reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

najlepiejj to zostawic sobie butelke z dziubkiem po wodzie i tam rozrobic tamtum rosa ;)

a co do torby ja mam spakowana mala sportowa tak wyszlo ze szlafroczek cienki tylko biore , pampersów tylko 10 bo daja a podkladów tylko 5 bo tez daja ;D a zeczy na wyjscie mam polozone w fotelku w reklamówce co by M sie nei zgubil ;D

reklama
a mam jedna Torbe w ktorej jest 4 kieszenie ... jedna najwieksza dla mnie ... a trzy mniejsze boczne dla maluszka i sie zmiescilam spokojnie ,,, a u nas trzeba wszystko niemal wziasc... i pampy i chusteczki i rozki i ciuszki i podklady na lozko bo daja tylko jeden a jak sie zabrudzi to swoj wlasny i podklady poporodowe swoje (wzielam 2 paczki) szlafrok tyle ze cienki... dwa reczniki... trzy koszule ... wkladki laktacyjne i inne duperelki ,,, jedynie co to kosmetyki przelalam do mniejszych buteleczek zeby nie wozic 500ml szamponu czy zelu do kapieli.. nawet wode 2l zmiescilam :p

i chcialabym juz rodzic

A po co mi tantum rosa przy cc?? Ja mam octenisept.na ranę i zwykly plyn do higieny intymnej;)
Ikasia, ale octenisept to do pępka dla dziecka i do rany po cięciu, a do podmywania żel do hi i tantum rosa, ja w każdym razie kupiłam sobie na wszelki wypadek, chociaż z tego co wiem, to przy cesarce czyszczą przed zaszyciem i potem jest mniej odchodów poporodowych... Ale w sumie nie wiem, może nie używać lepiej nic poza standardowym kosmetykiem do podmywania?

Milusia, do tantum rosa można w aptece kupić irygator albo jak masz butelkę z dzióbkiem, to też jest OK :)

Ja mam dużą torbę szlafrok, 3 koszule, laczki, kilka sztuk poodkładów i pieluszek bo u nas dają, kosmetyki dla mnie, wkładki do piersiaków, majtki jednorazowe, skarpetki, 3 ręczńiki, myjkę, tamtum rosa, dla maluszka biorę bephanten i maść do pupy, rękawiczki drapki, smoczki, pieluszki tetrowe i flanelowe, chusteczki wilgotne 2 paczki bo dla mnie też będą.
Chyba dopakuję jeszcze książkę. No i oczywiście wody i biszkopty to na poród.
No i chyba muszę wysłać m po czopki na hemorojdy i glicerynowe na kupkanie...
Kurcze zapomniałam jeszcze muszę spakować kubek, talerzyk, widelec, herbatę....

Anitenka ja miałam cc i naturalny. Wydaje mi się że porównywalnie jest krwawienie, choć przy cc pamiętam wielkie skrzepy krwi, które wyglądały jak wątróbka i trzeba je było położnym pokazywać....

Ostatnia edycja:
Salli - czy Ty wiesz, ze za 2 dni będziesz mamą?:)

Agagasm - to wyjaśnia czemu ostatnio myślałam, ze zejdę przy palcowaniu doktorka!

Ikasia - ja mam też 2 torby:) i to nie jest moje ostatnie slowo!:)

Milusia - ja sobie do szpitala biorę czajnik nawet, coby wodę mieć dobrą do tantum:)

Kaczuszka - nie mogłaś napisać wcześniej o tych skrzepach? tak się wszystkim niedawno wątróbki chciało - szybko by przeszło:):):)

ja mam dziś jakąs głupawkę! to chyba stresik przed wizytą...w piątek było 2cm rozwarcia...zobaczymy czy cokolwiek się ruszyło

Inomama - Ty dziś wizytujesz?
A z tym czajnikiem to fajny pomysł, tylko u mnie w szpitalu nie można mieć takich wynalazków na sali :/

A mi na pytanie co mam zabrac ze soba pani mowi koszulke ktorej nie szkoda bo odrazu dostane dziecko brudne pod nia i cieple skarpety ooooooo taaaaaka wyprawka haha

&&&&&& za dzis juz naprawde ostatnie wizyty tabelka taaka krotka :)

reklama
Pustiszi, a ja po pierwszym porodzie koszulkę mam do dziś w dobrym stanie ;) cały czas ją mam, bo sentyment nie pozwala się jej pozbyć, a plamki nie ma ani jednej :)
Moja wizyta w środę - już się nie mogę doczekać co gin powie.

Do góry