? W 3, 5?

józwa kochana to teraz 3mam kciuki za maleństwa :) i bierz relanium jak doktor kazał to dla waszego dobra :)
józwa uzupełniam tabelke wiec mnie popraw jak coś źle wpisałam

gonna,a więc:
Józwa - Gameta Gdynia
Punkcja - 03.01 (pobrano 11 kom., 6 się nadawało, ostatecznie tylko 2 się zapłodniły)
Transfer - 06.01 (podano 2 zarodki / nic do zamrożenia nie zostało)
Beta - 16.01 (wydawało mi się, że lekarz mówił 17., ale na kartce widnieje 16.)

Witam:tak:
Smerfeta badanie Ca 125 nie jest miarodajne i nie zaleca się fo robić w celu wykrycia endo:confused2: czasem jak jest torbiel to warto zrobić. Ja w 2009 roku miałam torbiel niby endo 6 cm a wynik Ca był super bo coś koło 10:eek: w maju ubiegłego roku zrobiłam mi sie czynnościówka przez dr i jego zalecania odnośnie duphastonu, chcieli mi wmówić że to torbiel endo, a ja wiedziałam swoje:sorry:zrobiłam Ca i też wyszło spoko a torbiel się wchłonęła. Jakby była endo to tylko do usuniecia,

Dziś byłam u lekarza w ramch swoejgo pakietu NFZ, mam zalecone tylko podstawowe hormony tj. LH, FSH, PRL, E2, DHEAS, testosteron.
Porozmiawiałam z nim odnośnie innych badań o ktorych piszą na in vitrowym, czyli jakies przeciwciała jądrowe, antykardiolipidowe, mutacje genów itd to powiedział że to marnowanie pięniedzy bo one nic nie wnoszą do poczęcia:no:już sama nie wiem co robić, koszt tych badań co mi poleciła dziewczyna z in vitrowego to około 2000 zł:szok: Dr odniósł się też do laparo i histeroskopi... ze w moim przypadku nie jest ona koniecznością:crazy:nie wiem sama czy jestem zla tą wizytą czy rozczarowana czy wierzyć czy nie. 22 stycznia mam wizytę w klinice, zobaczymy co powie mój dr

Gizas to tak na moje wychodzi mi, że Ty wcale nie masz endometriozy!!! Eh jak taki jeden lekarz potrafi wszystko spratolić i namieszać na przyszłość. Co do Ca125 to moja przyjaciółka aktualnie nie ma torbieli a marker ma podwyższony. Dlatego ginka wysyła ją na laparoskopie bo twierdzi, że są ogniska endometriozy do usunięcia. Po usunięciu, tak przez ok 3 miechy (to wyczytałam na wątku o endometriozie) ma szanse naturalnie zajść w ciążę.
A badania immunologiczne są straaasznie drogie... Czy nie wnoszą nic? Moim zdaniem jedne wnoszą a inne nie, tak jak widzimy na wątku in-vitro. Np przeciwciała przeciwjądrowe to chyba przy ivf nie mają znaczenia, ale np mutacja w jakimś genie to tak, bo wiesz wtedy czy możesz coś poradzić np odpowiednią kombinacją suplementów... czy np przy komórkach NK będziesz wiedzieć, czy brać encorton, czy inne świństwo ;-) Dlatego właśnie w tym tyg mam nadzieję zrobić komórki NK (koszt 'tylko' 205 zł) a na 29 stycznia umówiłam się na badania mutacji na NFZ
Na Twoim miejscu Gizas chyba bym upierała się na histeroskopię. Ważne, że nie zaszkodzi a może nawet coś wniesie :tak: A reszta badań to jak czujesz :happy:

Anulla na tym etapie to chyba możesz wszystko łykać, byle na zdrowie poszło ;-) Jeśli ewentualnie masz badać krzepliwość np dla anastezjologa, to później po prostu zaznacz że byłaś na aspirynie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja znowu z zapytaniem, bo nie widzę w regulaminie, że refundacja obejmuje IMSI. Czy refundują tylko ICSI??

Ostatnia edycja:
Do góry