reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Wiesz co, nie jest tak źle z nimi. Ja miałam w 8tc tej ostatniej z synem wypadek samochodowy.
Nic się nikomu nie stało, ale mnie strasznie szarpnął pas i zrobili ma natychmiast scan, na
który wysłała mnie położna. Poza tym, jestem diabetykiem od 2012 roku i całą ciążę z Marcelem
prowadziła mi przychodnia w szpitalu i tabun lekarzy. Scany co miesiąc, badań aż za dużo, no
miałam dość chwilami jeżdżenia tam. Także w sytuacjach poważnych stają na wysokości
zadania. Sęk w tym,że plamienia w tak wczesnej ciąży dla nich nie są powodem do szybkiej reakcji,
a powinny. Wiem o tym i to jest tutaj chore:blink:

reklama
Dla mnie wazna sprawa jest np miec kontakt z lekarzem prowadzacym. Moja gin dala mi numer prywatny wrazie w moge zadzwonic do niej czy wyslac sms z jakims zapytaniem. Na szczesnie nie potrzebowalam w poprzedniej ciazy ale dobrze miec swiadomosc taka ze moge.

Ostatnia edycja:
Czarna ale w stanach służba zdrowia jest płatna? Może stąd to inne podejście? U nas jest
wszystko za free. Nie płacimy żadnych ubezpieczeń na służbę zdrowia. Do specjalistów jest
się trudno dostać, bo czeka się długo, ale dlatego,że jest tylu chętnych, a praktyki prywatne sa
rzadkością. No i tutaj zawsze dostaje się nr tel do położnej i na odpowiedni wydział szpitala, gdzie
również można dzwonić z każdym pytaniem, o każdej porze. Ja się nie zawiodłam na nich
w żadnej ciąży, ale być może jestem wyjątkiem:baffled:

Magda u mnie to wyglada tak. Kazdej kobiecie w ciazy czy dzieciom czy wogole kazdemu kto ma niski dochod nalezy sie ubezpieczenie miastowe. Nie placisz nic za wizyty badania, szczep dla dzieci dentystow itp. Czesto pracodawcy oferuja pracownikom ubezpieczenia albo ludzie bogatsi wykupuja sobie prywatne. W zasadzie dziala to tak ze ci co zarabiaja normalnie to wykazuja tylko 1/3 zarobkow i wtedy ma ubezp miastowe ktore jest naprawde dobre.
Ale wokolo jest rowniez pelno gabinetow i lab ktorzy przyjmuja prywatnie wizyta kosztuje powiedzmy 100$ pierwsza a kazda nast 60$ wiec wrazie co jak trzeba na juz to bez problemu tez mozna isc prywatnie ale duzo takich gabinetow akceptuje rowniez te ubezp miastowe takze nie ma problemu.

Ostatnia edycja:
O widzisz Czarna,to fajnie,że jest możliwość iść prywatnie. U nas niby też. Ja nie mam
u siebie prywatnych klinik, poza jedną która robi usg w ciąży itp. A przydałoby się czasem, bo
np. czekam już na wizytę u pediatry z synkiem ponad 9 miesięcy! Wolałabym zapłacić i zrobić
co trzeba, ale znowu testy alergiczne, to tutaj w ogóle ciężki temat...No nie ważne. Fakt jest faktem,
że służba zdrowia w Uk jest specyficzna, ale jest też równa dla wszystkich. Nikt nie ma lepiej, czy
gorzej. W Walii gdzie mieszkam również leki są dla wszystkich darmowe i to jest duży plus, ale
jednak wolałabym za to płacić, a miec w zamian łatwiejszy dostęp do specjalistów. Ehhh...co kraj
to obyczaj....najważniejsze, byśmy dotrwały WSZYSTKIE w zdrowiu do końca ciąży bez względu gdzie mieszkamy
i jak prowadzona jest nasza ciąża :happy2:

Ja z moja corka dzwonie dzis i nawet tego samego dnia jedziemy na wizyte do naszej pediatry kolezanka wczoraj zadz i pojechala od razu na testy alergiczne tzn pobranie krwi i jakos szybko ma miec wyniki takze nie mogr narzekac ...
Ale masz racje oby szczesliwie do konca :)

A ja takie pytanie z innej beczki.
Co myslicie o jedzeniu potraw z grilla w ciazy?
Jako ze jest fajnie cieplo z checia bym cos z grilla zjadla :p na pewno szparagi grillowane mniam ale co z miesem? Slyszalam ze nie bardzo dla ciezarnych?

reklama
Do góry