U
użytkownik 902
Gość
Faktycznie w kołyskę, na miniaturze nie było widać
Ale to chyba nie dziecko nawet, tylko lalka i dlatego tak dziwnie wygląda;-)

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jagódka, a nie wygodniej jest jak ta chusta na barkach jest? nie mam wprawy bo tylko raz psa wsadziłam, żeby sprawdzić czy się trzyma i jak się ten ciężar nosi. Wiązałam wg instrukcji załączonej do chusty, ale też patrzyłam w necie jak to się robi. Według mnie było dobrze, ale dlaczego wg ciebie źle?
No moze. Ja sie nie bede dziwica co teraz nie ma "sztucznego czegos" haha. Poczytajcie sklady tych wszystkich plynow ktorych zamierzacie uzywac. Wyciag z rumianku normalnie
![]()
Oj tam. Twoje wypowiedzi tez nie naleza do najmilszych... Napisalam tylko swoje zdanie a Ty odrazu ze wystarczy sklad poczytac!!!
Spokojnie. Nie kazdy sie tak zna jak Ty. Ja jeszcze jestem mloda niedoswiadczona przyszla mama... Tak uslyszalam odnosnie oilatum... Tak przeczytalam... Moze zle faktycznie. Ale dobrzepoczytam sklad i wygoogluje co oznaczaja poszczegolne skladniki.
ale wiesz kiedys nie bylo neta, ale i wydaje mi sie ze zywnosc byla zdrowsza i w ogole jakos bardziej naturalnie byloDobrze jest czytać i wiedzieć co się kupuje. Argument że kiedyś nie było internetu i żylismy do mnie nie przemawia może dlatego że wiem że teraz wszystko jest nastawione byle tylko sprzedać
Majty poporodowe kupujecie w aptece, sklepie typu rossmann (o ile coś takiego tam jest?) czy na allegro??
Podeślijcie obrazki jakie kupujecie![]()
jezeli mam dbac o swoje dziecko to wole brac to co ma mniej sztucznych skladnikow, a czesto tez bywa ze sa tansze...i nie tylko ty jestes mloda niedoswiadczona mama, ja tez, i dlatego wole poczytac w necie na roznych portalach rozne opinie i poradzic sie naszych lipcowych dziewczyn..a poloznej nie slucham, bo jak ktoras powiedziala dostaja darmowe probki i czesto polecaja to co drozsze, a wcale nie takie dobre...
ale wiesz kiedys nie bylo neta, ale i wydaje mi sie ze zywnosc byla zdrowsza i w ogole jakos bardziej naturalnie bylo
ja kupilam siateczkowe hartmanna, tak samo jak podklady, na allegroszu
Zobacz załącznik 626399Zobacz załącznik 626400Zobacz załącznik 626401
Tak jak napisałam ze względu na pionowe poły, one powinny być zebrane na ramionach, a nie z jakimiś dziwnymi farfoclami na ramionach - wygląda to jakby chusta była słabo naciągnięta. Dziecko nie może sprężynować w chuście, tylko ma być ciasno przymocowane. I też preferuję pozycję kangurkową z zaokrąglonych kręgosłupem i nóżkami zgiętymi w kolanach i wysoko.Zobacz załącznik 626397
Nogi nie muszą wystawać poza chustę, mogą być nią nakryte - oby tylko były w prawidłowej pozycji.
Takiego noworodka tez w pionie wkładałaś, czy w pozycji kołyskowej jak pan z mojego zdjęcia? Bo dla mnie lepiej w poziomie nosić póki jeszcze dziecię nie siada samo.