reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Faktycznie w kołyskę, na miniaturze nie było widać :tak: Ale to chyba nie dziecko nawet, tylko lalka i dlatego tak dziwnie wygląda;-)

reklama
Jagódka, a nie wygodniej jest jak ta chusta na barkach jest? nie mam wprawy bo tylko raz psa wsadziłam, żeby sprawdzić czy się trzyma i jak się ten ciężar nosi. Wiązałam wg instrukcji załączonej do chusty, ale też patrzyłam w necie jak to się robi. Według mnie było dobrze, ale dlaczego wg ciebie źle?

Z tego co slyszalam to nogi powinny wystawac i byc szeroko rozstawione... Takiej jak ta na zdjeciu jeszcze nie widzialam.

Jagódka, a nie wygodniej jest jak ta chusta na barkach jest? nie mam wprawy bo tylko raz psa wsadziłam, żeby sprawdzić czy się trzyma i jak się ten ciężar nosi. Wiązałam wg instrukcji załączonej do chusty, ale też patrzyłam w necie jak to się robi. Według mnie było dobrze, ale dlaczego wg ciebie źle?

Tak jak napisałam ze względu na pionowe poły, one powinny być zebrane na ramionach, a nie z jakimiś dziwnymi farfoclami na ramionach - wygląda to jakby chusta była słabo naciągnięta. Dziecko nie może sprężynować w chuście, tylko ma być ciasno przymocowane. I też preferuję pozycję kangurkową z zaokrąglonych kręgosłupem i nóżkami zgiętymi w kolanach i wysoko. DSC07527.jpg

Nogi nie muszą wystawać poza chustę, mogą być nią nakryte - oby tylko były w prawidłowej pozycji.

Załączniki

• DSC07527.jpg
    DSC07527.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 95
Ja chetnie kupilabym chuste, ale dopiero po porodzie. Boje sie, ze nie bede umiala motac i to mnie troszke hamuje. Poza tym uwazam, ze sie przyda. Przychodnie mam pod blokiem i siostra niedaleko mieszka. Bez sensu taszczyc wozek...

No moze. Ja sie nie bede dziwic :D a co teraz nie ma "sztucznego czegos" haha. Poczytajcie sklady tych wszystkich plynow ktorych zamierzacie uzywac. Wyciag z rumianku normalnie ;)
Oj tam. Twoje wypowiedzi tez nie naleza do najmilszych... Napisalam tylko swoje zdanie a Ty odrazu ze wystarczy sklad poczytac!!!
Spokojnie. Nie kazdy sie tak zna jak Ty. Ja jeszcze jestem mloda niedoswiadczona przyszla mama... Tak uslyszalam odnosnie oilatum... Tak przeczytalam... Moze zle faktycznie. Ale dobrze ;) poczytam sklad i wygoogluje co oznaczaja poszczegolne skladniki.

jezeli mam dbac o swoje dziecko to wole brac to co ma mniej sztucznych skladnikow, a czesto tez bywa ze sa tansze...i nie tylko ty jestes mloda niedoswiadczona mama, ja tez, i dlatego wole poczytac w necie na roznych portalach rozne opinie i poradzic sie naszych lipcowych dziewczyn..a poloznej nie slucham, bo jak ktoras powiedziala dostaja darmowe probki i czesto polecaja to co drozsze, a wcale nie takie dobre...

Dobrze jest czytać i wiedzieć co się kupuje. Argument że kiedyś nie było internetu i żylismy do mnie nie przemawia może dlatego że wiem że teraz wszystko jest nastawione byle tylko sprzedać
ale wiesz kiedys nie bylo neta, ale i wydaje mi sie ze zywnosc byla zdrowsza i w ogole jakos bardziej naturalnie bylo :-D

Majty poporodowe kupujecie w aptece, sklepie typu rossmann (o ile coś takiego tam jest?) czy na allegro??
Podeślijcie obrazki jakie kupujecie :tak:

ja kupilam siateczkowe hartmanna, tak samo jak podklady, na allegroszu

4049500340601-hartmann-30szt-60-60cm-molinea-plus-l.jpg4049500860802-hartmann-14szt-molimed-premium-mid.jpg5900000009957_1.jpg

Załączniki

• 4049500340601-hartmann-30szt-60-60cm-molinea-plus-l.jpg
    4049500340601-hartmann-30szt-60-60cm-molinea-plus-l.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 61
  • 4049500860802-hartmann-14szt-molimed-premium-mid.jpg
    4049500860802-hartmann-14szt-molimed-premium-mid.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 66
  • 5900000009957_1.jpg
    5900000009957_1.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 61
jezeli mam dbac o swoje dziecko to wole brac to co ma mniej sztucznych skladnikow, a czesto tez bywa ze sa tansze...i nie tylko ty jestes mloda niedoswiadczona mama, ja tez, i dlatego wole poczytac w necie na roznych portalach rozne opinie i poradzic sie naszych lipcowych dziewczyn..a poloznej nie slucham, bo jak ktoras powiedziala dostaja darmowe probki i czesto polecaja to co drozsze, a wcale nie takie dobre...

ale wiesz kiedys nie bylo neta, ale i wydaje mi sie ze zywnosc byla zdrowsza i w ogole jakos bardziej naturalnie bylo :-D

ja kupilam siateczkowe hartmanna, tak samo jak podklady, na allegroszu

Zobacz załącznik 626399Zobacz załącznik 626400Zobacz załącznik 626401

Kopacz zgadzam się z Tobą w 100%!!!

Tak jak napisałam ze względu na pionowe poły, one powinny być zebrane na ramionach, a nie z jakimiś dziwnymi farfoclami na ramionach - wygląda to jakby chusta była słabo naciągnięta. Dziecko nie może sprężynować w chuście, tylko ma być ciasno przymocowane. I też preferuję pozycję kangurkową z zaokrąglonych kręgosłupem i nóżkami zgiętymi w kolanach i wysoko.Zobacz załącznik 626397

Nogi nie muszą wystawać poza chustę, mogą być nią nakryte - oby tylko były w prawidłowej pozycji.

Takiego noworodka tez w pionie wkładałaś, czy w pozycji kołyskowej jak pan z mojego zdjęcia? Bo dla mnie lepiej w poziomie nosić póki jeszcze dziecię nie siada samo.

reklama
Kopacz masz 100% racji z tą żywnością. Nie było tyle skaz białkowych o alergii nikt nie słyszał no chyba że ciężkie przypadki. Takie mamy czasy że trzeba wszystkiego pilnować by się uchronić choć w niewielkim stopniu od chorób cywilizacyjnych. Postęp niestety przyniósł wiele negatywnych zmian.
Coraz więcej młodych ludzi choruje na raka. Z czego to się bierze jak nie z żywności? Geny genami ale to co pakujemy w siebie i aplikujemy na siebie na pewno się przyczynia.

Ostatnia edycja:
Do góry