reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

kasienka ​tylko zastanawiam mnie bo jakis takich skurczy to ja nie mam,nie wiem czy to dobrze....czasem jak na @ i nie wiem czego sie spodziewac jak sie zaczna te skorcze że jakie maja byc okresowe czy kujace......

reklama
Helola. Ja tez po wizycie kontrolnej w szpitalu. I jest tak jak podejrzewalam... Nie zamierzaja przespieszac porodu do co najmniej 10 dni po terminie. A wielkosc dziecka wg nich nie jest powodem do szybszego wywolania porodu albo cc bo cc zawsze mozna zrobic...ehhh czyli przyjdzie mi sie jeszcze pomeczyc. s mala wg usg dzisiejszego ma ok 3800. Kolejna wizyta za tydzien I to tez tylko kontrola!!!! To nic ze mala bedzie miala wtedy juz ponad 4000. Kurcze mam nadzieje ze tym razem sie usg pomyli w druga strone bo inaczej czeka mnie powtorka z rozrywki (Kuba mial 4240). Moze byc ciezko troche :p

Anbas - to ja Ci życzę, żeby Twój "maleńki" okruszek zechciał już wyjść, co byś nie miała tak ciężko :)

Ja po wizycie... Kurcze tak długo zatrzymywaliśmy przedwczesny poród, a teraz Maluch nie chce wyłazić:eek:
To moja najdłuższa ciąża. Szyjka długa, 1 cm rozwarcia, mam ktg robić 2 razy w tygodniu. Tylko ciśnienie 1 raz w życiu takie wysokie 140/80 mam badać i jak nie zejdzie jechać do szpitala....:eek:

Hej Dziewczyny :-)
My też po wizycie. Ktg ok, skurczy właściwie brak. Szyjka powoli się skraca - 1,5 cm, rozwarcie 0,5 cm. Szymek trochę mniejszy niż się spodziewaliśmy - 2,8 kg, co mnie zmartwiło nieco. Do tego łożysko "wygląda na dosyć dojrzałe" i wód jakoś bardzo dużo nie ma. W czwartek idę do szpitala na 3 dni, porobią mi przepływy i pobiorą gbs. Znów zaczęłam się martwić...
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.

Czyli ze dobrze wizyty ?? ;) już wszystkie mamy terminy prawie już bym chciała żebyśmy pisały o ulewaniu pielęgnacji a tu ciagle szyjki trzymają

NAPIERDZIELAM KÓŁKA DZIŚ po domu niech mi się syn rodzi już bo robię się okropnie zła !!!!!! Płakać mi się chce!!

Moja kumpelka rodziła Fabianka swojego dwa miesiące temu i zrobili jej cc bo pierwszy poród 4500 miał mieć okazało się ze ma 3900 i da radę mieć cc ze wzg na wagę przecież niech sie taki ordynator kładzie na brzuchu jak wezmę bejsbolowy kij jak pchne to szybciutko by robił cc !!

reklama
powodzenia szyjkowe mamy :) - jeszcze niedawno martiwlysmy sie ze szyjki nam puszczaja a teraz martwicie sie (bo ja juz nie) ze szyjki nadal trzymaja:)

Do góry