reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Majka - doskonale Cię rozumiem, bo jestem na tym samym etapie myślenia jak Ty:) Mój mąż myśli tak jak inne dziewczyny - jak się nie uda, to trudno, tak musiało być a jest tyle dzieci, które potrzebują miłości, że zawsze możemy się zdecydować na adopcję. No ale dla mnie to jeszcze za wcześnie. Tak naprawdę, to ja jeszcze 2 lata temu nie chciałam jeszcze być w ciąży. A teraz tak się wszystko szybko potoczyło, że nie potrafię dopuścić myśli, że może wcale nie będę biologiczną matką. Także doskonale Cię rozumiem, a myślę, że zmiana myślenia przyjdzie z czasem. Do tak poważnych decyzji trzeba dojrzeć.

Ja bym ze sobą wzięła wszystko jak do szpitala - koszulę, kapcie, no i skarpetki, bo ja strasznie marznę:)

reklama
Niepokorna: super, bardzo sie ciesze i gratuluje :) Ja też już po wizycie. Maluszek ma juz troszke ponad 5 cm :) W poniedziałek mam usg prenatalne+test pappa. Po dzisiejszej wizycie i kolejnej ślicznej fotce z usg wiem że w poniedziałek wszystko musi wyjść dobrze, innej opcji nie ma :)

Niepokorna - wspaniale !!! GRATULUJE, to musiało być wyjątkowe przeżycie!:) :-)

A ja się melduję po wczorajszej wizycie:). Widziałam swojego kropka :-D. Jest we właściwym miejscu i niech tam zostanie na kolejne 9 miesiecy. :yes: TSH faktycznie za wysokie mam, doktor podwoil dawke leku czyli teraz mam euthyrox 50 zazywac, ale w przyszlym tygodniu swoja droga do endokrynologa mnie wyslal. Odpowiedzial na wszelkie watpliwosci i do boli plecow i innych kazal sie przyzwyczaic, a w ostatecznosci brac no-spe. Kolejna wizyta 30.01 - to bedzie 7 tydzien wiec bedzie stresik bo juz dzieki Wam wiem czego sie moge spodziewac.. bede oczekiwac na ta melodie rytmu serca. Teraz zycie od wizyty do wizyty bedzie. Powoli wycofuje mi leki jakie bralam, nawet duphaston mam brac o jedna mniej tabletke czyli zamiast 4 bedzie 3.

Przesłam wam moc fluidków ciążowych - ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:laugh2:

Będę tu z Wami dalej się integrować i stresować i co najważniejsze razem wspierać. :tak:

Minni27 - super. Maluszek rośnie jak na drożdżach :-) Trzymam już teraz kciuki za udaną kolejną wizytę u lekarza.

Cyryjanka - super wieści. Cieszę, że maluszek jest tam gdzie trzeba - czyli w brzusiu u mamusi :-)

Majka bo M pobrali plemniki w pazdz. które były zamrożone . Zaraz po punkcji je rozmrozli i czekaliśmy aż zaczną się dzielić dlatego transfer miałam za 3 dni ....

STYCZEŃ:

17: dorotav - wysoka beta
17: Hope84 - scratching
17: Jogo - USG kontrolne

18: mmm… - podglądanko
18: Madzia76 - kolejne podglądanko
20: genna - kolejna wizyta u immunologa
20: agitek - II weryfikacja
20: almek - wizyta u immunologa
20: Minni27 - usg prenatalne + test pappa
21: _Infinity_ - transfer blastusia :)
21: Kinga_1 - wysoki progesteron :)
21: Lilia♥ - wizyta w obecnej klinice
21: majka201 - punkcja
22: Zuzia2011 - USG serduszkowe
22: GizaS - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
22: Bziumelka - wysoka beta
23: martaczi - podglądamy maluszka
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)

LUTY:

3: Lilia♥ - wizyta w innej klinice

Minni27- super wiesci - pewnie ze musi byc dobrze:) Gratuluje Mamusiu - swoja droga chyba kazda jak przeczytala ze twoj maluszek ma 5 cm zaraz sobie wyobraza takie malenstwo na dloni - jakie to juz duze malenstwo:)

Cyryjanka - widzisz ty rowniez przynosisz dobre wiesci oby tak dalek dziewczyny - gratuluje kropka i juz trzymam kciuki za usg serduszkowe:)

reklama
Minni27 to super ze maluszeka tak ładnie rośnie teraz to już pójdzie z górki:-D.

Cyrianka na pewno wszytsko będze dobrze teraz juz musi:-D.

Dziewczyny ja na punkcje też brałam koszulę kapcie i skrpetki, nie wiem jak jest teraz bo tamat była w 2012 r. a teraz to moja klinika nie źle się rozrosła.
Powiedzcie mi czy w dzień punkcji to ja eutyrox mam brać bo kurcze nie wiem???

Do góry