reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dopisuję się :-)

STYCZEŃ:

23: mmm… - punkcja
23: agitek - III weryfikacja

23: Madzia76 - punkcja
23: martaczi - podglądamy maluszka

24: Anulla28 - kolejne podglądanie
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
27: Anulla28 - wstępna data punkcji
28: lalka - wizyta
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)
31: _Infinity_ wysoka betka :)

LUTY:

3: dorotav -
wizyta u immunologa
10: genna - kolejna wizyta u immunologa

mmm
ja miałam niewielkie plamienia związane z dużą ilością pęcherzyków, ale były na tyle niewielkie że mała wkładka higieniczna wystarczyła. U mnie takie rzeczy jak jednorazowe środki higieniczne zapewnia Klinika - są w każdej toalecie przy gabinecie. Koszulę miałam swoją bo wolałam bawełnianą, nieprzezroczystą ;-) kapcie też wzięłam. Szlafrok kazali ale nie miałam go nawet kiedy użyć (do samej punkcji nie wolno, później byłam od mega grubą kołdrą i kocykiem :tak:).

reklama
Olusia - ja wczoraj po 23.00 padłam :biggrin2:

mmm... - życzę Ci, aby Ci pobrali jak najwięcej komórek najlepszej jakości :tak:

agitek - &&&&&&&&& za III weryfikację
martaczi - słońce, ja już zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę. Wszystko będzie w najlepszym porządku :tak:

STYCZEŃ:

23: mmm… - punkcja
23: agitek - III weryfikacja

23: Madzia76 - udany transfer
23: martaczi - podglądamy maluszka

24: Anulla28 - kolejne podglądanie
27: martaczi - badanie prenatalne
27: Kinga_1 - wysoka betka :)
27: Anulla28 - wstępna data punkcji
28: lalka - wizyta
30: Jo.M. - kolejna wizyta u immunologa
31: elleni - kolejna wizyta USG
30: Cyryjanka - USG serduszkowe :)
31: _Infinity_ - wysoka betka :)

LUTY:

3: dorotav -
wizyta u immunologa
10: genna - kolejna wizyta u immunologa

_Infinity_ - ale się zgrałyśmy :-)

Ostatnia edycja:
Kinga spokojnie to ze u mnie nie wyszlo to nie znaczy ze u Ciebie tez nie wyjdzie. A myślę ze progesteron nie ma az takiego znaczenia, bo jakby miał to by kazali odstawić wszystkie leki i czekać na @. Jak dojdzie do zagnieżdżenia to pewnie wtedy rośnie. Jednak nikt mi nie powie że brak objawów to dobry objaw... Jak się udaje to napewno coś boli:) Teraz zastanawiam sie jak to jest u mnie w klinice, ile się czeka na drugie podejscie...
A powiedzcie mi czy można podejść pomiędzy podejściami rządowymi prywatnie??

bziumelka według mojej wiedzy nie można podchodzić prywatnie , ale spokojnie ty nie będziesz długo czekać na kolejne podejście , bo masz pierwszeństwo przed tymi co pierwszy raz, kwestia tego kiedy lekarz powie ze możecie podchodzić bo twój organizm już doszedł do siebie., wiec głowa do góry :)

Dziewczyny ja tylko na chwilke - pozniej nadrobie zaleglosci....

Bylam dzisiaj na pierwszym usg - jest jedno pieknie bijace serduszko:-D a maluszek ma juz 13,9 mm:szok::-)Jak wiec widzicie wysoka betka nie zawsze musi byc blizniakowa choc przyznam szczerze ze nastawilam sie na blizniaki i troszke smutno mi bylo ze jeden tymbardziej ze Pani doktor powiedziala ze jest druga otoczka wiec prawdopodobnie oba sie zagniezdzily tylko jeden nie przetrwal ale z drugiej strony mysle ze tak mialo byc i lepiej ze tak sie stalo teraz niz pozniej mialam bym sie martwic ze z jednym cos nie tak... Tak czy siak jestem przeszczesliwa i kazdej z osobna zycze takich cudownych wrazen....

zuzia mimo iż nie bliźniakowa mama z ciebie to i tak mamusia z pięknie bijącym małym serduszkiem, gratulacje :)

Zuzua 2011 wielkie gratulacje to musi być niesamowite uczucie usłyszeć serce swojego maleństwa ;) dużo zdrowia dla Wad na najbliższe miesiące. A mnie tak boli brzuch po punkcji że ciężko mi wstać musiałam zażyć paracetamol. I teraz pozostaje czekanir jutro ma dzwonić do mnie embriolog ile kom się zaplodnilo.

Majka &&& za seks na szkielku!
martaczi czekam jutro na wspaniałe wiadomości jak maluszek urósł . Który to tydz? Może juz poznasz płeć . Na ciezaroweczkach po in vitro dziewczyny w 11 -12 tyg juz sie wstępnie dowiedziały .

Zuzia o jaaa super cieszę się Waszym szczęściem:-D gratuluję
Jogo dzięki, że pytasz mam stresa przed tymi badaniami prenatalnymi, ale to zleciało jestem w 13 tyg :-)
Bziumelka przykro mi i jestem pewna, że nie można podchodzić w między czasie tzn. w czasie trwania programu do procedury prywatnie automatycznie Cię wykreślą z listy MZ dowiadywałam się bo chciałam swego czasu w między czasie wykorzystać komórki zamrożone a nie podchodzić od nowa do stymulacji, ale nie ma takiej możliwości swoją drogą uważam, że to bzdura!
Madzia za udany transfer &&&
Agitek
za wysoką betę &&&
Mmm
za udaną i bezstresową punkcję &&& (kiedy pierwszy raz szłam na salę zabiegową to płakałam jak bóbr, aż mi wstyd było takie nerwy, ale tam będzie Ci przyjemnie:-) jutro cała moc z TOBĄ) już zaciskam za zdrowe komórki i dużo dzieciaczków ;-)
Infinity za Blastusia niech zostanie na długie 9 miesięcy z Tobą:tak:

reklama
Mmm powodzenia jutri. Oby wszystkie komórki były dojrzałe. Nie stresyj się bo nie na czym zasypianie fajna sprawa 20 min wyjęte z życiorysu ;) Ja sie nie stresowalam samym zabiegiem bardziej mnie to krempowalo że będę leżeć goła i nie przytomna : D ale w sumie nic co ludzkie nie jest nam obce zwłaszcza dla takiego lekarza który nie jedno już widział ;)

Do góry